Skitvädret

Alltså Vädret.
Du får verkligen inte till det. Alls. 
Jag är faktiskt lite besviken på dig Vädret, även om du inte hindrar mig från att överbevisa dig att jag fixar det här ändå, utan dig.
Idag gick det inte att rida häst (utan snösulor) så då blev det kameltur istället. Med blöt sadel, blöt rumpa, blöta tyglar och blöta vantar och framförallt blöt kamel. Men det gick. HA! Där fick du Vädret. 
Jag vs Vädret 1-0.
 
 
 
 

vimsiga spetsar

Semlon fick roligt besök igår. Två söta hundflickor, lyckan var fullkomlig! Att de dessutom var Västgötaspetsar och Semlons halvsystrar gjorde ju faktiskt saken ännu bättre.
Både Semlon och Matten hade nog hoppats att minst en av dem skulle råka bli kvarglömd här men tyvärr har Semlons uppfödare ( http://www.eldhastenskennel.se ) allt för god uppsikt över sina hundar.
 
Och som jag tidigare nämnt är det en extrem uppgift att ge sig på att fota en yster Västgötaspets. Tänk er då att fota tre.
Kan bli hur vimsigt som helst så håll tillgodo med denna proffsbild;)
 
 

nåt kul

Jag tyckte väl att det var lite väl jämngrått här, både bildligt och bokstavligt talat men jag brukar inte behöva ha tråkigt länge förens nåt kul dyker upp på agendan.
Kan ju såklart inte avslöja mig så här bara men ni får en liten ledtråd...
 
 

kvällstrött

Alltså fy vad slitna vi är här ikväll. Semlon, Aska, Ärtan, Hussen och jag släpade oss ut på en kvällsrunda nyss men framför oss hägrade bara det rykande kvälls-teet, brasan och sömnen.
Tyvärr måste nån av oss hålla sig vaken för att kvällsfodra.
Tror inte det blir nån av de här grabbarna:
 
 

arla morgonstund

Vad gör man när man är en morgonpigg typ?
Ja, inte ligger man kvar i sängen och väntar på att det ska ljusna, det kan det ju få göra när jag sitter till häst istället. Mycket effektivare.
 
 
 

Ingen fara

Jag har inte försvunnit spårlöst på min roadtripp utan är hemma i min alldeles vanliga vardag igen. 
Nu är det ju som bekant så att jag är egen företagare och får ett och annat att ta tag i när jag syndat och lämnat verksamheterna åt sina öden i en vecka.
 
Hursomhelst har min resa varit enastående bra och jag framför mitt varma tack till alla fina människor som tagit emot mig längs vägen, tack tack!!
 
Jag började i Frillesås/Göteborg där vi studerade märkliga djur på Universeum, letade efter köksfläktar, prutade på soffbord och besökte geologiska sevärdheter.
 
 
Efter detta gick resan vidare till fantastiska Orust för härligt kamelhäng, god mat och framförallt intressanta utbyten av erfarenheter som kamelägare, företagare och livspusslare.
 
 
En minnesvärd och stärkande tripp på 109 mil som gjorde att jag hade sån mental styrka att jag igårkväll trots snö/regn, blåst, blöta vantar och strumpor som korvat sig i hålfoten ändå lyckades ta mig ut på en tur med Aska och Smirre. Det ni!

roadtripp

Jag är lite försvunnen här jag för jag är ute på en egen liten roadtripp minsann.
Idag såg jag hajar och roliga fåglar och imorgon blir det kameler! Återkommer längs vägen.


dagens outfit

Jag är en friluftsmänniska och naturlälskare av stora mått. 
Mycket av min inspiration hittar jag i dokumentärer som handlar om långa resor och strapatser.
Mina idoler (förutom Alice Cooper då som inte verkar vara av campingtypen) är bl a personer som Tim Cope och Alexander Gamme som båda är äventyrare och verkar ha ett utomordentligt psyke som jag avundas och imponeras av.
Mina turer kan jämföras med små söndagsutflykter jämfört med deras bedrifter men vad som är lika är driften att ge oss ut i ur och skur och utsätta oss lite.

Till min nackdel har jag utvecklat någon form av oförmåga att sova när det är kallt men lite kyla och väta dagtid stör mig inte det minsta och med åren har jag lärt mig att klä mig vettigt när jag ska ut på längre ridturer vintertid.
 
Här kommer därför dagens outfit som utöver kängorna, som inte ens fick vara med i bild, kan vara en lämplig klädsel för en dagsritt till häst vid ca -1 grad;
 
 
Nylonstrumpbyxor för bästa avdunstning och inget skav.
Kortbyxor för att värma rumpan och låren
Fleecesockar på tassarna, alternativt ullsockar. Bomull är visst skit och behåller bara fukten.
Underställströja i någon form av syntet.
 
