vackraste dagen

Efter en skön körtur med Ärtan måste jag nog påstå att detta var en av de bättre och vackraste dagarna på länge.
Aska och jag fick dessutom lite hastigt påkommet jobb imorgon, en julmarknad på det lokala glasbruket bara några kilometer härifrån, mysigt!
Ses imorgon!

veckans bildbomb

Aska, Semlon och jag gav oss ut tidigt i morse och det visade sig att det inte var vilken morgon som helst, det var en förtrollad morgon!
Jag får varna känsliga läsare för skärande vackra bilder och dessutom måååånga:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

splittrad personlighet

Smirnoff går på morgonpromenad en tisdag:
 
Ahhhh vilken härlig dag! Hum, hum, hum, strosa, strosa, åh, vad avkopplad jag känner mig i dag och vad matten är trygg och mysig att gå med... Vi kan väl ta en sväng in i skogen och kika lite också, kan vara spännande och intressant eller hur Matte?
 
 
Smirnoff går på promenad en torsdag:
 
GAAAAAAHHHHH!!!! 
Matte, jag tror det spökar här på vägen där vi alltid brukar gå! Eller så tyckte jag det låg en alligator i diket, eller huuuuuuur matte, såg du?!! Vavava?! SHIIIIIIIT Matte, jag pallar fan inte det här, ta mig heeeeeeem
*studsa, studsa, sparka, sparka, veva, veva* -Vaddå, var DU där? Förlåååååååt! Eller skitsamma, jag dööööör och måste HEEEM!!!!! NUuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!
 

Jag säger bara en sak: Dr Jekyll och Mr Hyde. Fast jag gillar den där Dr Jekyll trots hans fasoner. Eller är det Mr Hyde...?
 

bra kväll

Det blev en kamelpromenad efter vi varit ute med hästarna ikväll. Stjärnklart och inte så kallt och två kamelpojkar som smyger på sina knäpptysta tofflor i mörkret. 
 
Lite magiskt faktiskt.

Sams!

Det känns lite bättre idag.
 
 

kvällsfrid

Efter denna dag som inte riktigt formades efter planerna har jag återvänt ut till djuren.
Kalle har fått en inspektionspromenad så att den skamsna matten fick se att han inte är sur och ledsen. Finaste kamelen tassade med precis som han brukar och matades hela tiden med mut-morötter av den ovanligt inställsamma matten.
 
Nu är mockningen precis klar och pojkarna har fått ren och fin torv att gosa i och jag har slagit mig ner i en halmhög och funderar lite på om det inte skulle vara mysigt att övernatta här jag med.

decemberkul

http://kungskalaset.se/JuloKul/Sidor/JuloKul-forbarnen.html
 
Man får komma även om man råkar vara vuxen.

skit och pärkele!

Av alla träningspassens skitpass så var nog detta det sämsta.
Och inte kan jag skylla på någon stökig kamel heller när det är jag som klantar till det och gör livet surt för stackars Kalle.
 
Usch och fy för mig idag, nu går jag och slår något jävligt hårt i huvudet på mig själv och drar sedan något gammalt, illaluktande över mig och skäms.
 

hört och sett

Så här fjantig ser man ut när ens husse kommer och hälsar på en på jobbet:
Helt utan öron och allt.
 
Men om man tittar på småfåglar på TV får man helt plötsligt en helt annan stil på lurarna:
 
Ingen dålig styrsel på de där öronen!
 

ett tips till er nya

Till alla nykomna läsare tänkte jag tipsa om var man kan hitta lite mer bakgrundsinfo om alla djur som inte är kameler:
http://kamelaventyret.blogg.se/deandradjuren/
 
Mycket nöje!

träning med Smirre

Jag hade ett långt samtal med Kalles uppfödare igår och bland annat diskuterade vi Smirnoff och hans utveckling, eller oveckling kanske vi ska kalla det eftersom jag då och då känner mig lite bekymrad över hans beteenden och att det han inte utvecklas framåt utan i perioder BAKÅT istället.
Samtalet var iallafall mycket givande och jag fick förklarat för mig att vissa individer mognar mentalt väldigt långsamt och att jag kanske inte kan börja vänta mig några stora resultat förens om några år och då kommer stå med en superkamel istället.
 
