En flock

Det är viktigt med morgonpromenader och har man många djur eller vänner med sjuka barn som inte hinner med sina hundar så får man ta en hel knippa djur med sig ut.
 
 
 
 

Årstidsskiftning?

Happ, då var det november igen då.
 
Grönt och skönt vare här.

Avmaskning

-Fy tusan, andra dagen i rad. Vet ni vad den där här skiten smakar?
 
-Uääh fy för er, jag trivs med mina parasiter och skiter i vad ni säger, jag behöver ingen medicin, den smakar skit och jag är en missnöjd kamel.
 

lurendrejerier

-Okej killar, vem är det som gnagt på trädet nu då?
 
 
 
-Inte jaaag! Gäääsp *oskyldig som en brud*
-Inte jaaag! Bläbbläbläbb...
 
 
 
-Heders Matte, vi skulle aaaaldrig gnaga på nåt! 
 
 
Okej, säkert. Superärliga kameler. Det är måste vara haren. Eller kanske räven. Så är det nog.
 

Alla på tur

Eftersom alla är klena och ingen ville följa med ut på tur fick jag ta hela gänget med mig ut alldeles själv idag.
Äntligen har jag kommit på ett sätt att få bilisterna att sakta ner när de ska passera.
Det räckte visst med blotta anblicken av oss så blev det lugnt och fint i trafiken.
 
Nån som har problem med fartsyndare i området? Varsågod, jag ställer upp till en rimlig peng.
 
 
 
Det blev bara nån halvmil i kylan men shit vad kul vi hann ha på den turen.
Smirre kunde inte tro sina ögon när han insåg att vi skulle ut på tur ALLA FEM och blev bara tvungen att bränna av några glädjeskutt av bara farten men Matten grälade surt och Smirre kom snabbt på att han faktiskt är VUXEN kamel nu och skärpte sig och samlade ihop tentaklerna för att snällt samarbeta resten av turen.

Min tur!

Äntligen MIN årstid igen!
Jobbigt med snö och massor av minusgrader? Det är jag som bokat det! Ni får säkert er säsong nån gång ni med men nu är det min tur att njuta faktiskt.
Självklart är allt lite meckigare och svårare så här års. Vi har fortfarande inte fått ner några staketstolp och nu ryker träden ett efter ett. Vi kämpar med isen i vattentunnorna och flera dagar har det varit för kallt för att ge sig ut på tur och vi får skynda oss hem för att elda i huset så det inte är minusgrader när vi ska sova.
 
Men vad gör det? Det är så fantastiskt härligt att leva så här års och får jag bestämma så får det gärna komma nån decimeter snö till, gärna från sidan så det känns att man lever.
 
Kanske lätt att vara kaxig när man kör fyrhjulsdrivet, har grymma vinterkängor och dessutom en resa inbokad men LUCKY ME då;)

Fångna

Ruggigt väder när JAG ställer in hästarna med fleecetäcke i ladan. 
Jag klarar inte djur i bur men nu har det ju vädret spårat ur fullständigt och ösregnar på mina hårbollar för att imorgon helt scizofrent ändra sig till -10.
Finns då en viss risk att den blöta pälsen då fryser till ett istäcke och därmed mister sin isolerande förmåga.
Därav fångenskapen. Känner mig som en fängelsedirektör, usch.

Direktrapport från skogen

Aska, Smirre och jag har gått på tur.
Äntligen lite varmare, bara -5 så vi ger oss strax ännu djupare in i skogarna.
Smirre inledde dagen stort med att spotta i motvind så det blir inga närbilder på honom.
Klantig kamel det där säger jag och fnissar rått.

Borrare på väg!

Hjälp i sikte! En man med en sån där borr som man sätter ner snöstolpar är på G.
Tack alla ni för tips, erbjudanden och pepp!

Två hemlösa kameler

Kom ner till djuren för att kvällsfodra lite snabbt så där. Termometern visade -16 så det kändes inte som läge för någon längre utevistelse. 
Man skulle ju kunna tro att våra kära husdjur dragit sig tillbaka för lite vila men på plats råder totalt kaos. Det finns endast ett fåtal delar av det inre staketet kvar men dessa river Smirnoff medan jag ser på. Trästolpar blandat med plaststolpar ligger i centimeterstora flisor utspritt på 1.5 hektar och säkert en kilometer tråd är trasslat kring träd och lador.
Förödelsen är total.
Visst sa jag att det var -16?
 
Några rätt säkra tecken tyder på att en varg passerat så jag håller ingen skyldig för illdådet denna gång men bekymret kvarstår: det går inte att slå ner stolp med tjäle i backen och jag måste snabbt finna ett tillfälligt hem till kamelas.
Nån som erbjuder ett vargfritt boende över vintern? Ingen? Kanske? Va? Nä, misstänkte det.
 
 
 

Bra start

Vi har nu inlett det nya året med diverse sköna turer i skogen och jag har även konstaterat att det går att springa ihop med hundarna i -8 grader också. Det enda som händer är att man svettas lite mindre och att man tappar känseln i huden på låren och blir blå och röd.
Får jobba på det där tror jag.
 
 
 

1/1

Godförmiddag alla orkeslösa nyårsfirare!
Jag hoppas ni hållt er ifrån att skjuta nyårsraketer på era husdjur, knivskurit svågern, bedragit era respektive och spytt från grannens balkong.
Själva stannar vi hemma i ladan för att slippa bevittna just sådana scenarion och för att istället fira in det förhoppningsvis bättre 2016 tillsammans med familjen.
 
Hundflickan, Semlon, Hussen och jag uppehöll vår tradition att fira med de familjemedlemmar som av olika skäl inte kan vara i vardagsrummet och skålar därför med dem i deras bo.
Aska stod som vanligt utanför ladan och höll koll medan Ärtan passade på att trycka i sig båda hästarnas nyårsmiddag i rekordfart.
Ett bra slut på ett i övrigt riktigt skitår. Vi ser nu fram emot ett trevligare 2016 och önskar er detsamma!

RSS 2.0