morgonvy

Tänk vad olika vi är!
Talade med en kund häromdagen som var så nöjd för denne hade flyttat in i en av de nya lägenheterna runt Solvalla (Stockholm).
(bild snodd från google)
 
Själv skulle jag gå helt sönder mentalt och slita av mig håret, bli grå och rynkig och behöva tvångstugga på en tvättsvamp för att sedan bli tung blandmissbrukare av diverse smärtstillande, antidepressivt och andra skumma färgglada piller.
 
Tur att vi är så olika annars skulle alla bo i min skog.
 
Detta är min utsikt när jag kliver ut på morgonen. Jag säger inte att den är bättre än någon annans, bara att den passar just mig. 
Fast visst är det ganska fint va?
 
 

lysande

Smirre och jag har missionerat i Kamelkärlek ikväll.
Det är jätteenkelt, man tar bara sin fluffiga kamel, hänger på honom hans färgglada egyptiska filt med reflexer på sen rider man tillsammans med Aska upp till byn och hälsar glatt på alla man möter.
Jag kan lova att man bara kommer att stöta på glada och entusiastiska människor och idag var det t.o.m en man som kom ut från sitt hus bara för att säga att vi förgyllde hans och hela byns tillvaro. Sånt är alltid trevligt.
 
På hemvägen blev det mörkt men Smirnoff lyste som en julgran och alla bilister saktade snällt ner och lämnade plats.
Tänk vad en filt med lite reflexer kan göra!
 
 

helgbestyr

Det var skönt med helg
 
 
Alla har vilat upp sig utom matten som har sågat nedblåsta träd och jobbat.
 

smirre i fokus

Matten: Åh, Hussen, kan du inte ta en bild på mig här?
 
Smirnoff: Bild? Ska jag posera? Varvar?
 
Matten: Men hörru Smirre, kan du ta och flytta lite på dig, jag vill också synas.
 
Smirnoff: Störst går först!
 
Aska: Suck och snark.
 
Hussen: Men skärp er nu då så jag kan ta den där bilden nån gång!
 
Matten: Mäh...
 
 
 
 
 
 
 

på bättringsvägen

Aska hälsar och meddelar att hon känner sig mycket bättre i ögat och att hon överlistat matten och tagit av sig och gömt sin betesreducerare alldeles själv för det tycker hon att hon är värd.
Matten hälsar att hon inte inte vet om hon kan hålla med om det sistnämnda...

gårdagen

Min enögda prinsessa fick den allra bästa vården inom en timme i går kväll och det är vi väldigt glada för. Speciellt jag, Aska undrar mest vad som hände - här blir man insläpad i ladan, nån sticker en i halsen och så tappar man fullständigt greppet om tid och rum. 
Man kunde tydligt se när sederingen släppte för att från att ha stått och djupsovit och dreglat öppnade hon plötsligt sitt fungerade öga, spetsade öronen och kastade sig över en grästuva som stack upp i dörröppningen.
 
Nu har matten en stressig period framför sig när hon ska jaga häst med salva och kontroller sex gånger om dagen men det känns ändå helt okej då vi gärna vill att Aska ska ha två ögon att se med.
 
Min proffsboxare.
 

elände

Aska och jag står ute i mörkret och väntar på veterinären. Askas har skadat ögat som är stort som en tennisboll och går inte att öppna.
Det ser ut att göra hemskt ont och vi är MYCKET tacksamma för att Distriktsveterinärerna i Fjärdhundra finns.
Återkommer.

miljöträning

Vem har sagt att man måste åka på kurs eller dra fram en massa läskiga störiga grejer för att miljöträna sina djur?
 
 
Det är väl bara att ta en sväng runt tivolit - förlåt - gården?

flyttplaner

Vi funderar på att flytta. Och inte vartsomhelst utan till ett sådant förnämligt ställe som Varberg.
För inte kan man bo kvar här när man hittat ett ställe som detta?
 
 

matten i ottan

Apropå kalla öknar (se föregående inlägg) så klev jag upp riktigt ruskigt tidigt och körde Ärtan i soluppgången och efter detta hjältedåd fick Aska sig ett gymnastikpass i skogen.
 
 
Man kan säga att det var lite ovant svalt ute men fritt från bromsar vilket uppskattas efter denna sommar.

Puckad papegoja

Ibland funderar jag på om en del tror att jag lite dum i huvudet.
Kanske är jag det?
Eller ser jag bara puck(l)ad ut?
 
