sista passet

Idag körde vi sista träningspasset innan kursen på fredag. Jag är mycket nöjd och börjar undra om det inte är Kalle och jag som borde hålla kurs här egentligen.
Skaklarna passas in
Och så bär det iväg.
 
Jag kan för tillfället inte komma på något mer otäckt att öva på så att hänga på en vagn snart skulle väl kännas ganska naturligt men vi får väl se vad som händer vid ett miljöombyte till ett stort ekande ridhus med speglar och en massa förväntansfulla åskådare, det kan ju sluta hur som helst.
Rapport följer.
 
 

roligt ohyffs

För att inte Kalle ska ledsna på allt var inkörning heter lagom till kursen tog vi en ridtur igår istället.
 
Galet varmt som alla dagar denna sommar och bara för att förstärka det hela plussade jag med en extra tröja och en säkerhetsväst för första gången i mitt liv. Vuxenpoängen är skyhöga här idag!
 
Kalle tyckte också att värmen var rätt olidlig så han valde helt enkelt att ta en paus mitt i allt. Helt utan hänsyn till att jag faktiskt satt däruppe mellan pucklarna.
Jäkla ohyffs det där och jättesvårt att jobba med då jag mest blir full i skratt när kamelen bestämmer sig för att veckla ihop kroppen mitt under ridturen.
 
Och visst ser det rätt mysigt ut?
 
 
 
 
 
 

ny övning

Idag fick jag hjälp av Jessica, vilket innebar att vi kunde avancera lite så nu kan Kalle dra svängel med kedjor minsann!
Tre luftsparkar kom det men sen satt det.
 

dagens heta träningpass

Men jösses, sa Kalle när jag kom med grimma och sele i högsta hugg i morse.
Jag förklarade att det gäller att ligga i nu när vi ska på kurs och stila.
Kalle följde iallafall snällt med och gjorde sitt bästa förutom sina ordinarie kovändningar på vägen ut.
Trots den tidiga timmen var det redan så varmt ute att alfalten smälte och klistrade sig fast under fötterna. Konstig känsla men jag ska ta den med mig och minnas den när jag går där om några månader och fötterna istället fryser fast i asfalten och näsan riskerar bli en istapp och ramla av.
Vi fick stanna i skuggan på vägen och käka några svalkande blad för att orka hela rundan.
 
Och för att lägga på en ny liten övning hängde jag på den mycket användbara Peten som idag fick agera skakel
Trots att jag drog och skavde den mot sidan på Kalle brydde han sig inte ett dugg. Känns som att jag får ta och avancera lite snart så det händer något.
 

hemma

Både hästar och kameler hade just varit uppe i den övre delen av hagen och var nu på väg ner igen i sakta mak när jag kom ut igårkväll.
-Heestarna, Kamiilkamiil! ropade jag och samtliga vände på klacken för att komma upp och hälsa på sin återuppståndna matte.
Det var fint.
 
Förövrigt kan jag berätta att Kalle och jag ska gå på kurs om en vecka så nu måste vi ligga i hårdträning!
 
 
 

ett besök på Orust

ojoj vad det semestras här! Och då åker man som sagt och hälsar på någon annans kameler. 
Det är alltid kul att träffa lite kollegor och diskutera vad som händer i branschen. Som kamelägare är man ju lite ensam i det här landet och då måste vi ju hålla ihop!
Våra vänner på Myckleby Gård har ganska många kameler men det finns speciellt en som jag ett extra gott öga till
Lilla Bianca! Blir hon någonsin till salu är hon MIN, MIN; MIN!
 
Något jag tycker är lite skoj är variationen på de olika kamelerna:
 
 
 
 

älgen Tore med familj

Kamelerna hälsar via sms till mig att de har det bra men att de saknar sin kamelmor när jag är ute och far på det här viset. Jag sms:ade tillbaks till pojkarna att jag saknar dem med men måste lufta vingarna lite ibland som vi människor gör. Tur att inte kamelas helt plötsligt får för sig att ta semester på det viset och försvinner med min bil under natten.
 
Än så länge har vi inte träffat så många kameler längs vägarna men däremot hade vi den stora äran att stöta på några liknande invider:
 
Vad gör man inte i brist på kamelsällskap?
 
 

semester var det här!

Semester här och vad gör vi då?
Jo precis som vanligt lämnar vi hus och djur till våra Stand Ins som kommer och boar här med alla djuren medan vi själva drar iväg och hälsar på ett gäng.................KAMELER såklart. Vad gör man annars när man har semester?
Rapport följer!
 
Under tiden vi ger oss iväg får ni två gamla semesterbilder från Oman att glädjas över. 
 
 
 

lata dagar

Alltså är det semester så är det.
 

pälsmys

Pojkarna har så fantastiska pälsar och frisyrer just nu. Alldeles nallebjörnsluddiga med en massa roligt fjun på huvudet.
Man kan inte låta bli att gosa och klappa ihjäl dem varje gång man ser dem! Som tur är verkar kamelerna tycka att jag är rätt mysig också så vi kramas så ofta vi bara kan.
 

en tur

För att Kalle inte ska glömma bort allt jag lärt honom och stå och såsa till alldeles svingade jag mig upp mellan pucklarna och tog mig en runda:
Fantastisk hållning. Nu skulle min gamla gapiga ridlärare se mig!
Fast hon skulle nog inte bli så förvånad över att se mig på en kamel. Det var bara jag i hela ridgruppen som ville leka Hela Havet Stormar i ridhuset på fredagarna...
 
