Sommarflyt

Jag har lite flyt nu och tycker att allt är kul och detta verkar smitta av sig på de övriga djuren.
Det är så perfekt att kunna utnyttja så många fler ljusa timmar och det är svårt att tvinga sig hem trots att det är mitt i natten.
 
Alla harmonierar så fint tillsammans och idag hade alla bromsar flugit vilse och temperaturen var perfekt.
 
 
Och Kalle och jag provade något nytt;
Kalle fick dra ett spö, eller som vi hellre kallar det: en Pet, vi spöar inte våra djur, vi använder peten som vår förlängda arm och petar på dem.
Kalle genomgår några märkliga förvandlingar om året. Under våren/försommaren har han gått från benrangel till bowlingklot med tillhörande pucklar..
 
 
 

välkomna tillbaks!

När kamelerna kom ner till sommarbete fick de ett varmt mottagande av hästarna, Aska bjöd t.o.m på ett litet lågt hu hu hu och DET är fina grejer kan jag lova. Inte vem som helst som får ett hu hu hu av henne inte.
 
 
Nu kivas de som vanligt, Ärtan gör fula miner åt Smirnoff som bara tittar oförstående på henne tills han bestämmer sig att knalla vidare och står lilla Ärtan där är det inte ett hinder.
Den lilla ponnyns min när hon får flytta på sig helt obetalbar, hehehe.
 

4-3 eller nåt

Jag vet inte riktigt vem som gick vinnande ur den här diskussionen som kamelas och jag haft kring avmaskningen de senaste dagarna men jag skulle faktiskt vilja påstå att det är jag för båda kamlerna är nu avmaskade.
Jag insåg att jag inte skulle överlista dem med svält, jag är för blödig för sånt, så jag körde helt enkelt ner en spruta med flytande Rintal i halsen på dem. Lustigt nog låg Smirre snällt och svalde medans Kalle var lite mer svårövertalad (Läs: en jäkla pain in the ass som knep igen både läppar och ögon och körde upp huvet i trädkronorna och klämde mina fingrar blå och blodiga.)
Nåväl, pojkarna återbördades till sommarhagen och jag gick nerspottad, full med avmaskning i håret, svettig och med skorna fulla med bajs hem och ställde mig i duschen.
Skönt, nu behöver jag inte göra det här på flera månader.
 

En stund med Smirnoff

För att pojkarna inte ska få några hemska mörkerrelaterade bristsjukdomar gläntade jag lite på ladudörren och tog ut Smirre en stund medans Kalle fick stå uppbunden och plira mot ljuset.
Smirre skuttade glatt bredvid och var som vanligt på tårna men mycket lydig och på slutet kunde han ligga ner så jag fick sitta lite på sidan på honom.
Efteråt hade vi obligatoriskt mys:
Det är en kamelnos. Vad trodde ni?
 
Smirnoff är så stor att han har svårt att få plats i bild.
 
 
 
 

men åååå

Fångenskapen består. Pojkarna har i sin frustration över situationen lyckats smyga sig upp på loftet och försett sig med massor av hö och är således alldeles proppmätta igen och verkar inte ha några som helst planer på att låta sig iluras några medikamenter här inte.
2-0 till kamelas.
Vi får väl se vem som går som vinnare ur den här fighten.

i fångenskap

I morse mötes jag av två uppbragta kamelherrar i ladan.
-Vafan är det här, muttrade Smirre.
-Sväääältläger, snyftade Kalle
-Ät, sa jag och höll fram avmaskningsfodret.
 
Pojkarna åt iallafall hälften så vem vet, de kanske får lämna cellen redan i kväll.

listig som en tångräka

Och vad är nu detta?
Förutom att det är bloggens förmodligen sämsta bild kvalitetsmässigt med upplysta dammpartiklar och två grå kameler i en gråbrun lada och allt så föreställer den mycket riktigt pojkarna hemma i boet.
Men jag lovar, jag har inte gett upp drömmen om ett lyckat sommarbete ännu! Anledningen till att kamelas är hemma är att de ska stå på svältkur ett par dagar för att bli lite hungriga och sedan slänga sig över mig och böna och be om att få sätta i sig avmaskningsanrättningen de tidigare ratat.
Åååh, jag är så listig jag.  
 

Hmmmm...

Jahaja.
Det där gick inte riiiktigt som planerat.
Glad i hågen begav jag mig ut till kamelas med grimman i högsta hugg. Kalle infångas och släpar sig ovilligt med. Smirre hänger på.
Den fantastiskt goda anrättningen av nymalet korn/havrekross med en touch Rintal Vet. serveras herrarna.
De lagom stinna gödkamelerna tar en tugga av min omsorgsfullt tillagade kulinariska upplevelse.
Smirnoff går iväg och kräks och Kalle spottar helt ofint ut alltihop i mitt hår.
Jag lockar och pockar men vi blir anfallna av bromsar stora som bävrar och jag tvingas ge upp min mission.
 
