kvällsrundan

Kvällspasset idag bestod, förutom att fylla på vatten och kolla eventuella sår, kolik eller fångtendenser och andra typer av bulimi och självskadebeteenden, av att studera roliga häst och kameluttryck.
Vad vi bl a fick se prov på var Liten ponny jagar supersnabb hund, Kliande Kamel välter ganska stor tall, Annan kliande kamel kliar tillbaka i en enbuske, Kameler äter salt och frossar kamomillplantor, Överviktig islandshäst vaggar fram i grisepass osv osv.
 
En skön flinstund helt enkelt.

en ledig dag

I går kväll fick jag ett sånt där grottmänniskoryck och var tvungen att bege mig rätt ut i naturen trots att det egentligen kanske var lite sent på dygnet. Planen var först att bara rida Aska rakt ut i skogen med Smirnoff bredvid som sällskapskamel, binda upp dem i en tall och övernatta där.
Sen tog nutidsmänniskan i mig över och fördelarna med min egen säng och en varm dusch stod plötsligt väldigt klara.
Det blev en lång och härlig nattatur iallafall och Smirre går från klarhet till klarhet.
 
Fördelen med att vara ute och tassa klockan tolv på natten är att man kan rida varsomhelst med sin kamel bredvid sig utan att det ska utbryta fullt kaos och folk ska kasta sig över en och starta frågesport eller i värsta fall kastas av sina egna hästar då vild panik tydligen alltid ska utbryta när jag dyker upp. Man är rätt ensam ute kan man liksom säga.
Smirnoff-the nightcamel
 
Aska var kanske sådär måttligt road när jag ca 6 timmar senare dök upp och meddelade att det var dags att åka på den årliga gökottan.
Det blev dock en trevlig tillställning och vi hämtade upp och lämnade sedan av gökottebesökare längs grusvägen. Tur att det är gott om plats i maratonvagnen så alla kaffekorgar och människor fick plats.
 
På detta har Semlon och jag lyckats tillryggalägga 1,2 mils promenad också så nu borde vi snart känna oss lite trötta men det är ju å andra sidan fortfarande ljust ute och jag har ju inte ridit Kalle ännu...

Ingenting vettigt gjort

Oj, den här helgen blir det inte mycket intressant skrivet här.
Kamelerna har gjort det här:
 
 
Och vi har gjort det här:
 
 

sommarbajs

Fina bilder från senaste eventet men det ni inte fick höra talas om var den stora bajsattacken jag utsattes för.
Mycket ovärdigt kan jag börja med att sammanfatta det med.
 
Det hela började med att jag plockade ut tidigare nämnda djur ur sommarhagen och ställde upp dem för att göra iordning dem för eventet.
Redan där börjades det pruttas och grejas, ni med hästar vet ju vad som händer när man plockar fram transportskydden. Det kan få igång vilken kolikmage som helst!
Till en början var båda djuren fasta och fina i avföringen men ju längre de stod där och blev förberedda desto grönare och lösare blev bajset och jag mockar och mockar.
 
Perfekt, nu kan det inte finnas mycket kvar att skita ner transporten med...
 
...tänkte jag i min enfald.
För när jag öppnade första luckan efter drygt två timmar i Stockholmstrafiken var det första som mötte mig en grön trögflytande sörja som sakta letade sig ut under de inre dörrarna. 
 
Ärtan hade klarat sig ganska bra och endast lyckats åstadkomma lite gröna slingor i svansen och randiga ben.
Kalle, som ligger ner och åker, hade däremot inte lyckats lika bra för ut ur transporten kliver en stinkande kamel som ser ut att ha råkat lägga sig i en tallrik stuvad spenat.
 
Lite trött tar jag fram en av Ärtans små babyrosa borstar och sätter igång med saneringsarbetet. Hettan är påtagligt och likaså de anländande festdelagarnas reaktioner. " Åh fyyy det luktar kameeel!" Bläääää!
-Eh, nej, det luktar inte kamel, det luktar faktiskt mest bajs. Hur kul skulle ni tycka det var att stå här och ha gjort på er och bli utbuad, väser jag och flera nickar och mumlar förstående.
 