Tror nån på fullaste allvar att jag skulle hålla två kameler, i Sverige på femtionionde breddgraden, utomhus året runt, om de vore så att de gick omkring och frös?
 
Och har de dessutom sett pälsen och frågar ändå så blir jag riktigt fundersam.
 
 
Idag har jag fått frågan av mina kunder inte mindre än TRE gånger (jättegulligt att ni frågar hur mina djur mår, det uppskattas men med samma fråga 0.6 ggr i timmen börjar jag känna mig som en papegoja här) såååå vi tar det en gång till:
 
Baktrisk Kamel = TVÅ pucklar = KALLA öknar. Nej, inte kallt på natten, kallt JÄMT. Tänk Gobi och ända upp i Sibirien. Ca 40 minusgrader = inga problem. Reglerar kroppstemeraturen med 6 grader, underull och täckhår med ihåliga hårstrån för bästa isolering.
 
Dromedar = EN puckel = varma öknar. Typ Sahara mfl. Den du träffade på solsemestern.
 
Funderar på om jag skulle trycka upp en t-shirt?
 
 
 
 
 
 

lysande

 
Det är inte bara Kalle som blivit ekiperad.
Smirnoff har fått på sig en nygammal egyptisk showfilt som numera är utstyrslad med en massa reflexer, nu kommer vi att lysa som julgranar!
 
Så nu finns det INGA ursäkter till att preja ned oss i dikena mer, hör du det där i svarta pickupen, du vet vem du är och att jag alltid menar dig när jag talar om fartspecialister.
Jag gillar ju också fart så jag kan förstå att vår lilla byväg är jättekul att ta kurvorna på två hjul men med Smirre på släp blir man helt plötsligt inte lika inriktad på just fart. Snarare ganska precis tvärt om faktiskt för är det något den killen behöver lära sig så är det att dämpa sig.
 
Dagsformen var dock bra och det förekom inga roundkicks eller andra karatesparkar
 
 
Han är fin när han har nerverna i styr vår lille Smirnoff.
 
 

New in

Kalle har fått en riktig sadel! 
Det tog bara fyra år att ordna, bra jobbat av oss där.
Nu var det väl inte hela världen då man satt rätt bra på diverse filtar och en barbackagjord men nu har vi iallafall en riktig Baktrisk Kamelsadel och förmodligen den enda inom många hundra mils radie och dessutom garanterat den snyggaste.
 
 
Sadeln är tillverkad av olika material vi släpat hem från diverse resor runt om i världen och då främst Turkiet.
Vi hade en idè om hur den skulle se ut och vilka funktioner som var viktiga och tog slutligen med alla måtten och våra tankar kring design och funktionalitet till fantastiska Lena på den här firman: http://www.helpoffice.se/Horse.html
Där lyckades Lena snappa upp alla våra tankar och önskemål och med hjälp av dessa, en hög med mattor, paddar och en massa annat jox, plus en en drös med kunskap och kreativitet, kunde hon skapa detta mästerverk.
Ännu en fördel med att vända sig till Lena är ju att hon har de rätta grejorna då hon är innehavare av en hästsportbutik fylld av en massa fina begagnade varor att plocka av.
 
Stort tack Lena, vi är djupt imponerade av din professionalism och ditt engagemang! 
 
Lite tillpassning för att få den att hålla sig på plats.
 
Provtur.
 
Med tillhörande puckelkram.

arbetsmyrorna

Hej alla fattiga föräldrar i Danderyd! 
 
Nu ska jag berätta för er varför en ponnyrunda nuförtiden nått det hutlösa priset FYRTIO KRONOR.
 
Det är nämligen några märkliga faktorer som spelar in här.
 
1.
Bensinen, ni vet det där nödvändiga jag häller i bilen för att kunna köra den 9 mil t/r till er, kostar idag 14.38kr litern. Och så har jag ju ett litet släp för två hästar där bak som gör att bilen tyvärr inte nöjer sig med en liter per mil...
 
2.
Hästar är ju som ni vet ulliga och gulliga och perfekta för familjefotot en solig septemberdag. Tyvärr är de också flyktdjur och kan därmed få för sig att söta Oscar 5 år är en kungskobra med vingar, redo att attackera, vilket i värsta fall kan innebära att lille Oscar kan trilla av ulliga gulliga ponnyn vilket i sin tur också innebär att hästarnas matte måste ha dyra försäkringar som skyddar Oscar.
 
