Inget fräs ikväll!

Smirre verkar ha landat lite efter det brutala uppvaknandet han har fått ur dagisdimman den senaste tiden. Han stod modigt kvar i ladan när Johan mockade ikväll och stod t.o.m ut med att få lite kli.
Nu var det visseligen just Johan som var där och gosade och honom verkar de flesta gilla. Han kliar bra iallafall, det håller jag med Smirre om.
Johan-my man.

smutsigt jobb

Nu är Smirre verkligen på sin vakt. Går man för nära får man ducka och man får verkligen välja sina fajter. Har man precis klätt upp sig för festligheter eller är på väg till jobbet bör man inte göra några slags infångningsförsök överhuvudtaget om man inte har extremt gott om tid för en till dusch och rena kläder.

Dagens pass

Smirre var arg arg arg idag. Och förbannad och förnärmad och jättemycket pissed off.
Han ifrågasatte varför han ska behöva gå på promenad utan Kalle, varför han ska ligga och stå på kommando, varför han inte får gå dit han själv önskar och varför i hela helvetet han måste lyssna på oss överhuvudtaget.
Detta uttrycktes ljudligt och tydligt då kamelspyorna stod som en kvast ur munnen på honom. Ganska äckligt faktiskt men vid det här laget vet vi så väl att det här en fas vi måste gå igenom så vi klär oss i spyokänsliga kläder och försöker ducka för de värsta attackerna.
Arg som ett bi! Men om en vecka är det bättre. Fast det vet ju inte Smirnoff som ylar som ett barn i godisaffären.
 

Smirre i fokus

Nu är de lata dagarna över. Finpromenaderna på söndagarna är ett minne blott. Morötter som lockbete för att ens fundera på att anstränga sig. En stilla förfrågan om Bäste Herr Kamel Smirnoff eventuellt kan tänka sig att anstränga sig en lite gnutta är nu inte längre aktuellt.
Nu tar vi det hela till en ny nivå, Smirnoff ska ta klivet in i vuxenvärlden nu vilket faktiskt inte kommer att kännas helt negativt för varken honom eller oss.
Att vara en vuxen utbildad kamelherre innebär att man utrustas med en helt annan självkänsla och förhoppningsvis blir man en mer harmonisk individ som uppskattar att faktiskt få komma ut och göra ett bra jobb ihop med de man tycker om.
Det kanske låter entusiastiskt och lite kaxigt men målet är att i april ska vi rida ut tillsammans på varsin kamel och det känns inte helt orealistiskt.
Precis nyköpt Smirre. Nu är de lata dagarna slut, nu kliver vi in i vuxenvärlden.
En spännande resa väntar, de båda pojkarna skiljer sig så milsvida åt. För er som besitter några kunskaper om hästar kan jag lite enkelt likna dem vid det sävliga kallblodet som inte gör många knop i onödan om det inte helt plötsligt behagar dem för stunden och det heta fullblodet med en massa nerver men som är så samarbetsvillig att det nästan blir löjligt.
Gissa vem som är vem?
 

En sån där stor dag igen

Vem är han egentligen den där Smirnoff?
Han visar upp så många olika kamelansikten och sidor för oss så jag blir alldeles förvirrad.
Mr Jekyll and Mr Secretkamel is what he is.
Han har varit knäpptyst i ett halvår men plötsligt öppnade han munnen och ut kom ett jäkla tjatter!
Det har talats om att han är en sk "silent kamel", alltså en tyst rackare som går omkring med pokerfejs och ruvar på diverse hyss som dyker upp när man minst anar det men efter idag behövde vi inte oroa oss mer för detta för nu sa han verkligen sitt hjärtas mening.
Han gormade och tjöt så högt att det tillslut dök upp en ängslig grannflicka och undrade var det var för otäcka ljud som hördes därute i kvällsdimman.
Tja, inget värre än en förolämpad kamel som gjorde sitt yttersta för att förklara för sin omgivning att han nu var utsatt för en rad okända träningsmoment så som bl a att få bära på två tunga vattendunkar och dessutom behöva lägga sig ner med dem för att snabbt därpå få ställa sig upp i givakt igen.
Vad vi håller på med? Jo, tro det eller ej men vi har precis påbörjat inridningen av Smirnoff!!
 