 
Ovanpå detta:
 
Termobyxor (eller vad de nu kan tänkas kallas nu för tiden) - går inte ut utan dem november - mars
Dunjacka. Bäst är visst dun, inte fjäder. Oklart vad denna består av men varm är den.
Mellan underställ och överdrag: fleecetröja, se sockarnas egenskaper. Skitbillig på nån basar i Turkiet en varm sommardag.
Eventuellt en sjal kring hals och huvud.
Vantar - vadsomhelst men byt gärna så fort de blir blöta. Jag har minst ett extrapar med mig. Förvaras med fördel i armhålan under kläderna där de är supervarma och goa när jag ska ha dem.
Katt - varm och go att ha i sängen men rekommenderas inte att ta med ut på tur.
Utanpå detta: hjälm och reflexväst. Bra att ha vid oförutsedda flygturer och grenar. Reflexvästen skyddar inte bara mot påkörningar i mörker utan visar även att du är inte är älg vid jakt.

lyckad hajk

Det blev en brasa tillslut och djuren lugnade ner sig.
Jag fick min varma choklad och plinkade på min mungiga och Semlon gnagde ben en stund och kom sedan upp i knät där jag satt med yllefilten.
Livet är fulländat. Jag har inget mer att önska när det får vara så här en stund.
 
 
 
 

i skogen

Sitter äntligen i skogen och ugglar.
Aska och Smirnoff vill absolut inte stå uppbundna och koppla av, Semlon bestraffar dem genom att skälla ut dem med jämna mellanrum och elden fick för lite kärlek och tog sig inte men vad gör allt detta? Jag är ju här!
 

Nån sorts semester

Första dagen på semestern:
 
  • Skulle bara ut och kvällsfodra igårkväll. Halkar som en jäkla pensionär och tar emot mig med...gissa vad...?
  • Jo, självklart båda händerna, varpå den ena gör så ont att jag inte längre känner mig som en pensionär utan mer som en ledsen treåring som går hem och grinar.
  • Vaknar med fortfarande skitont i handen. Väger mellan en heldag på akuten eller en heldag hemma. Valet var enkelt så jag stannar naturligtvis hemma och grinar illa istället.
  • Bacillen som någon inte höll rätt på och som kröp över till mig för ett tag sen gör att jag nu låter som en skadeskjuten kråka medan snoret alltjämt rinner som på den treåring jag är idag.
  • Tillbringar ett par timmar i stillhet...
  • ...får tuppjuck och en lättare depression och tar med mig Semlon ut till djuren.
  • Konstaterar att det är för blöt snö för att ge sig ut med en häst och för halt för en kamel (och uppenbarligen mig också)
  • Bestämmer mig för att hitta på lite bus i stället och ger mig med liv och lust in i det projekt jag egentligen inte tänkt berätta om här ännu men ni får en liten sneakpeak nedan och kanske då kan lista ut vad som är i görningen.
  • Går hem ett par timmar senare och är skitnöjd med livet.


 
 
 
 
 
 

förberedelser

Äntligen ledig! Nu ska det mysas, ridas, tränas och fikas.
Planen bland annat är att "dagcampa" med Aska och Smirnoff. Det innebär väl typ att vi går på tur, hänger i naturen, gör upp en liten eld och lagar lite mat därute i bushen.
 
Som förberedelse idag fick Smirre ha på sig packväskorna för första gången och följa med ut en sväng.
Halt som tusan och äckligt var det så vi fick tassa försiktigt men när vi ska gå på tur i veckan ger vi oss ut på mer orörda marker där inte isen ligger så tjock och polerad.
 
Smirnoff provar väskor. 
 
 

hmmm...

Mäh, vadnurå?
Jag som skulle ha en soffliggarkväll utan dess like? Vart ska jag ta vägen nu då?
*lommar ut till ladan och surar i halmen*
 
 

tokblåst

Detta:
 
" Fullkomligt tokblåsigt"
 
+ en ondsint bacill någon slarvig person släpp ifrån sig gör att jag håller mig lite lugn ikväll. 
Kamelas står dock ute i stormen såg jag och njuter av lite äkta kamelväder.

mössa på slätten

Vi tog lunchrundan runt en åker idag.
Det är härligt för Semlon att få vara slätthund ibland och bejaka sina rötter.
Mindre härligt var det för Matten som inte hade nån mössa. I Mattens rötter har man i alla tider haft mössa, det är Matten helt säker på. Varför skulle vi fått klenare öron genom århundradena liksom?

tisdag

Jag har faktiskt jättemycket att göra på jobbet och kan inte begripa varför jag aldrig kan komma hem i tid...
 