3.
Moms. Kanske larvigt av oss, men nu har Sveriges riksdag beslutat att vi företagare måste dela med oss av det vi tjänar. Närmare bestämt 25% av kakan. Vi har hört att de använder dessa pengar till välgörande ändamål, vilket vi hoppas på när vi går där och sliter ut våra egna och hästarnas skor där de sistnämnda förövrigt kostar 2500:- var sjunde vecka...
 
4.
Lön. Till två personer. Men, tänker kanske ni, hästar som är så ulliga och gulliga! Självklart vill man väl lyfta andras barn och vandra fram och tillbaka på en grusgång i fyra timmar utan paus helt ideellt, bara vi får umgås med våra hästar!?
Nämnde jag att vi startade med ryktning, packning, lastning osv kl 07.30 och avslutade hemma kl 15.30? Tänkte att nån missade det ja.
 
Och när jag ändå är i farten kan jag väl även berätta att hästarna inte är helt gratis själva och inte heller sadeln som lille Oscar råkade sätta sig i med nedkissade byxor...
 
Men stort tack till 97% av er som uppskattade ridturen och vårt engagemang kring era barn och som hade ett någorlunda ekonomiskt sinnelag eller bara den sociala kompetensen att inte kommentera det EXTREMA priset 40 svenska kronor inklusive moms. 
 
Flickorna på G utanför Näsby Slott
 
 

arbetslördag

Imorgon blir det en riktig gryningsräd här. Två hästar ska på jobb på Lilla Äppeldagen vid Näsby Slott. Jessica och jag följer med för säkerhets skull. 

Dagens

Inledde dagen med det bästa och viktigaste som finns, morgonstund med Semlon, länge, i skogen. 
Alltså GAAAAHHH vad fint det är nu! Det är så man blir helt tårögd, lycklig och lite galen på en gång.
 
 
Efter denna energiuppladdning åkte Semlon och jag och jobbade och var mycket flitiga. Mest jag då, Semlon vilade mer upp sig med undantag för lite flipp på lunchrundan som vanligt.
 
Väl hemma tog jag Aska och Smirnoff på en kvällsrunda. Vi var ute i en timme och Smirre blev bara Karate Kid en enda gång. Matten är nöjd med sin kamel, tänk så lite det krävs för att glädja en djurägare.
 
Först det obligatoriska panikkisset, liksom shit shit, nu är det bäst att gå på toa innan man lämnar hagen. Nu kan ju vadsomhelst hända!
 
Sen det obligatoriska måste-klia-mig-på-puckeln-innan-jag-blir-utsläpad-på-Gud-vet-vad!
 
 
Hemma i mörkret
 

illdåd igen

"Mäh, vad är det här?!"
 
 
"Pojkar, är det ni som gjort det här? Kalle, är det du som rivit staketet kring äppelträdet?" 
 
 "Näjnäj! Oskyldig som en brud är jag, heders"
 
"Smirre...? Smirrrre!
 

söndag

Idag har det pysslats med följande:
 
Finfin morgonpromenad
 
 
Båttur:
 
 
Och hästtur:
 
 
En fantastisk dag i varm skön sol med glada djur och pigg båt.

höst i skogen

 

skrammel

Vår vän Smirnoff fick gå hela natten med två hinkar skramlandes på sidorna och inte var han ledsen för det.
Funderar starkt på att spänna fast mig själv där nån natt och skramla runt jag med så han vänjer sig nån gång.

smirre igen

Idag la jag nästan 45 minuter på mitt antagligen längsta och kanske bästa och mest informativa inlägg här i bloggen någonsin.
Tyvärr försvann det inlägget spårlöst ut i nåt stort svart hål precis när jag skulle publicera det, tackar för det Blogg.se, det funkar verkligen bra här hos er.
 
Så jag skiter helt enkelt i det där inlägget tillsvidare och vänder istället blicken mot vår lite annorlunda kamel Smirnoff.
 
Smirre vill inte bli riden. Han vill heller inte att man hänger mellan pucklarna och helst vill han inte att man tar i honom överhuvudtaget.
 
Men det går bra att gå omkring och gäspa i hagen med två skramlande hinkar på kroppen
 
 
Jag blir inte klok på den där mannen.

uppror!

Alltså alla Bloggmammor får ursäkta mig här men nu är det väl lite väääl mycket Mama, Bebis I Magen, Baby-Lycka och liknande bloggar som syns.
Det här är ingen provokativ uppstickarblogg men nu måste jag faktiskt få sätta ner foten och spy lite.
Fast inte på foten jag just stack fram då.
 