Hursomhelst.
Kalle piskar fram och tillbaka med sin smetiga svans och jag är snart prickig upp till tänderna. 
Den lilla babyrosa borsten hjälper föga och Herr Ordförande, som bokat oss, uppfattar snart min belägenhet och springer raskt efter vatten.
Perfekt, tänker jag som står med grön sörja upp över armarna och bajs i nyllet och försöker le järvt åt folket.
Herr Ordförande må vara en hjälpsam man men någon erfarenhet av Sanering Av Nerbajsad Kamel Med Tillhörande Kamelskötare har han icke för strax dyker han upp - med en leksaksvattenkanna...
Solen steker, barnen flockas och betonar högljutt hur äckligt det är med bajs, jag har ljusblå shorts och är nu helprickig för ju mer uppblandad skiten blir av vattnet jag häller desto längre skvätter det. Svetten rinner, bajset rinner, klockan tickar för nu ska vi strax börja jobba också!
 
Men vad gör en artist? Jo, hon sväljer (smakar lite stuvad spenat) torkar svetten och bajset från pannan, vänder sig mot publiken och ler och så kör vi bara igång.
Och ingen kommenterar märkligt nog mina prickiga kläder eller Kalles randiga ben.
 
Tja, en helt vanlig dag på jobbet.
Behöver jag nämna att Ärtan passade på att kissa sju liter i transporten på hemvägen också?
 
 
 

arbetskamrater

Ett sånt radarpar de är de där två. Och vilket perfekt släp vi har fått tag i som tillåter en liten kamel och en liten ponny samtidigt!
 
 
Efter ridningen var avklarad var stämningen mycket hög och förväntansfull när Herr Ordförande plockade fram stora ÄPPELPÅSEN och bjöd Kalle.
Kalle betedde sig exceptionellt udda och låg och sög och gnasslade på samma äpple med halvslutna ögon i säkert en halvtimme.
 
 
Mysigt på jobbet
 
Ärtan tröttnade på att vara ridponny där i värmen och övergick till att vara frisyrponny istället.
 

nakenråtta

Här ligger Kalle.
Iallafall det som såg ut att vara Kalle för en stund sen.
 
 
Nu är Kalle kal. Kalle Kal Kamel. 
Ganska skönt för imorgon ska han och lilla Ärtski åka och jobba söder om el Stockholmo och där råder det visst RYSSHETTA enligt vissa tidningar.
Nåja, det ska ska nog gå bra och jag återkommer som vanligt med rapport och senaste aktuellt.
 

några kvällsbilder

Bara för det är så fint
 
 
 
 
Pälsen lämnar kanske lite mer att önska just nu men BLICKEN, kolla den helsköna sommarlovsminen.
Nu är det dock inte lov riktigt ännu, vi har ett par jobb kvar på högsäsongen innan Kalle får somna om.

oproffsig morgon

Och så blev det morgon också men då får inga hästar eller kameler följa med.
Morgonen är min och Semlons alldeles egna stund och den är mycket viktig.
 
 
Då har man tid att böja sig ner och kika på sånt här fint:
 
 
Och till alla självutnämnda proffsfotografer: 
Vet ni hur mycket hö man får för kostnaden av en riktig kamera? Ni får faktiskt stå ut med mina mobilbilder ett tag till.
Han man två hästar, två kameler, en hund och fyra katter får man prioritera lite.
 
 

Smirnoff på tur

Smirre, Aska och jag red Smirres längst runda hittills igår.
 
Smirre var fantastisk och avstod helt från följande:
 
  • krångel vid inhämtandet
  • spott och fräs och gnäll under borstningen
  • karatesparkar under ridturen
Lite otåligt stamp blev det vid ett tillfälle när jag var tvungen att stanna i skogen för att svara i telefon och förklara att jag inte hyr ut getter. Men det var så lite stamp så det räknas inte.
Annars var han superkamel och jag måste faktiskt säga att han är den av allihop som följer bäst märkligt nog. Var man säker på att han inte när som helst skulle skicka ut ett två meter långt kamelben åt valfritt håll vore han helt klockren.
 
 
Det blev visst kväll innan vi kom hem, men vad gör det när det är så ljust och fint.

vädersituationen

Förlåt alla! Jag ber så hemskans mycket om ursäkt och I´m sorry!
Det här fantastiska HÄLLREGNET är helt och hållet mitt fel, jag tar på mig hela skulden och lite till.
 
Ja? Jag släppte ju djuren på sommarbete igår, såklart att det är dagsregn som gäller idag. Flåt!
 
Smirre tar på sig bistra minen, fast det gör han å andra sidan alltid.
 
 
 
Kalle ser också ut att vilja ta ett allvarligt snack med mig angående vädersituationen och att de inte har nån lada att häcka i när de väntar ut regnet.
 
