Skogssällskap

Jag duger ju inte till så mycket nu för tiden och jag må uppfattas enkelspårig och enahanda men det är faktiskt här jag ska vara.
 
Utsikten igår:
 
 
Och utsikten idag:
 
 
Jag har ju ett bra urval av vänner som gärna slår följe ut i vildmarken så jag kom hem över natten och skiftade sällskapet till idag bara.
 
Semlon och jag körde nästan en mil i terrängen nu på förmiddagen. Hästarna har visst ansökt om ledigt idag så nu kryper det i kroppen och jag längtar redan ut igen.
Men vem vet, det kanske hinns med en sväng till innan solen går ner;)

Ordningsproblem

-Så där då pojkar, nu ska vi TRÄNA. Ni kan börja med att ställa upp er lite snyggt tillsammans så får matte ta en bild...
 
 
-Hmmm... lite spretigt kanske men okejdå pojkar, lyssnar ni noga på mig nu då?
 
 
-Pssst Kalle, tycker du att det här är nödvändigt och ser inte Matte lite larvig ut i den där mössan?
 
-Eeehh, pojkar? Vad viskar ni om?
 
 
-Inget särskilt Matte, *fnissss*!

Hatväder

Det är fullkomligt gräsligt ute.
Dimman har fastnat i trädtopparna igen, det är isigt och lömskt och det blåser en kall vind rakt framifrån som är så fuktig att Smirres morrhår krullar sig.
Men vad ska man göra? Sitta hemma och sakta kvävas under ångestfilten eller trotsa motståndet och ge sig ut?
Ni vet vad jag väljer.
 
Trotsarna.
 
Hussen stapplar med. Lite sned och sliten och med känsel i halva kroppen men vad gör det när han äntligen kan leda sin kamel en liten bit!
 
Snabba Smirre joggar på. I kamelvärlden finns det visst vare sig dåliga väder eller dåliga kläder och Smirre var på strålande humör.
 
Vyn från min plats i sadeln. Tur att man har ett par fina öron att titta på iallafall när allt annat är fult och tråkigt.

Terrängkamel

Vid det här laget känner ju de flesta här till att Matten har sitt hjärta i skog och mark, gärna lite offroad där mycket barr och mossa trivs och helst där det är lite terräng och svåra omständigheter  utanför stigar och kartor.
Matten gillar liksom när det blir lite på riktigt och civilisationen känns lagom långt borta och man får kämpa lite för att ta sig fram och helst ska man inte riktigt veta var man befinner sig, 
Då är det som bäst.
Och då är det ju en sån väldans tur att Matten har lyckats få tag i ett gäng håriga vänner som känner likadant och inte bangar för lite utmaningar i naturen.
Idag körde vi en riktig backutmaning utanför alla vettiga vägar och leder och svettigast hem var Matten medan Kalle inte ens var andfådd och stannade demostrativt i det värsta motlutet och gnagde lite bark och såg så där lagom oberörd ut under tiden Matten slet av sig mössor och jackor.
 
Min terrängkamel på väg ut på tur.
 
Vi stannar och fyller på lite energireserver. Fjolårets Ask - har ni provat det? Man blir uppenbarligen stark som en kamel!
 
En kamelnäbb i terrängen.
 
Kalle stannar och käkar bark och tycker eventuellt att Matten är onödigt hurtig.
 
 

Uppförsbacke

Vad gör man när det blåser 37 knop i sidvind och töar och isar och har sig?
Jo, man klättrar i berg såklart!
Bergsgeten Semlon och jag körde en svettig förmiddag i ett rejält uppförslut och nu är iallafall jag skönt trött i låren. 
Semlon blir aldrig trött i låren så han är en utmärkt följeslagare när det kommer till sådana här strapatser och peppar genom att välja snabbaste och i bland längsta vägen upp för att sedan stå på toppen och heja på mig när jag kommer flåsandes över sista klippan.
 
 

Äckelväder

Tö och söl ute, äckligt, fult och irriterande men får man en bra kompis med sig ut som dessutom spexar och håller igång så känns vädret plötsligt väldigt sekundärt.
Då har vi bara ögon för varandra, min fina Smirre och jag.
 
 

Dagens flyt

Det är mörkt, blött och ganska fult ute och en lätt ångest ligger över mig som en fuktig filt.
Så jag tog Luggis på en minihajk och trotsade allt och kan man tänka sig, det blev en riktigt trevlig förmiddag!
 
 
På hemvägen var det betydligt lättare att andas och när Luggis visade upp sin bästa peruanska sida och fick till den allra finaste paso ilianon (en slags flytande tölt, typisk för rasen) så blev dagen fulländad.

RSS 2.0