Stolt och lycklig Kamelmor
 
 
Kalle har just vräkt i sig ett par deciliter salt. Inget konstigt med det och han torkade sig faktiskt om munnen en stund senare. På min nya tröja. Naturligtvis. Var annars?
 
 
 

Grinig Kamelmorsa

Idag hade vi oinbjudet besök hos kamelerna.
När man bokar oss får man träffa Trevliga Kamelmor.
När man INTE bokar oss utan helt plötsligt står i kamelhagen och vill klappa gullig kamel, få mer information om "varför kamel", göra reportage eller dylikt så får man tyvärr träffa Sura Kamelkärringen.
Jag gillar inte mig själv när jag är Sura Kamelkärringen och det gör nog ingen annan som möter mig heller.
 
Anledningen till att jag antar denna osympatiska skepnad är följande farhågor:
 
  • Kamelerna kan helt ofrivilligt skada dig allvarligt = dåligt
  • Hästarna kan helt ofrivilligt (eller t.o.m frivilligt hälsar Ärtan) skada dig allvarligt = dåligt
  • Du kan skada kamelerna eller hästarna.
  • Inte? Men kan du garantera att de hundratals personer du delar ditt besök hos kamelerna med på Facebook inte gör det? 
  • Vi respekterar kamelernas grannar och vill inte att de ska störas av obehörig trafik och främmande bilar parkerade huller om buller på sina tomter.
  • 15 ytterligare skäl, tänk själva.

hussen han kan han

Hussen har lagat och förstärkt ligghallen eller det sk. "Hotellet" och nu har Smirnoff dessutom testat Hussens jobb genom att dundra rätt in i hörnet med full kraft för att sen med ca 700 kilos tryck ställa sig och skuffa och knuffa tills kliet gick över.
Själv stod jag och höll andan och funderade på en katastrofplan hur jag på snabbast sätt skulle få dit traktorer, spårhundar och övrig räddningspersonal som kunde lyfta fram alla djuren ur rasmassorna. Men Hussen är en supersnickare och Hotellet stod pall!
 

otäcka knopar

Kalle tränade lite ikväll:
Först gjorde vi nåt vi kan.
 
 
Sen hängdes det på lite otäcka remmar och då tyckte Kalle att det blev lite väl rörigt så han la sig ner för att begrunda saken lite.
 
Tillslut satt remmarna knutna i en prydlig knop lite lagom störande kring bakbenen:
Som ni ser gick det undan i början men efter nån halv kilometer var det som att det alltid suttit två lila band kring bakhasorna.
 
 

fler funderingar

Kameler är som ni säkert förstått inte riktigt som andra djur. Och jag är inte som andra barn, det är nog därför vi passar så bra ihop, kamelas och jag.
De ifrågasätter inte mina förehavanden och jag heller inte deras.
Jag tänker bl a på deras matvanor men där skiljer vi oss lite åt, kamelerna och jag.
En kamel kan svälta sig i ett halvår och inte dricka på flera veckor. De äter kopiösa mängder salt, kan t.o.m dricka saltvatten och de kan äta giftiga växter utan att ta skada.
Stora taggar och törnen är inget hinder för vad de kan sätta i sig och en kaktus i öknen kan vara en delikatess fast här hemma får man nöja sig med taggbuskar.
Man undrar ju vad de är gjorda av de där kamelerna?

funderingar

Dagens roligaste:
när Smirre går fram till Ärtan och helt brutalt börjar klia sig och Ärtapärta nästan välter. Otroligt kul minspel på den där ponnyn! 
 
Dagens intesåroligtochdetblirenmassajobb:
det kliar på kamelas och det åtgärdar man visst genom att dundra in i väggen på ligghallen och sen skrubba sig med full tyngd så hela hallen viker sig.
 
Dagens tamigochdjurenlångthärifråntillensvalochblåsigplats:
bromsjävlarna! Alltså hur tänkte Vår Herre när Han skapade dessa otyg? 
 
-"haha! Nu har jag satt en massa fina djur till världen som går i total harmoni och betar mitt fina gräs. Nu måste jag nog lägga till något riktigt vidrigt för att skapa lite kontrast här. Hmmm, låt se...jo, ett gäng köttätande  BROMSAR ska nog få fart på dem, hohoho!"
 
???
 
 
 
 
 
 
 
 

pausbild

Jag jobbar som en iller och vad gör kamelerna då?
 
Tja, vad trodde ni? Ligger i ladan och latar sig såklart. Här slösas det inte bort några värdefulla kalorier inte.
Tack och lov fick Smirre lite mysigt kli av vår vän Pertti idag iallafall. Tur att nån har tid att förbarma sig över våra kärlekstörstande kameler.
 

RSS 2.0