ett inlägg

Vad vi håller på med?
Tja, vi jobbar lite (mest jag), käkar hö (kamelas) och after eight (jag).
Det är kallt (helt ok för både mig och djuren) och svinhalt  (ej okej alls) så det händer ju inte skitmycket här kan man sammanfatta det hela med (rätt skönt ibland).
 

GOD JUL!

Kom på att det faktiskt kanske finns några oliktänkande därute som faktiskt gillar julen så jag är inte den som är den utan kan visst önska alla en GOD JUL!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

gamla synder

Årets längsta och mörkaste dag till ära tog Semlon och jag en kall och uppfriskande promenad efter jobbet.
 
 
Värt att notera här är att jag vid två tillfällen i min ungdom simmat fram och tillbaka till ön på bilden.
Skitsmart drag, verkligen, med tanke på att man korsar en farled och måste dyka djupt varje gång det kom en båt i full fart.
Jag vill minnas att jag vid en av turerna skrattade så mycket åt killen jag simmade ihop med att jag höll på att drunkna.
En annan intressant anekdot kring dessa dödssimmningar var när jag och simkompisen ljudlöst dök upp intill en segelbåt och knackade i skrovet och ropade Godmiddag! för att direkt efter dyka och gömma oss intill botten på båten.
Till vår stora förtjusning utbröt full panik ombord innan besättningen förstod vad som stod på.
 
Så nu vet ni att att det inte är bara djuren här hemma som kan göra hyss.
 

en länk igen

Dagens kameljobb uppmärksammades av Sveriges radio:
 
http://t.sr.se/1GYkmw4

Hemma en stund igen

Nu är Kalle återbördad och står och vräker i sig hö för fullt. Kalles andra husse och matte har gjort ett fantastiskt jobb som kamelförare idag och eftersom de gör det så bra får de jobba imorgon också medan jag ägnar dygnet åt att ordna jul åt alla julentusiaster.
Vad jag själv tycker om jul kan vi ta i ett annat inlägg om det är någon som undrar.
 
Några som hade sett till att ordna det för sig själva idag var hästarna och Smirnoff som enhälligt verkar ha gått ihop och monterat ned staketet för att kunna hänga tillsammans när Kalle var borta.
Tanken så här års är ju att de ska gå separerade då hästarna definitivt INTE ska ha nån som helst form av fri tillgång på något. Särskilt då inte kamelernas hö som Smirre nu så frikostigt bjöd på i utbyte mot lite sällskap.
 
Håhåjaja, vi får väl se vad det står för hyss på agendan imorgon när Kalle återigen ger sig av på jobb.
 

på vift

Kalle har som sagt varit på jobb UTAN MIG idag. Sniff.
Fast allt ska enligt utsago ha gått bra och Kalle är snart hemma.
 
 

lycka!

Semlon och jag lämnade vår arbetsplats och gick ut för att lufta oss en stund mitt på dagen.
Fatta vilken lycka det var att komma ut i detta:
 
 

julpaus

Jag tar ett par dagars uppehåll. Måste ordna en massa julmys och begravningar åt folk så djuren får lite paus från mig.
Kalle däremot får inte paus riktigt ännu utan åker på jobb med sin andra husse och matte både på torsdag och fredag. Hemskt jobbigt för mig som kamelmor att lämna ifrån mig vår bäbis men det blir samma sak varje år vid den här tiden och jag vet att han blir väl omhändertagen.

julmarknad

En av alla julmarknader är nu avklarad. Det var inget betungande jobb idag, vi satt mest och var fina och värmde oss (mig).
 
 
Och så passade vi på att öva på att gå i trappor. För det är ju bra att veta att man verkligen KAN det. Gärna INNAN man går in på valfri advokatbyrå... http://kamelaventyret.blogg.se/2014/november/fardigjobbat.html
 
 
 
 

Hemma en stund

Oj oj vad vi är aktiva här! Så fasligt att jag inte ens hinner rapportera men nu gör jag ett försök från den okompatibla Samsungen.
 
Igår gjorde Kalle, Ärtan och jag något så fantastiskt som att träna för en mycket intressant man,  nämligen ingen mindre än Guillaume Assir Becar från Frankrike, Levad Noble Horse Gala. Youtuba eller googla gärna honom så får ni er en uppfattning om vad han är för en kul typ. 
Hussen och jag var galet upptagna med vad vi var där för så vi har inte fotat något vettigt men så småningom ska jag väl kunna avkräva nån i publiken på dennes bilder.
 