Kvar i hagen står två oavmaskade, opromenerade och otömkörda kameler.
Nytt försök kommer att ske i afton när bromsjävlarna gått och knytit sig för natten för att lämna plats åt myggen istället...
 

morgonträningar

Sådär, nu är semestern över, imorgon ska pojkarna få jobba.
För att inte skrämma vettet ur dem får de sovmorgon till klockan 09.00 sen ska Smirnoff promeneras och efter det tränas i att stå uppbunden.
Sen är det Kalles tur och han skall tömköras. Och går allt enligt planerna ska pojkarna avmaskas.
Av alla mina planer för morgondagen är det nog avmaskningen som ser ut att lyckas sämst eftersom kamelas är proppmätta, hagen är full med godsaker och avmaskningen (som ska ätas) smakar död get (enligt Smirnoff. Själv vet jag inte då jag inte avmaskat mig själv på länge.)

vild midsommar

Ungdomarna brukar ju röja loss på midsommar och så även hos oss. Här var det slyngeln Smirnoff som festade hårt och fastnade under väggen i ligghallen. Ligghallen byggdes om och säkrades upp men vad gör man åt samme kamel som senare under natten lägger sig på sidan i en sluttning och rullar ner genom staketet?
Smirre var dock klok kamel och vandrade runt gården så han kom till grinden där han lade sig och väntade på att bli insläppt.
Ingen kamel skadad men Kamelmor har magkatarr och försöker ständigt förutspå nästa fantastiska drag de där Hårbollarna ska företa sig, vilket tyvärr känns ganska omöjligt. 
 

Trevlig midsommar!

Lite avlägset va?
Eftersom det är lite eländigt med en annan familjemedlem blir det inga nya rapporter på kamelfronten på några dagar. http://kamelaventyret.blogg.se/deandradjuren/
Hoppas på överseende och glada tillrop!
 

surfing generation

När det visade sig att Smirnoffkamel inte var platt och överkörd och låg med benen i vädret passade jag på att ta en tömkörningsrunda med Kalle. 
Den rundan var minst sagt varierad för först skulle Kalle göra ett helikoptersnurr i luften och sen jogga hem med mig surfandes bakom. (Ni minns väl från tidigare år att jag är en mycket skicklig kamelsufare?)
Hursomhelst, Kalle skärpte sig tillslut och började lyssna på den envist surfande matten och vi avslutade med några riktigt lyckade övningar nere på gårdsplanen. 
Alltid skönt med en positiv avslutning. 

Roadkill

Eller är det kanske inte så farligt som det ser ut?
 
 
Nä, det verkar som djuret har klarat sig!
 
Åh, pust, det var visst bara knäppa Smirre som drev lite med oss.
 
Ingen respekt alls...
 

djurnattning

Tror bestämt jag gjorde bort mig lite ikväll när jag gick ut för att natta djuren utan kamera.
Jag kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig hur mycket skojigt trix och fix de där lustigkurrarna kunde åstadkomma på en så kort stund.
Det pruttades, rapades, gäspades och hummades och det smaskades salt, busades med hästar och kliades. Allt så där flummigt roligt som bara två avspända och nöjda kameler kan hålla på.

luring

Jag har en kul grej på gång.
Jag är registrerad på ett hästforum där det avhandlas en del om körning och bl a folks inkörningsprojekt och där har jag berättat om Kalle och våra framgångar.
Jag har dock inte berättat att han är en kamel så min skojiga plan är att under utbildningens gång skriva i forumet om hur det går och hur han utvecklas för att på slutet lägga in en bild på det som alla då förutsätter är en stor brun häst.
Hahaha vad jag är rolig. Tycker jag själv iallfall.

lugn och ro

Allt väl i sommarhagen. Enda ansträngningen jag anar är att alla gör sitt yttersta för att smälla i sig så många kalorier som möjligt så fort det någonsin går. 
Inga jobb inplanerade före midsommar så det blir lite minisemester för djuren medans jag sliter en vecka till på egen hand.
 

fegis

Tänkte ta en sväng ner till hagen och kolla statusen men vet inte om jag vågar. Igår hade Kalle skumma sår och hästarna var på rymmen. Vem vet vad jag får upptäcka denna gång?