 

sooooooooolsken!

Eftersom det är så otroligt tråkigt och okonstruktivt att ligga hemma och vara sjuk  tog jag mig en ridtur på Kalle istället. Och så lagade jag hagen, hängde upp lite nät runt träden och mockade ladan. Men annars tar jag det lugnt, jag lovar!

Nu är jag trött på snön!

Overkligt? Men det är inte en omöjlighet. Hoppas det inte är allt för långt kvar nu!
 
Idag går jag officiellt ut med att jag har börjat ledsna på snö, skare, halka, isiga vindbyar, fruset vatten, influensatider, höga elräkningar och brist på ljus. Har jag glömt nåt otyg får ni gärna lägga till det.
Vintern är självklart en fantastisk årstid på alla sätt och vis men jag känner att den har börjat bli lite sliten och uttjatad. Den har liksom fått så mycket beröm nu att den har blivit lite för självgod och heeeela tiden måste visa upp vad den kan. -"Kolla här, kornsnö från sidan idag, fint va!" Typ så.
Och så är mina vinterskor helt slut och jag har verkligen inte lust att investera i nya sådana nu. Är inte det argument nog för att vi ska ha vår snart?
 
Och ja, jag kommer författa ett lika gnälligt inlägg så snart vintern är på väg bort och alla snö ersatts med lera.
 
 

Klart!

Kalle skötte sig exemplariskt som vanligt men tyckte att vi nog kunnat stanna lite längre och showat och ville inte kliva på trailern utan la sig helt enkelt ner i protest istället.
Matte morrade lite och då klev Kalle ombord.
Nu är han hemma och berättar om den stora vida världen för Smirre som lyssnar andaktsfullt. 

äntligen jobb!

Idag är det kamelgig på agendan.
Kalle ska visa upp sig utanför Kistamässan, skynda er dit mellan 15.30-17.30 om ni vill se en glimt av vår celebritet!
Inte första gången. Kalle är en van mässattraktion. Tänk vad många tillfällen det finns för en snygg kamel att visa upp hur intressant han är.

Utbildningskurvan pekar stadigt uppåt

Ååååh vad han är duktig, vår Kalle.
Nu står den mindre utbildade Smirnoff i fokus och nu ska även hans fiskar ska bli varma.
 

mysig tur


Till våren planerar vi för en längre tvådagarstur och den håller vi på att träna inför som bäst nu.
Alla djur och människor utförde sina uppgifter precis enligt instruktion idag och som chef för karavanen måste jag säga att jag är mycket nöjd med allas insatser. 
Kalle är dock världens långsammaste kamel så han fick gå och fundera för sig själv 50 meter bakom oss andra.
 

söndagspromenad

Det är min favoritdag och alldeles strax ska hela flocken ut på tur.
Ska bara organisera ihop 3 personer, 2 kameler, 2 hästar och en hund...

Smirre på tur igen

Herr JättestorOchRöd följde med på tur idag. Det tyckte han var en höjdare och han skötte sig exemplariskt.
Det bästa på turen är att springa fort, fort tycker Smirre så det gjorde vi i ett par kilometer!
Efter det fick Aska och Smirnoff vara snälla och dressyra lite ihop med mig och det gjorde de med bravur. 
Ikväll är jag stolt över mina djur, det är en skön känsla att ta med sig in.
 

