Rolig läsning

Jag måste erkänna att jag inte ens läst vad mina haters skriver om mig och jag bryr mig föga.
Det roliga i den här kamelsången är att folk omkring mig reagerar stort och står upp för min och Kalles heder.
Fint av er!
 
Denna Sanningsbloggare är visst nån människa som leter rätt på osanningar i sociala medier (sådana som jag febrilt försökt hålla mig ifrån just pga av sånt här larv) för att sedan ta reda på sanningen bakom diverse påståenden och sk "fakta".
Nu verkar det som att min okända beskyddare retat upp sig på en ovanligt obildad och rätt pinsam grupp människor som helt utan att veta något om vare sig oss eller djurslaget Kamel har en massa åsikter om vad man får göra och inte göra med dessa djur.
 
Fortsättningen från föregående inlägg följer därför här:
 
http://ricobranting.blogg.se/2016/may/som-man-baddar-far-man-ligga.html
 
Trevlig läsning...

En viktig länk

Det är himla skönt när man slipper säga det själv...
 
http://ricobranting.blogg.se/2016/may/djurens-ratt-och-kalle-kamel-2.html
 
Och om det inte funkar (vilket jag märkte att det kanske inte gjorde kan ni kika här och leta er fram. Ni finner nog rätt snart vilket inlägg jag åsyftar:
 
http://ricobranting.blogg.se/
 
 

Tv-kändisar

Kolla in oss här!
http://www.svt.se/barnkanalen/morgonshowen/

Ledighetskommittén

Regnet öser ner men vad gör det när det är fredag och man är ledig och avkopplad?
 

Uppståndelse...

...va? Varför då? Vi som är så naturliga.
 
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/har-kommer-kamelen-in-i-svt-huset

Mitt glamorösa liv

Vaknar upp och känner mig lite så där lagom viktig. Idag ska Kalle och jag åka till Svt:s studio i Hufvudstaden där vi ska spela in barnprogram.
Eftersom jag ska vara med i Svensk Television så lägger jag en bra stund på att stila upp mig med både smink, fina kläder och frisyr.
Och så ger jag mig ut till Kalle som ska bli minst lika fin.
Tyvärr var inte vädret på lika strålande humör som jag och ur det ihållande regnet som råder bryter någon slags tropisk storm ut och vattnet forsar från alla håll medan takpannorna flyger omkring oss.
Kalle blir skitsur och lite skraj och vill inget annat än att gå hem till Smirre och tryggheten igen och utan päls så börja han huttra rätt snabbt om han inte får tugga gräs och ta skydd under ett träd. Och så blir han bajsnödig såklart och bajset går rätt snabbt från lite lagom sommarfluffigt till sprutande spenatsoppa.
 
Så jag bestämmer mig för att ta en kort promenad innan vi gör oss i ordning och lastar, bara för att få med Kalle lite på noterna.
En kvart senare rinner sminket i snygga långa rader utmed kinderna, jag är blöt inpå bara kroppen, nedbajsad (med kamelbajs då), och den piffiga Televisions-frisyren är ett minne blott för håret står som en yvig blöt kvast när jag tillslut lastat min upprörda kamel och satt mig i bilen.
 
Men som alltid, varenda gång det här händer (tror mig, jag har gjort några Kamelresor vid det här laget) så blir det helomvändning när vi väl är på plats.
Kalle skiner upp som en sol när han får träffa folk och titta på spännande saker, studion är varm, håret torkar, kamelen torkar och allt bara flyter på och jag konstaterar återigen att Kalle förmodligen är den bästa arbetskamraten man kan ha.
 
 
 
 

Rejshästar

Fick några fina bilder skickade till mig, det syns på grönskan att det var ett par veckor sen.
Ryttaren som skickade bilderna är ingen ryttare egentligen men har man en häst som Aska så tar hon väl hand om alla nybörjare, även i full galopp och då spelar kunskaperna ingen större roll, Aska har koll. 
 
 

Övningskörning

Miljöträning stod på schemat denna afton så två hästar packades således in i transporten och kördes till Skokloster slott.
Där var det så hjärtskärande vackert och romantiskt att det nästan blev löjligt. Solnedgång, äppelblom, näktergal och slott och så vi då på våra sagohästar.
 
 
Eftersom vi nuförtiden har två fina ridhästar är vi ju hela tiden tvungna att byta häst med varandra längs turen vilket ni skarpsynta säkert noterar på bilderna.
Att åka iväg och socialträna så här var även tänkt som en del i Luggfrids lastträning, nu visar det sig dock att det inte fanns så mycket att träna där då Luggis glatt skuttar in i transporten gång på gång och undrar om vi inte är framme snart.

Festbilder

Härlig kväll att ha en bröllopsfest på! 
Kalle njöt som vanligt av uppmärksamheten men surnade till när han inte fick fri tillgång till det gröna frodiga gräset och straffade Matten med en karatespark på smalbenet som numera är ett tjockben. Så det kan gå, det var ju inte ens Kalles mening att träffa, han skulle bara markera sitt missnöje med att stampa lite surt i backen ju.
 
 

På jobb

Kalle har stilat upp sig och gett sig ut på festligheter. 
Kamelmorfar hjälper till.
 