Gärdet, Stockholm

Gårdagens kamelgig höll på att svepas bort av ett riktigt oväder som drog in just när vi anlänt uppe på Gärdet. Festen fick akut flyttas till en festvåning inomhus men vi hängde på!
Skönt nog så upphörde regnandet och vi kunde stå utanför med vd:n på ryggen och hälsa alla välkomna istället för att slira runt där inne bland bowlingbanor och vinande dartpilar.
Tilltaget att hälsa sin personal välkommen från en kamelrygg mottogs med mycket skratt och applåder och de tyckte nog att de hade den roligaste chefen någonsin. 
Temat för festen var Charter och Hawaiiskjorta och tubsockor var tydligen givna accessoarer. 
Det gick att hitta en gräsplätt mitt i Stockholm. Skönt för Kalles knän när han lägger och reser sig.
Stockholmstrafiken är aldrig ett problem om man har en kamel i släptåg.

Gubbängen

Mycket trevliga människor i trevlig miljö. Korv med bröd, tipspromenad, häst och kamelridning. Sen är ju festen ett faktum, det borde alla festfixare lära sig. 
Vad jag ser så sammanbiten ut över vet man nog inte riktigt, inte ens jag själv.

ösregn och bilköer

Idag satt Kalle och jag i bilköer i 2 timmar och 45 minuter. Nu är vi på väg hem men Kalle ville stanna på hemvägen och käka morötter på mc donalds.
Det värsta är att vi ska raka vägen in i Stockholm imorgon igen, inget problem för Kalle som ligger och sover därbak (jag ser honom faktiskt) men om mitt psyke pallar Stockholmstrafiken två dagar på raken återstår att se.
Jobbet idag var iallafall toppen, en trevlig förening som grillade korv och red kamel. Lagom soft för min arma utarbetade kropp.
I morgon är det firmafest med chartertema och vi är huvudattraktionen och ska försöka se riktigt soliga och chartriga ut i ösregnet.
 
 Och är det någon som har noterat att bilderna är för stora och texten har en massa fel så beror det på att vår dator där hemma har dött datordöden, den nyinköpt har jag inte tid att installera och datorerna på jobbet hinner jag knappt närma mig när jag är där och således är jag nödgad att blogga från mobilen men då är inte Samsungs s3:a och blogg.se alls kompatibla med varandra och det ser ut som att det är nån oduglig skitunge som fipplat med knapparna. 
Men vad sjutton, en gör la sitt bäste f'att nå ut till sine trogne anhängäre!

det råder frid i hagen

Pojkarna myser så det står härliga till! Kalles kroppsform har gått från benrangel till spärrballong på en vecka, vilket glädjer mig. Ingen annan familjemedlem får vara fet förutom just Kalle för han är en sån tunnis resten av året.
 
 
Frågan är om den där Kalle inte har nån liten giraffgen i sig. Kan han verkligen vara en renrasig kamel?
Och nej, Smirre varken vanvårdas eller har skabb, han är bara lite sen med pälsfällningen men vi har hjälpt honom på traven lite och dragit bort en kubik päls eller två.
 

kvällsskiftet

Oj oj, det blev visst lite sent i afton, Kalle trodde nog att jag drev med honom när jag kom där med selen i högsta hugg och helt opedagogiskt började hänga på honom grejer därute i solnedgången. 
Vi tog en tripp längs en väg Kalle inte gått förut men när vi skulle passera en liten stenbro i vägen märktes det att Kalle antagligen umgåtts lite för mycket med hästarna för han betedde lika larvigt som en liten fjompig ponny där en stund.
Förövrigt gick rundan precis som önskat och jag inser lite motvilligt att jag måste ta det hela vidare till en högre nivå nästa gång. 

mina fina pojkar

Varför kan inte alla träningspass vara som idag?
Vi provade ut en sele till Kalle och tömkörde honom och han gick perfekt.
Sen hade vi socialiseringsstund med Smirnoff. Då ligger han mellan oss medan vi drar av honom pälsen, underläppen hänger och han vänder blicken inåt och är nån helt annanstans, förmodligen i något hemligt kamelland bland stjärnorna. Så ser det ut iallafall.
 
En perfekt kamelsele tillverkad.
 
Vår blivande körkamel. Ska man göra det så ska det göras ordentligt och jag är så himla hopplöst petig och fastnar lätt i grunderna men den här gången ska jag peppa mig själv att jobba lite mer framåt så om fjorton år kanske vi har en välutbildad körkamel...

Sommarbete andra natten

Fortfarande hela, rena och nöjda djur. Otroligt, lite för bra för att vara sant så jag tar inte ut nån förskottsseger här inte. Möjligtvis att jag om tre-fyra veckor gör en liten segergest i smyg i nåt mörkt hörn där ingen ser eller hör mig.
 