 
 
 
Idag har vi bara varit vanliga igen och gått ponnyrundor i Sköndals centrum. Där var det en massa trevligt småfolk som ville ta sig en liten jultur på vita fluffiga hästar. 
Dock inte en helt enkel match att få dem just fluffiga och vita med tanke på hur det ser ut i hagen så här års men med lite vilja och slit så!
 
 
Nu vilar jag och djuren ut en stund inför morgondagens bravader för då ska Kalle på julmarknad!

Massa kul!

Det började som en helt vanlig dag fast kanske något vackrare än på sistone
 
 
Sen fick jag ett sms med ett helt oemotståndligt erbjudande så ikväll händer det grejer!
Återkommer!

salta killar

Kameler konsumerar som bekant otroliga mängder salt. Om saltet varit slut i krubban nån dag eller två så blir de alldeles till sig i trasorna och en stor saltfrossarfest utbryter. 
 
Mina kameler har en kul teknik när de konsumerar saltet; de äter av saltet, äter lite torv från underlaget, suger lite på läpparna, gnager lite på inredningen och så tar de en till tugga salt.
 
Typ så här:
 
https://www.youtube.com/watch?v=qyXpshEmKuU

fullt

Alltså, jag hade tänkt att gå och lägga mig här någonstans...
 
 
Tyvärr tror jag att jag får sova i hundkorgen eller rulla ihop mig till en liten boll på hallmattan precis intill den dragiga ytterdörren.
Eller varför inte göra som Sammy och boa till det ovanpå tvättmaskinen?

skön eftermiddag

Har just kommit in från en magisk kameltur i solnedgång och efter detta en galopptur på Aska i månsken. Känner mig övernaturlig och lite mångalen.
En bra känsla helt enkelt.
 
 
Och jag orkar inte ens be om ursäkt för den felaktiga storleken på bilderna längre.

städdags

-Humhum, vad är nu detta? Resturangen verkar stängd?
 
 
-Ööhh, Smirre, vet du varför Matten har stängt fodertransporten?
 
 
 
-Wäähh, ingen aning. Hjälp, vi kommer att svälta!! Bläää!
 
 
 

vantryckaren

Bjuder på lite film på Semlons stora dag. Här kan ni se vad det är jag försöker illustrera i förra inlägget:
 
https://www.youtube.com/watch?v=10ssFroaYjU&feature=youtu.be

födelsedagshunden

Idag blir Semlon 3 år, Hurra hurra!!
Detta betyder enligt rasbeskrivningen att han idag nått en mogen ålder.
Så idag kommer Semlon alltså automatiskt upphöra med följande:
 
- Komma flygandes bakifrån i hundranittio för att i höjd med mig skjuta ifrån som en gasell och rycka av mig vanten (eller i sämsta fall hela armen) i farten.

- Skälla ut gäster, främmande hundar, främmande människor, kända människor, katter, ekorrar, hästar och kameler. Med mera. Vad tyst och skönt det ska bli. Man kommer ju undra var hunden tog vägen.
Lite tråkigt kanske t.o.m...?

- Snurra tretton varv och samtidigt studsa som en gummiboll upp och ned när vi tillkännagivit att vi ska ut på promenad. Förövrigt något som vi aktar oss för att påannonsera då ljudnivån och intensitetsnivån då kan nå oanade höjder.

- Få rak svans och superfnatt och dra runt oss i överljudshastighet på grund av absolut ingenting.

 
Fy vad tråkigt det kommer bli här hemma nu.
 
 
 
 
 

dimmigt

Massa kul jobb är bokade framöver men ikväll ligger dimman tät så att ge sig ut på vägarna för något träningspass är inte aktuellt tyvärr.
Återkommer imorgon iallafall för det händer visst något speciellt här då...

lite lycka i mörkret

Något Aska och jag kan sakna här ute i skogen är någon form av ridsällskap om kvällarna men nu känns det som att vi har löst det på ett lite annorlunda sätt då Smirnoff gått från klarhet till klarhet och nu är ren glädje att ha med ut på tur.
 
 
Och både Smirnoff och jag ber om ursäkt å Samsung och bloggplattformens vägnar då de fortfarande inte kan samarbeta och låta mig avgöra storlek på bilderna själv.

Nyfriserat

De där vita hårbollarna med päls som skulle passa bäst uppe på Arktis fick sig en riktig fåraklippning med rakmaskinen i går kväll.
Jag har hört talas om hästar som behöver få lugnande vid sådana här tillfällen men mina skulle nog snarare behöva något uppiggande för de somnar nästan av behandlingen de får därute i skenet av min pannlampa.
 
 
Observera att den här jättehögen endast är från en häst och enbart päls från halsen.

Godmorgon

Hur har ni det denna härliga decemberdag?
 
 

RSS 2.0