 
 

WIIIHAAA!

Jag borde kommunicera bättre här, jag vet, men jag har inte riktigt tid för det är ju.....
 
 
..... SNÖÖÖÖÖ ute!!!
 
Vi lajjar omkring bäst vi kan hela dygnet, alla djuren och jag. Shit vad vi har längtat!
Nu ska jag bara jobba en vecka till sen är det dags för lite annat som vanligt så här års...
 

dygnet runt

Matten arbetar fortfarande alldeles för mycket och får därmed agera i kompakt mörker. Inga problem i sig men det blir ju inte så mycket snyggt och kul material att komplettera texten med...
 
 
Fast nu har det lyckligtvis varit både en söndag och lite annan röd dag i kalendern och då blir det direkt en massa sånt här:
 
 
 
 Och naturligtvis lite sånt här:
 
 
Och så fick vi trevligt besök och då såg det ut så här:
 
 
Och så toppade jag detta med en kvällsräd med Smirre i afton, en sån fining han var! Han måste känt av mina planer och ambitioner för det nya året och vem vet, han kanske har en massa nyårslöften att leva upp till han med?
 
 

Äntligen!

Jag har varje år minst en person som dyker upp och vill ha kamelull av oss. Denne person har högt flygande planer och vilda ambitioner om hur de ska göra sig en hacka och ett namn på den fina ullen våra kamelpojkar släpper ifrån sig på våren/försommaren.
Trevlig som jag är går jag där och rycker och borstar och samlar och rensar och det enda jag bett om är att få ett litet resultat. Vadsomhelst, en lite tovad tomterackare eller nån sned grytlapp, everything goes.
Men icke. Inte ett endaste nått har jag fått i motprestation så när förra årets lycksökare bad om ull var jag väl inte direkt superentusiastisk när jag gick där och samlade och plockade.
 
Men skam den som ger upp hoppet om hantverksmänskligheten för idag kom hon in med världens finaste present till mig!
 
 
Det är ju helt fantastiskt att få bära dessa torgvantar och veta att det är en del av ens älskade djur som värmer en!
 

nyår

Borde skriva en nyårskrönika som alla andra seriösa bloggare.
 
Fast jag väljer att vara oseriös bloggare och skiter i krönikan. Er som är sugna på att ha koll på vad som hände 2014 kan jag rekommendera att bläddra i arkivet.
 
Jag är lite trött. Den där dumma julen tar kål på mig en vacker dag.
Men nu ska jag repa energi och fortsätta jobba mot mina kamelmål under 2015. Ett av dessa mål är att skapa något spektakulärt ihop med en kamel och en häst.
Låter väl som ett helt normalt och vanligt nyårslöfte?
 
Idag, årets lamaste dag till ära, väckte jag upp Aska ur vinterdvalan och tog mig ut till skogs. Alltså ingen "rundan i skogen bakom huset tur" utan en sån där riktig, med packväskor och filtar och hela kittet. En sån där som man tar med sig i hjärtat som man kan plocka fram ur Känslomässiga Arkivet när vardagen blir alltför grå och alldaglig.
Aska var superknasig och var Cirkushäst mest hela tiden och körde hela programmet men är alltid förlåten eftersom hon är min prinsessa och det är jag som lärt henne busen.
 
Vi kände som ofta att vi var tvungna att söka våra fornnordiska rötter och begav oss därför till en favoritplats, Sångstenarna, där vi fick vara bronsåldershäst och bronsåldersmänniska en stund.
Det var skönt och nu är både Aska och jag nöjda och peppade inför kommande utmaningar ett tag framöver.
 
 
 
Sångstenarna eller signalstenarna som de också kallas är en mystisk fornlämning med märkliga rituella historier bakom sig.
Ett bra ställe att vara ensam på då de ligger käpprätt åt skogs utan vare sig vägar eller stigar som leder obehöriga ickebronsåldersmänniskor dit.
 
 
När jag tillslut kom hem var kamelas skitsura för att de inte fått följa med på tur och jag kände väl lite att de vände mig ryggen till.
 
 
Jag lovade dock dyrt och heligt att så fort ishalkan är borta så ska de minsann aktiveras och försökte samtidigt förklara för speciellt Smirre att Kung Fu-tricks och balettuppvisningar inte funkar på hal vinterväg.

RSS 2.0