Detta gav mig en liten nytändning och jag tog min Bakåt-kamel på en träningsrunda på en tvåårings nivå istället för 4,5 år.
Gissa vem som helt plötsligt kunde gå i skogen utan att fnatta loss, träffa jägarna och titta på deras brasa, bli stoppad av stor långtradare från Polen och äta äpplen ur förarhytten?
 
Mmmm..han är lurig den där flufftofflan.
 
Och så den obligatoriska Vad gööööru-bilden.
 
 

arla morgonstund

Vad gör jag uppe, klarvaken, med tid för att blogga så här dags på morgonkvisten?
Jo, det beror nog på att det finns så mycket bra saker att hitta på i dagsljuset som faktiskt råder på mornarna. Man får inte låta detta värdefulla ljus gå till spillo så jag utnyttjar det till max genom att kasta mig ur sängen och äta frukost och allt det där för att stå påklädd och redo på trappan så fort det gryr.

skön känsla

Känslan att komma hem och man har redan
 
1. mockat hela ladan.
 
2. krattat in halmen som djuren så omsorgsfullt släpat ut.
 
3. rivit mineraler åt kamelas (en udda grej vi ägnar oss åt då kamelerna inte är så bra på att slicka mineralbalja så vi river loss det med ett verktyg och serverar det löst istället) (Köpa i lösvikt? Ja...kanske det?)
 
4. gått igenom hela staketet (pust) och stärkt upp, rättat till, höjt undertråden så den inte begravs under snön, klippt sly, bytt handtag osv.
 
5. haft besök av stoooor traktor med tillhörande lantbrukare som har krafsat bort lera och fyllt på med grus vid ingångarna.
 
Man ba: BRING IT ON WINTER!
 
OBS! Det har alltså INTE snöat här ännu, gammal bild, ni kan koppla av ett tag till.
 
 

en fin helg

Ber om ursäkt för den dåliga helguppdateringen men det var faktiskt för fint ute för att sitta inne och häcka framför en dator och att blogga med bilder från en Samsung Galaxy S3 verkar tyvärr vara en fysisk omöjlighet, iallafall ute i skogen där jag hålls.
 
Alla hästflickor, kamelpojkar och unghundar är iallafall tränade, motionerade och stimulerade och inga märkliga incidenter har inträffat i helgen om man bortser från att en vän fick lite kamelspya på fina vita mössan.
Fast det är faktiskt sånt som ingår. Jag skulle bara kolla lite i Smirres mun och då råkade vännen helt enkelt stå lite nära även om jag tyckte att hon duckade nästan som en proffesionell kamelskötare.
 

Brallan

Vår orginalkatt Brallan (Randbrallan, Braxa, Braxakraxa) är en otroligt trevlig herre och vill oss alltid väl.
Han är menar aldrig något illa när han gör bus med sina kattkollegor utan försöker bara liva upp stämningen lite. Han är en vänlig liten mysare och kommer gärna och trampar försiktigt i knät och lägger sig tillrätta och spinner.
 
Kort och gott, en snäll och trevlig katt som inte vill någon illa...
 
Förutom när det är dags för avmaskning då.

21/11

Det är väldigt mycket november idag.
 
 
 
 
 

märkligt

Alltså, en del ridturer blir så himla konstiga...
 
 

morgonstund

En fantastisk morgonpromenad bland dimslöjorna!
 
Nästan varje morgon ser vi traktens raritet (förutom kamelerna då), tre kritvita hjortar. Tyvärr har jag aldrig lyckats fånga dem på bild men jag gjorde iallafall ett tappert försök här.
 

Vad göra med all tid?