Semlon var inte heller nöjd och försökte vända i dörren när vi skulle gå eftermiddagsrundan. Men sen kommer ju belöningen, Semlon älskar nämligen att bli torkad med handduk och då ser man så här klurig ut.

stor dag

Och vart ska alla djur helt plötsligt?
 
 
Både kameler och hästar är visst på väg någonstans?
 
Och djurplågerigrejer har de fått på näbbarna också!
Men det kanske kan vara en ledtråd?
 
 
Hurra! Nu är det äntligen dags att bli uppätna av insekter, bli smällfeta och riskera dödliga sjukdomar, bo under bar himmel och bli dyngsura eller stekta i solen.
 
Men vad gör det, det är ju dags för SOMMARBETE!
 
 

mingelafton

Mingel i Bromma. Vilken kväll! Bästa reklamvädret, orientaliskt tema - vårt favorittema alla kategorier, bra arrangör, ca 150 trevliga festdeltagare och framförallt MASSOR AV GOTT GRÄS.
 
 
 
Intressant pose. Kalle var beordrad att ligga ner för att inte råka knocka någon mellan grästuggorna och för att nå alla maskrosorna har han utveckat en lite smygande krypteknik där han ålar runt på mage för att hitta bästa tuggan.

Då åker vi då

 

kvällsarbetarna

Snart ska Kalle och jag börja förbereda oss för kvällsskiftet. 
Vi ska vara orientaliska och snygga om attan och då får man ju börja i god tid, iallafall jag.
Fast nu skiner solen så skönt så jag tror i slappar en stund till innan vi sätter igång med verksamheten.

vilding

Semlon tycker det florerar lite väl mycket hästar och kameler här i bloggen och ber ödmjukt att kanske få synas lite han med.
Jag förklarade för Semlon att det faktiskt är rätt svårt att hinna få med honom på bild eftersom han är lite här och där och hit och dit ungefär alltid.
Då satt han faktiskt still i flera sekunder, utan att skälla också, för att sen fladdra vidare på nya hyss.
 

lång dag

Nu är Kalle och jag trötta i fötterna för vi har spelat in film i fem timmar. 
Fast när man är trött i fötterna är man oftast också väldigt nöjd med sin dag och så även denna dag. Kalle fick äta sig proppmätt på gräset i Vanadislunden mellan tagningarna och jag fick vara stolt kamelmor.
 
Ljusskivemannen dök upp i Kalles liv igen! Och denna gång med en JÄTTELJUSSKIVA.
Men det struntade Kalle i för sådana hade han minsann sett för.
 
Hemliga fotografer. Eftersom det var ett sånt himla hemligt projekt fick jag göra killarna lite hemliga också. 
Kalle är dock inte hemlig, de förbipasserande passerade inte alls och killen med megafonen fick ständigt jaga bort nyfikna hundägare och småbarnsföräldrar ur bild.

veterinärt besök

Kalle är nu veterinärbesiktad enligt alla konstens regler (eller snarare Jordbruksverkets regler) och beger sig imorgon in till den Stora Staden för en filminspelning.
Som vanligt är allt Top Secret tillsvidare så ni får väl hoppa på mig och tortera mig eller nåt om ni vill att jag ska yttra mig.
Önska oss gärna lycka till!

vårkväll

Jag vill inte gå och lägga mig, det är alldeles för mysigt ute.
Jag vill vara en tomte och bo i ett hål i skogen.
 
 
 

just nu

 

kul mail

Fick lite respons på ett jobb vi gjorde i helgen:
 
"Hej och tack för senast!

Succé vågar jag påstå! Vi hade orientaliskt tema, så efter att ni åkt, åt vi först orientaliskt inspirerad mat (lammfärsspett och fiskgryta med saffran), varpå en ung magdansös kom och dansade för oss.

En sådan fin kamel Kalle är!!! Det är bara att önska honom ett långt och lyckligt liv!"


Men alltså åh! Den sista raden, vad glad man blir! Sniff.
 
 

har ni nån koll?