UUUÄÄÄÄCK!
 
Tänk om det fanns något annat än Snorig Familjelycka, Muffiga Muffins och Senaste Fulaste Modet att läsa om i bloggvärlden?
Lite fler Kamelbloggar kanske?
 
I närsta inlägg tänkte jag därför passa på och berätta om hur det kändes att bli Kamelmor för första gången.
Sååååå; stay tuned!
 
 
 

vilket mörker

Det är mörkt om kvällarna nu.
 
 
Lagom tills jag kommit hem och bytt om har det börjat mörkna men det är bara att tugga i sig.
Det är inte lerigt och regnar inte från sidan och vattnet har inte frusit och det är inte november.
Allt är fantastiskt bra med andra ord.

diverse åkommor

Dagens veterinärbesök är nu avklarat och inte är vi mycket klokare för det.
Semlon "snorkar", dvs drar in luft i nosen som att han hade noskvalser men gör det så intensivt att han fyller magen med luft och kräks av det. Han är dessutom diffust halt, har dålig aptit, är lite trött och vill inte gå på promenad.
En mycket märklig kombination.
 
Vi har uteslutit fel på matstrupen, magsäck och andningsorgan. Vidare är han inte infekterad av någon elak fästing, hade bra blodvärden och självklart var han mycket pigg och helt ohalt när vi knallade in hos veterinären så där var ju inte mycket att göra...
 
Vi behandlar mot noskvalster igen och ger lite mysigt för strupen och tar det lugnt ett tag så får vi se vad som händer.
Nu är ju största problemet Matten som oroar sig och själv tappar aptiten, blir diffust halt och vill inte gå på promenad när vovve är dålig.
Det är jobbigt att sitta ihop känslmässigt med sina fyrbenta.
 
 
Semlon tyckte inte det var okej alls att bli itvingad kontrastvätska men tillslut tog Matten tag i saken och då gick det visst att svälja även om en del hamnade någon annanstans...

just nu...

...hänger Semlon och jag hos veterinären.
Ganska långtråkigt och lite otäckt hälsar Semlon.
 
Fast om matten är lugn så kan hunden också koppla av en stund
Det är så psykiskt påfrestande att röntga sig att man måste sova en stund efteråt.

söndagsturer

Semlon känner sig berest idag.
Vi lyckades äntligen sjösätta båten, en vecka in i september. Bra jobbat där.
Det blev premiärtur till Korvtuna fast utan korv. 
På kvällen var Semlon stjärnkusk som vanligt och körde maratonvagnen. Jag fick dock rycka in och styra upp lite när Semlons ögonlock råkade falla ner vid ett par tillfällen.
Sånt som händer även den bäste.
 
 
Och Blogg.se tillåter fortfarande inte folk att själva bestämma storleken på sina bilder när de bloggar från mobilen.

dagens

Eftersom morgondagens jobb blivit inställt är helgens jobb avklarat.
Jag slapp dessutom klona mig och fick hjälp av ett gäng fantastiska medarbetare, tackar tackar finisar!
 
Dagens bästa var när en 72-årig dam stod och beundrade Kalle och helt plötsligt bestämde sig för att ta sig en tur.
Man blir faktiskt inte äldre än vad man gör sig och trots lite stela ben hivade sig den rara damen upp mellan pucklarna.
 
 
Sånt här gör mig så imponerad och glad. Är man så här cool när man är sjuttio+ så ska jag nog klara att uppnå min drömålder 106 år. Jag kommer dock att dra mig tilbaka vid 103 och summera mitt liv och pusta ut lite innan det är dags att stappla ut i skogen och stilla insomna intill en ek.
 
 

godmorgon

 

späckat

Både schemat och djuren är späckade till helgen. 
Jag ska på något sätt klara av att klona mig själv, hästtransporten och en bil men det ska nog gå bra.
På lördagen sprider vi ut oss över hela stan och ställer ut hästar och kameler där man minst anar det. På söndagen är det ett lite mer samlat sällskap som beger sig ut på gatorna.
 
Nu ska alla bara hålla sig hela, rena och friska och alla transporter och bilar ska sköta sig så ska ni se att det här blir så bra så.
 
Mvh
Samordnaren/koordinatorn/företagaren/rekryteraren/artisten/kamelochhästskötaren/
chauffören/osvosv.
Dvs jag.

en känsla

Ssssch, säg inget men jag tror jag är förföljd...
 
 
 

RSS 2.0