Denna förmiddag har jag motionerat Semlon, ridit Aska och tränat med Smirnoff.
Vad ska jag nu göra när jag kommer hem?
Jag skulle iofs ju kunna ta en tur med Ärtan i vagnen och Semlon behöver ju en sväng till och så kan man ju alltid mocka lösdriften och...tja, det löser sig, jag ska nog inte sitta sysslolös ikväll heller.

om mig

Som ni kanske minns hade jag nyligen med Dagens outfit här eftersom jag fick ett ryck och ville efterlikna en sann bloggare.
Eftersom det har förekommit önskemål om att jag ska berätta mer om mig själv så tänkte jag i samma bloggarmässiga stil bjuda på ett "visste-ni-detta-om-mig-inlägg.
Skulle det efter denna självutlämnande monolog fortfarande finnas några frågetecken kring min personlighet får ni väl ställa dem i kommentarsfältet så får vi se hur mycket jag vågar svara på.
 
Så, here we go:
 
Visste ni att...
 
...jag egentligen skulle bli stuntman eller ridande polis men en ondskefull SYO-konsulent grusade alla mina visioner i unga år och jag bestämde mig för att skita i allt?
 
...jag efter mycket om och men inte sket i allt och efter detta lärde mig att följa mitt hjärta och inte se några gränser för vad jag kan ta mig för?
 
...jag idag är egen företagare och förutom jobbet med kamelerna driver en blomsteraffär och begravningsbyrå sedan 14år tillbaka?
 
...jag utöver nio bortkastade år i grundskola och tre vettigare år på ett naturbruksgymnasium har gått i cirkusskola i ett år?
 
...jag egentligen är en enstöring som trivs bäst i mitt eget och djurens sällskap än bland en massa mänskliga oljud och energier?
 
...men även har en extremt exhibitionistisk ådra och njuter av att stå i centrum och visa upp något jag är stolt över och kan bra.
 
...jag har sjungit live i TV.
 
...jag kan inte bryta ner fruktos (fruktsocker). Ge mig ett äpple, sen är ni av med mig ett bra tag framöver.
 
...jag ser allt i färg. Alla bokstäver, siffror, veckodagar, klockslag och människor har olika färger.
 
...jag endast umgås med människor som inte får mig att känna mig udda och knasig.
 
 
 
 
Puh! Det var självutlämnande och kommer förmodligen inte att upprepas den närmsta tiden.
 
 
 
 
 

en utopi

Häromdagen träffade jag en amerikansk kvinna från LA. Hon och hennes familj var ute i krokarna och bad om en träff med kamelerna vilket de självklart fick.
Hon frågade mig med stora ögon om jag var uppvuxen så här med djur på landet och det kan man väl till viss del säga, djur och landsbygden har alltid funnits i mitt liv på ett eller annat sätt även om jag bott inne i samhället i perioder.
Kvinnan var iallafall helt hänförd och berättade att för henne var detta en utopi, som taget ur en saga. Att träffa en riktig människa som bor på landet i Sverige med sina djur! Fantastiskt!
 
Jaaa...det är ju fint...sa jag, och såg mig omkring i hästskiten där jag stod osminkad med håret i stripor och med skorna djupt nedsjunkna i leran.
Verkligen som i en saga.

söndag igen

Idag var Smirre på uruselt humör och hälsade mig välkommen med en loska rätt i ansiktet.
Inte fick man borsta på honom eller över huvudtaget tilltala honom.
Skitkamel, tänkte jag där jag stod med mitt föredetta nytvättade men numera stinkande hår och lämnade med varm hand över djuret till Hussen.
Fem minuter senare var Smirnoff på glatt humör och traskade snällt på bakom sin husse.
Hrmpf!
 
Kalle var iallafall sitt vanliga vänliga jag och Jessica och jag tog oss en skogstur på häst och kamel och Kalle briljerade som vanligt.
 
 
 

dagsljus!

Nu går vi ut på tur!
 
Stjärnkusken Semlon är med.
 
Ärtan har många talanger, bland annat kan hon trava och äta på en gren samtidigt, prova det ni om ni kan!
 
Här går det undan.
 
10 grader och sol!
 