Familjen (åtminstone 5 av 11) tog en kvällstur bakom finaste hästen i finaste vagnen. Smirre, Kalle och fyra katter stannade hemma.
Har ni koll på vilka som var på tur;)?

mera jobb

Idag fick båda pojkarna stå till tjänst.
Ett gäng entusiastiska deltagare dök upp på eftermiddagen för att köra ett pass Kamelledarskap. 
När vi kom ut till kamelerna stod de och betade en bit bort och jag började med att berätta om den något vilsne Herr Smirnoff. Jag berättade hur osäker och skygg han var och om hans misstänksamma drag, hans ovilja mot nya saker och...och där stod Smirre mitt bland deltagarna och lät sig glatt klias och klappas och hanteras.
Japp, så att ehhhrr...
 
Hursom. Smirre briljerade och Kalle visade upp hur en lugn och fin eventkamel skall vara. Lite väl lugn kanske kan jag känna då han vid ett par tillfällen bara vecklade ihop sig och la sig ner och tyckte att han var jätteduktig som visste precis vad som skulle hända ett par meter längre fram så varför vänta liksom?
 
 
 
 

sämre jobb finns det

Idag har det slösats på kalorier minsann! Kalle har gått "ponnyrundor" och varit mingelkamel på en fest söder om stan. 
En trevlig och mycket städad tillställning i en trevlig förort med en trevlig väluppfostrad kamel mitt i allt. Sämre jobb kan man ju ha.
 
 

skogsdjur

Kalle trivs egentligen inte riktigt i skogen eftersom han är ett ökendjur men han har övat sig så nu går det bra.

hästen är lös!!!

Igårkväll red vi ut en sväng med Aska och Kalle. Ärtan och Smirnoff fick stanna hemma och åtminstone Smirnoff gjorde det också.
Ärtan däremot konstaterade snabbt att matten inte lagt på undertråden så hon tyckte det var bäst att ge sig ut och kolla så allt gick bra för oss. Det gör man enklast genom att så snabbt man kan springa 1,5 km åt ena hållet för att se om vi var nere vi sjön. Det var vi inte så så där vänder man om och skenar lika långt åt andra hållet. Där var vi inte heller så då tyckte Ärtan att det var lika bra att gå hem och vänta där.
Det den lilla ponnyn inte tog med i beräkningen när hon utförde dessa enkla välplanerade handlingar var att människor har en något neurotisk läggning gällande lösspringande ponnysar. Inte matten själv kanske eftersom hon är van och känner sin ponny men även matten kan bli lite neurotisk när alla grannar startar rundringninskedja bara för att ponnyn skulle se sig om lite...

fryslort

Lite kylslaget va? Dog nästan hutterdöden på skritturen i skogen idag och inte blev det bättre av en runda i vagnen bakom Ärtan, hurr burr!
Men i helgen ska Kalle och jag jobba oss varma i allafall så stay tuned...

nedåt

Testar att lägga Kalle ner på lite fler än de gamla invanda ställena, det är ju en fördel att kunna kliva av skeppet lite var som helst.
Det segar lite i början men ner kommer vi iallafall tillslut.
 
https://www.youtube.com/watch?v=aWqBuKHxaAA&feature=youtu.be

pälsfällning och kamelkärlek

Nu ryker pälsen på allvar, superhärligt och jättehårligt!
Jag kammar på som en liten iller och Kalle lägger sig direkt ner och njuter så han somnar. Då kommer Smirre och kryper upp bredvid och vill ha lite borst han med.
Kamelmyset flödar och solen värmer!
 
 
 
Sen rider Kalle och jag ut på mystur men solen vämer inte lika mycket i snålblåsten och Kalle rör sig ju i ultrarapid så vi fick snart vända hem för att inte ådra oss köldskador nu när Kalle börjar bli tunnhårig och allt.
 
Eller så handlade det om att matten glömde ta på sig jackan utanpå säkerhetsvästen... Inte vet jag.
 
 
 
Och här, förmodligen årets eller livets sötaste bild på Kalle. Han är så rar att man får tårar i ögonen och fjärilar i magen och en massa annat larv också.
 

hårvård

Trots väderomslaget med kyligare väder så är fällningprocessesen officiellt igång och nu står snart två kameler där ute och ser ut som djurskyddsärenden.
 
Det ironiska i detta är att det är nu, efter ett halvårs arbetslöshet och slöande, som pojkarna ska ut på jobb.
Det innebär att matten får göra sitt yttersta av sina icke befintliga frisörkunskaper och lägga några veckors jobb på att skapa intressanta kamelfrisyrer.

Första maj

Jobb idag med
 
 
Ärtan fick inte hoppa i hoppborgen. Men hon fick ha sina rosa sneakers och sitt rosa träns på sig.

RSS 2.0