Slutet på äventyret

Länge satt jag och filade på det här inlägget och länge höll jag fingret på knappen för att publicera det men nu är det gjort.
 
Alla äventyr måste ju någon gång ta slut annars är det inget äventyr och det gäller ju även Kameläventyret.
Jag tänkte häromdagen att det skulle vara helt omöjligt att berätta och återge vårt kameläventyr i ord men så slog det mig att det är ju precis det jag har gjort här i bloggen i så många år. Allt som varit värt att dokumentera och berätta om finns ju här till allmän beskådan och kommer förhoppningsvis att finnas kvar i många år till för den som vill följa resan från början till slut eller bara gå tillbaka och minnas hur det gick till när jag för första gången fick nudda Kalle, våra första stapplande steg i grimma och när jag för första gången tog jätteklivet upp på hans rygg.
Eller historien om inkörningen, när Kalle stolt drog mig i sin vackra maratonvagn och jag kände att jag sprängt alla gränser och kan utbilda en kamel i vad som helst.
Och så har vi ju alla event! Kalle (och till viss del Smirnoff, Kalles standin) och hur han har gjort sig ett namn som Sveriges Kändaste Kamel och roat allt i från Mikael Persbrandt (och hans mamma, för er som känner till den historien, förlåt alla andra för ett internt skämt) på filmpremiärer, kramats med Tobbe Trollkarl i Vällingby centrum, blivit borttrollad av John Houdi i Postkodlotteriet till att vandra längs Stockholms gator i serien SoFo. Och så mycket mer därtill, läs själva, det finns ju här!
 
Vi människor tycker inte så mycket om det här med avsked och slut och vill gärna att allt ska vara som det alltid har varit, aldrig byta skepnad och inte förändras. Det ska vara tryggt och stabilt, annars blir vi ledsna och oroliga och tycker det är tråkigt och sorgligt. Men ibland måste förändringar ske för att ge utrymme för nya äventyr, även om det inte alls känns så skojigt och äventyrligt just då.
 
Kamelerna Kalle Kamel och Smirnoff har flyttat ifrån oss, vårt Kameläventyr är slut och det var naturligtvis bland de svåraste och största besluten vi tagit i våra liv men också ett mycket korrekt beslut.
 
Kalle och Smirnoff hälsar att de har det bra med sina femton nya kamelkompisar och sin nya Husse och Matte och tackar alla trogna läsare och hoppas att de har lyckats i sitt uppsåt att roa, bekymra, förvåna och glädja er här i Kameläventyret.
 
 
 
 
 

RSS 2.0