Trött och nöjd häst är hemma igen.
Intressant synvilla då mitt körspö sticker upp som om det vore värsta masten ute på åkern.
 
Ärta-Pärta med sin lilla matte.
 

mysväder

Solen skiner och vi Semlon och jag har just varit på långpromenad. Nu är det hästarnas tur att komma ut, idag står körning på schemat.

hoppsan då

Oj, jag råkade just spontanboka en resa!
Vi ska tydligen åka på kamelbrottarfestival i januari. Jaa, jag säger då det...
 
 

en länk

En länk där man för en gångs skull kan se att vi finns på riktigt, vi rör oss nämligen!
http://www.youtube.com/watch?v=eSWLb2iyJLE&feature=youtu.be
 

språkkurs

Somliga människor påstår sig ha svårt att läsa kameler. Jag vet inte om det beror på att de umgåtts för lite med kameler eller att de är allmänt ointresserade av att förstå dem.
Själv tycker jag de talar ett rätt tydligt språk men ska för er skulle hålla en liten språkkurs här.
 
Bild 1. Glad och nöjd kamel.
Solen skiner och höet smakar bra, det finns med andra ord inget att klaga på.
 
Bild 2 och 3. Något missnöjd kamel. 
Kamelen på bilden har legat och skumpat i en trailer i rusningstrafiken genom Stockholm och undrar hur sjutton han lyckats hamna utanför Armémuséet helt plötsligt.
Kamelen låter sig efter ett par morötter och lite kli övertalas att detta är ett bra ställe och ändrar strax minen till den ni just sett på bild 1.
 
Bild 4. En heligt förbannad kamel. 
Superuppretad, svinförbannad, rasande och arg.
Vadan detta nu då? Tja, är man ett år och ska tvingas ta på sig en grimma för första gången så måste man ju säga sitt hjärtas mening även som kamel.
Detta tillstånd vänder dock så snart grimman sitter på plats och kamelen inser att den överlevt och uttrycket vandrar då från bild 4 vidare till bild 2-3  för att slutligen hamna på bild 1. Det är förövrigt där vi försöker hålla oss när vi arbetar med våra djur.
 

vilding

Jag hade en kund nyss som tyckte att Semlon såg ut att vara en sån där lugn och trött hund och det får vi höra rätt ofta.
 
Grejen är att de endast ser honom när han "jobbar" och inte när han är sitt riktiga jag. Tyvärr blir det inte så mycket bilder på det för jag äger ingen höghastighetskamera.
Jag gjorde dock ett försök häromdagen när Semlon och kusin Rasken hade en lunchdejt på jobbet:
 
Ni förstår vad jag menar va?
 

vad ska man säga?

Det är mörkt, lerigt och blött och det finns inte så mycket intressant att dryfta här i bloggen.
Vem vill läsa om att jag mockar i ladan, fyller på vatten, kliar kamelöra och beställer hö liksom?
 
I morse sken iallafall solen och Smirre hälsar godmorgon och godmiddag till alla läsare. 
 

vad som finns under mitt täcke

"Lägg av, ta bort kameran, jag vill inte bli fotad när jag ser ut så här!"
 
 

fredagskvällen som försvann

Det är fredagkväll efter en hård vecka.
 
 
Det är iallafall inte bara jag som har slitit hårt och däckar i soffan.
 
 

klara för idag

Pust och flämt, nu är vi hemkomna från den stora Staden.
Egentligen är det bara jag som pustar för jag kan inte påstå att Kalle har jobbat häcken av dig där på röda mattan.
Jag har inte heller inte sett honom borsta och klä på sig själv eller plocka i och ur bilen eller mocka transporten. Sådant lämnar han med varm hand över till mig att sköta.
Nåja, Kalle har iallafall skött sig exemplariskt som vanligt och vänt upp och ner på halva Östermalm bara genom att helt lugnt skrida genom ett kvarter och placera sig utanför Astoria en timme.
 