 

Indiantankar

Något man antagligen inte ska känna som vuxen ryttare och hästägare är att ett pass på ridbanan är bland det tråkigaste man kan göra med sin häst.
Men så är det. Jag är en indian i själ och hjärta och mina djur är mina barndomsdrömmar i verklig form som jag leker med i skog och mark och där ridbanan är en bra inhägnad plats att lära djuren lite tricks, en ledarskapsövning eller att gå över fladdrande presenningar. 
Så efter ett nödvändigt men ändå ganska roligt och givande dressyrpass känner jag mig jättevuxen och stolt. Ungefär som när man har tackat nej till en kul kväll med vin hos grannen och varit hemma och städat och lagt sig tidigt istället.
 
 
 
Väntar dock fortfarande på att bli frälst så finns det någon snäll ridlärare som vill komma och inspirera och tämja två indianponnysar och deras förvildade ägare så är du varmt välkommen.
Skälig ersättning och en tur på en kamel erbjuds naturligtvis. 

Nytt och lite farligt

Luggis fick ett par supersnygga boots av mig häromdagen. Tänkte att det kanske var bäst att han fick prova dem utan mig på ryggen om det skulle visa sig att det var sådana där hästätande boots! 
Det var det inte men lite äckliga var de nog för det blev en ovanligt hög frambensaktion
 
 
 

Stormig tur

Tänkte att det är kul att testa gränserna lite ibland och satte mig på Luggfrid och red ut i stormen.
Hans gräns gick antagligen vid styv kuling så en runda som i normala fall tar ca 45 minuter tog för oss 1,5 timme då allt var spökigt och livshotande (enligt en viss yngling då alltså).
Vill dock nämna till hans fördel att han hittills inte utfört några vansinnesdåd med mig på ryggen och hur ängslig han än är så lyssnar han på mig när jag berättar att det är lugnt och att han kan lite på mig. Min fina kille,
 
 

Jobbhelg

Kalle och Aska tog sig till sköna Sköndal igår och gladde kidsen och deras päron med sin närvaro.
Ett bra ställe dit vi återvänder på jobb två gånger om året och där våra djur alltid får den respekt de förtjänar med bra arrangörer och lugn miljö.
Det är faktiskt otroligt hur olika Stockholms förorter är att jobba i. Det finns ställen där man knappt törs parkera bilen och bara en stadsdel bort är allt frid och fröjd.
Tur att vi lärt oss ungefär vart vi åker och vilka getton vi måste undvika med tanke på djurens säkerhet.
 
 
 
 

En hög

Förutom att rida på Luggis rev vi av Kalle lite päls igår...
 
 
Sen gick på kort tur. Kalle var en fräck kamel och ville vända och krångla sig hem till Smirre.
 
Den fräcka kamelen. 
 
 

Oj!

Den där hästen Luggfrid. Shit. Har knappt ord. Dåligt när man ska blogga.
 
Vi har travat och galopperat, på en liten volt!!! Helt samlat och perfekt.
Ni utan 5-gångare fattar inte, inget konstigt var inte ledsna, men folk med gångartshästar varav minst 5: ni förstår vilken gre,j va va va!? :):):)

Just nu

Till skogs med Hussen, hästar, Semlon och packväskorna fulla med godsaker.
Luggfrid beter sig som att han aldrig gjort annat än att gå på tur och stå uppbunden vid ett träd. 
 
 

Slickburken

Luggis har fått nya fina skor. Det var så otäckt att prova nya skor att det kom en massa sprattel när hovis skulle fila fötterna.
Men när man är bara nästan fyra år kommer man undan med en hel del, speciellt om flamset och tramset beror på att man är en liten fegis.
Då får man stå och slicka ur en slickburk minnsan. En slickburk är nåt hemligt och supersmarrigt och fullkomligt underbart för små hästar och då glömmer de genast att hovslagaren är där och håller på att kapa av dem benet, minst.
 
Matten och hennes fjant.

Bra saker

Det har ju varit lite tungt här senaste tiden men man får ju inte gräva ner sig utan jag tänkte göra en liten lista över BRA saker just nu:
 
  • Luggfrid. En sån fining. Fick provsmaka lite galopp häromdagen och man vill ju helst inte göra annat än att rida, umgås och utvecklas mer och mer med den hästen.
  • Aska. Alive and kickin´! Ser fortfarande lite trött ut på ögat men pigg och rask och jätteglad över allt utom kanske just Luggfrid då.
  • Våren! Do I have to say more?
  • Sommarbete. Visseligen har det sina nackdelar med för mycket eller för lite tillväxt, insekter och annat elände. Men ack vad skönt det är att slippa stressa hem till fodringar, mocka och bära vatten!
  • Livet. Att de flesta är vid liv och står på benen är numera inte att förakta.
Kan ju låta torftigt med fem punkter positiva ting och självklart uppskattar jag andra vardagliga saker som att ha tak över huvudet, slippa vara magsjuk, ha ett jobb att gå till osv osv men det tror jag alla fattar vid det här laget.

Snyggingar

Kalle och jag stilade upp oss på festen igår och arrangören var snygg och glad.
 
 

RSS 2.0