Och så undrar ju alla hur jag vet att djuren är så himla nöjda?
Jo, det finns ett idiotsäkert tecken:
Den hängande underläppen såklart!
 
Kli, kli. Har man inga händer att klia sig i huvudet med får man vara vig i stället.
Kan berätta att vi drog av Smirnoff en ansenlig hög med päls igår men inte sjutton syns det. 
 
 

Sommarbete första natten

Positiv rapport från sommarhagen:
Ingen har slagit ihjäl eller ens skadat varandra och alla fanns kvar på rätt sida staketet. Nyss hittade jag den lilla flocken tillsammans längst bort i hagen på en och samma plätt. Ärtan och Kalle låg och sov och Aska och Smirnoff höll koll.
Ärtan försöker på alla sätt utmana Smirnoff som i sin tur bara står och tittar på den lilla ponnyn och skakar på huvet åt henne. Fast när hon vid ett tillfälle blev lite för påflugen jagade han henne med vidöppet gap och försökte ta fast henne i benet och Ärtan sprang för sitt liv och Smirre flinade belåtet. 
 
Pust, det finns hundrafemtio saker att oroa sig för, under de tolv år jag har levt med Aska har nog bara hälften av somrarna varit incidentfria men jag andas djupt och tänker vackra och positiva tankar här. Phhuuuuhhh..1..2..3..4...andas..5..6..7......uuut...8..
 

sommar och sol

Det var verkligen reklamväder när vi vandrade iväg på sommarbete idag.
 
Hästar och kameler ser ut att samsas fint. Det är ju inte direkt så att man behöver slåss för maten här.
Bortskämda kameler. Här kommer hotellet på plats. 

kamelpresent

När vi kom hem igår hade vi fått en underbar present av en rar granne.
Nu ska här ramas och glasas!
Kanske var det en flyttpresent till pojkarna? Denna granne bor precis intill deras (tilltänkta) sommarhemvist och ja, bor man som vi är alla inom en fem kilometers radie grannar.
 

sommarbete, försök nummer 2

Tjohoo! Imorgon går kamelas ut tillsammans med hästarna på grönbete!
Det tog oss och dem två år att hämta oss från utbrytningsförsöket från deras enda dygn på sommarbete.
Vi hoppas på större lycka denna gång, håll gärna en tumme, tass, klöv eller tå för att de inte slår ihjäl sig och varandra eller blir uppätna av vargar eller mygg.
På väg till betet
Kalle och Lillebror första och enda kvällen på sommarbete.
Nu har vi tänkt över det hela lite, sett över staketen och pojkarna ska t.o.m få ett litet krypin att gömma sig från bergslejonen i.

tjänster och gentjänster

Igår kom det förbi lite vänner med ett födelsedagsbarn och red en sväng på Kalle.
-Vill du ha betalt? undrade mina fina vänner
-Nä, svarade jag helt sanningsenligt, jag vill ha ett trefasuttag i sadelkammaren.
 
Trevligt med vänner som är elektriker. Hoppas de tycker det är lika trevligt med en vän med kameler;)

Abidaz

Ännu ett lyckat kamelgig till ända! Inte för att jag såg så mycket av det men det kändes bra iallafall och jag lyckades ju styra upp Kalle så som de önskade trots min blindhet.
Det visade sig att stylisterna hade lite långtråkigt då ett helt trummargäng hade vägrat låta sig stylas och blivit hemskickade. Tur att jag dök upp som fullkomligt ÄLSKAR att bli utstyrslad och få synas lite!
 
Kalle var som vanligt superfixad och inte ens de arbetssugna stylisterna kom på mer att göra med honom.
Kolla! En man med ljusskiva igen! Den här gången var ljusskivan inte ens konstig tyckte Kalle och antog en mycket världsvan uppsyn.
Tror nog allt att Kalle sjöng med lite där i refrängen.
Okej, jag dog faktiskt lite där i värmen. Hur sjutton pallar beduinkvinnorna alla dessa kläder!?
En helt vanlig dag på jobbet.

päls päls päls

Efter noggrant övervägande har nu även Smirnoff bestämt sig för att släppa taget om sin fina päls:
 
Och Kalle värmer upp (läs, slappar) i ladan inför giget imorgon kväll:
 
 

inte så fint

Kalle fäller sin vackra vinterskrud och ser ut som ett djurskyddsärende. Kul när han ska spela in en musikvideo imorgon...
Jag får hänga på honom allt blingbling och alla filtar jag har och försöka dölja att han är en kamel.

RSS 2.0