 
 

massa jobb igen

Det verkar råda kamelfeber här i landet för nu rasar bokningarna in här. Undrar vad det är som gör att företagen helt plötsligt känner ett samstämt behov av en kamel just nu?
Vi går iallafall ut stenhårt imorgon som ett orientaliskt inslag på Nybrogatan i Stockholm och denna gång blir det Kalle som hugger på det jobbet. Smirre är en duktig kamel men inte riktigt redo för de stora kalasen än och får istället nöja sig med lite stillsamma julmarknader i hemkommunen.
 
Lite bilder från ett Stockholmsgig
 
Undrar var vi gjort av Kalle på den här bilden...?
 
 

en höjdare

De är allt lite finurliga de där kamelerna. Man vet t ex aldrig var man hittar dem. Idag valde Kalle att placera sig ovanpå en grushög. Där stod han och kände sig majestätisk.
 
 

söndagspromenad

Igår eftermiddag tog vi en sväng till ett naturreservat i närheten. Vi har med flit väntat med att åka dit en längre tid för vi ville spara oss till en riktigt regnig och disig dag då miljön där är som gjord för just det vädret.
Man vandrar på spångar ute i vassen och kan spana fåglar och annat kul.
 
Extra kul var det när vi kom upp i ett skogsparti som av nån märklig anledning kallas Parnassen och något hemligt brunt helt plötsligt skymtade till mellan träden:
 
Det visade sig inte vara så hemligt utan bara ett gäng kor på skogspromenad.
Västgötaspetsen Semlon vars djupaste instinkt skall vara att valla tung boskap och ettrigt som tusan nafsa korna i hasorna blev dock livrädd och gömde sig bakom hussen.
 
Sen tittade vi på mina drömmars kråkslott.
Tänk att få bo alldeles intill detta hemliga träsk i ett alldeles eget Villa Villekulla.
 

En stilstudie

Kalle lägger sig ner.
 
 
Försök ignorera boskapsvallaren som gör sitt yttersta för att skälla upp oss. Det gör vi.

dagens outfit

Ibland funderar jag över vad folk gör en dimmig söndagmorgon i november. Ligger de kvar i sängen? Eller åker de på hockeyträning med kidsen? Fastnar de framför morgonprogrammen på tv kanske? Vad gör vanliga familjer egentligen? Det är jag faktiskt lite nyfiken på.
 
Här går vi iallafall ut med vovve och fodrar hästarna, sen tar jag en ridtur i den fantastiska morgondimman, jag gillar nämligen väder. Oavsett vad men bara det är någon form av väder och ganska mycket, det får liksom inte vara ingenting utan gärna lite extremt åt något håll.
I morse låg iallafall dimman tät:
 
Och här tänkte jag i sann blogganda passa på att köra en Dagens Outfit.
 
Hjälm: Citygross, Stinsens köpcentrum. Väger typ ingenting. Skruv i nacken de dagar huvet känns lite mindre.
Reflexväst: OkQ8 macken alt Clas Olsson. Ett måste när dimman är tät och det är älgjakt och man rider brun kamel...
Vindställ: Freeport, Kungsbacka. Panikköp en regnig sommar på västkusten.
Skor: Mountain Horse
Säkerhetsväst: Ja, jag är äldre och klokare nu. Biltema. Skönare än man tror, ger dessutom en riktigt schysst hållning för en gammal skogsindian som jag för säckar man ihop för mycket trycker den i mellangärdet så man måste stanna och spy.
 
Kalles outfit:
 
Grimma: Kamelbrottargrimma från Turkiet.
Tyglar: Avklippta syntettömmar, Börjes.
Barbackagjord: Hööks.
Filt: Hittegods
 
Tyvärr blir det inga muffinsrecept, då får ni byta blogg.
 
Mysig fluffig vy från Kalles rygg.
 
 
 

en plats i solen

I morse kom det ett litet ynkligt pip från Semlon. Det visade sig att han blivit berövad sin favoritplats i fönstret.
 
 
Även Fröken Kvist har hittat en ny trevlig plats att spendera 23 timmar av dygnet på. Den övriga tiden lägger hon på att äta.
 

RSS 2.0