dålig uppdatering

Sorry men nu är vi VERKLIGEN ute i ödemarken. Har just precis hittat ett hål med lite internet och mobiltäckning så vi kunnat kommunicera med omvärlden en stund men nu vänder vi tillbaka till lägret och tystnaden. Bra terapi det här! Jag kommer bli så social och trevlig när jag kommer hem att folk inte känner igen mig.

Tystnad

Förr i tiden, alltså för riktigt längesen, typ forntiden, måste man ha tyckt att fågelsång, insekter och vatten var den vackraste ljudunderhållningen man kunde tänka sig. Eftersom det var helt tyst i övrigt så måste det ju varit ett avbrott från allt det tysta. Det är sån tystnad och den typen av ljudunderhållning vi letar efter nu.

Norge

Semlon har turistat i sydvästra Norge idag. Lite gamla borgar och nån liten fjord, en trevlig tur.

bilder

Lite bilder från 9 kilometers vandring i urskog, över myrar och via sjöar. Allt under total avsaknad av mänskliga odjud. Underbart!

tystnad

Idag ska Semlon gå på långpromenad. Ända till Norge ska vi gå, fast så svårt och långt är det inte eftersom vi är ganska nära. Semlon har packat passet, dricker vatten gör han där det behagar. Vi andra måste packa lite mer att släpa på. Jag vill också vara en okomplicerad hund som tar dagen som den kommer och inte behöver fundera så mycket. Stället vi ska vandra till är noga utvalt och har ett stort syfte; vi ska lyssna på tystnaden. Precis vad jag behöver! Inga mänskliga oljud eller krav. Bara tyst.

tack!

Och som vanligt ett otroligt stort tack till er som gör det möjligt för oss att resa! Att ta över vårt liv är inget är inget vem som helst ger sig på. Tack som fan!

äntligen

Semester. Jag har väl aldrig behövt den så här mycket. Målet med den närmaste tiden är att i största möjliga mån undvika allt mänskligt liv förutom Hussen då som gärna får hänga med om han inte väsnas för mycket. Just nu vilar vi ut vid en stillsam sjö:

svalka

Tänkte att ni behövde kyla av er lite?
 
 
Känns rätt bra med sommar va?

trevligt

Det är väldigt mycket sommar nu för tiden.
 
 

orättvisor

Matten jobbar ihjäl sig och kamelas latar sig.
Vad är det för rättvisa här i livet?
 
 
 

svåra samtal

Det är min varva-ned-inför-semestern-vecka då jag ska njuta av att endast vara på jobbet fem timmar om dagen och spendera resten av tiden med djuren.
Det skiter sig HÅRT kan jag säga.
Jag jobbar elva-timmarspass utan rast och stressar värre än en åkersork i skördetid.
 
Hann iallafall jobba lite med Smirnoff idag och konstatera att Aska slarvat bort en sko med tillhörande sula och att Ärtan ordnat med ett sår på näbben. Utöver detta har Ärtan testat hållbarheten på nya vagnen som nu kräver lite omlackning och dessutom gäckar hon mig med en lurig hosta som tycks komma och gå som den behagar. När jag tänker NU ringer jag veterinären så hostar hon minsann inte på två veckor. Såklart.
Hör mig själv ringa veterinären:
 
-"Hästkliniken"
 
-"Ja, hej. Min ponny hostar. Ibland. Inte just nu. Och inte vid ansträngning. Och inte annars heller. Eller typ. Hon skulle ju kunna vara allergisk mot nåt? Fast inte damm, för hon går ute året om. Och inte hö för hon äter bara gräs nu. Och inte gräs för hon hostar ibland även när det bara finns hö. Dårå."
 
Det blir enklare att ringa hovslagaren imorgon iallafall:
 
"- Hovslagaren"
 
" Ja, hej. Det är jag. Med prickig ponny, vit islandshäst och två kameler.
 
"- KAMELKVINNAN! Tjeeena!" Hur mår kamelerna?
 
" Ja, alltså, det är bra. Men jag har en tappsko här..."
 
"- Fan vad kul! Har du ridit in den dära stora rackarn än?
 
"- Smirnoff? Nä, inte riktigt. Aska har tappat en..."
 
"- Men vad gör han då? Vavava? Berätta! Hur mycket väger han nu?"
 
"- Han hoppar och studsar och väger ungefär 800 kg, men du..."
 
"- Åfyfan, coolt!
 
"- Mmm...supercoolt. Men hörru...
 
" - Jaja! Jag kommer väl och skor då!"
 
"- Tack. Sjysst. Du kan få rida lite på Smirre om du vill..."
 
 
 
Eller så kanske jag börjar med att ringa veterinären trots allt?

RSS 2.0