Intensivt

Kalle går i intensivträning. Jag jobbar intensivt och mycket. Det snöar intensivt och jag har haft intensivt ont i ryggen.
I går kväll red jag honom helt själv över det trasiga staketet ut på militärområdet. Det var intensivt häftigt.
Så här spänd är inte Kalle nuförtiden när vi kliver ut på området. Bilden är två år gammal och Kalle var bara en liten fjant.

skiiiit!

Termosen var fylld, jag var påpälsad och alla var redo för en häst, hund och kameltur ut på militärområdet i ett par timmar.
Jag skulle bara hänga på trailern på bilen då vi skulle lastträna lite med Smirre när vi kommit hem då jag plötsligt blev medveten om att det började kännas konstigt i ryggen.
Då jag sliter rätt hårt emellanåt är det inget konstigt med lite ont i ryggen men smärtan bara tilltog och tillslut var den så påtaglig att jag var tvungen att lägga ner allt jag hade för händer och kräla hem.
Och nu sitter jag här, flera timmar senare, med kuddar bakom ryggen och känner mig jävligt gnällig.
Jag har inte psyke för att sitta still och ha så ont att jag inte kan ta ett djupt andetag. Pärkele!
 

helgfix

Kalle gör stora framsteg och kan nu både gå först på turen och ligga fint när vi ber honom.
Det är så fantastiskt trevligt när allt bara flyter på!
Imorgon ska vi lastträna med Smirnoff. Få se hur bra jag tycker det flyter efter det...
Det känns så oerhört längesen vi tränade detta med Kalle men jag minns mycket väl lyckan när han tog sina första stapplande steg in i trailern.

fredag

Nu är det verkligen slut på semestern. I eftermiddag ska Kalle grillas igen.
Uppföljning sker.

Snart i media

Idag blev jag intervjuad av en trevlig dam som skriver i en lokaltidning.
Ni kan aldrig ana vad hon skulle skriva om...
Var det om mina ordinare sysslor om dagarna, min snygga bil eller om något spännande som hänt i min närhet?
Eller var det kanske rent av ett ljudlodande repotage om min personlighet och mina tankar kring livet?
 
Nä.
Som vanligt var det de där två kamelerna som stod i fokus.
Och visst har de med mina sysslor om dagarna att göra, min snygga bil som är inköpt enkom för deras skull och visst är de det mest spännande som finns i mitt liv och ja, jag har förstått att man har en annorlunda personlighet om man väljer att viga sitt liv åt kameler.
 
Så reportaget var ju faktiskt lite om mig med!
 

morgonpics

Pojkarna var sällskapliga och poserade fint i morse:
Så lika men ändå så olika.
Det är snart ett år sedan Kalle förlorade sin Lillebror. Tur att fina Smirnoff finns i hans liv nu som en stor och trygg vän när det blåser snålt om öronen.
Ingen höjdskillnad här men det beror på att Kalle (svart puckel) står en decimeter högre än Smirnoff som verkligen är imponerande stor nu.

Årets skönaste kamel?

Satt och bläddrade bland semesterbilderna och fick plötsligt syn på årets förmodligen klurigaste kamel.
Lite bakgrundsinfo är att vår trevliga guide Saleem precis bekymrat berättat att han fått skilja några kameler åt för de inte kunde hålla sams. 
På bilden kan man se att den ena kamelen fått ett tjuvnyp över nosen men man kan också skåda våldsverkaren som ser mycket nöjd ut med sig själv.
-Hähä, det var jaaaaag!

Smirnoff på tur

En duktig handkamel
Aska fick beta en stund i solen medans Smirre och jag tränade på egen hand
En vacker dag med mina vackra djur

En ännu bättre söndag

Efter ett tufft träningspass för Kalle igår tyckte jag att han kunde få vara ifred idag och det tyckte uppenbarligen han med eftersom han antog en mycket arrogant uppsyn när jag närmade mig.
Men mitt fokus låg faktiskt någon helt annanstans idag, nämligen på vår käre Smirnoff.
Smirre fick för första gången följa med mig och Aska ut helt själv. Ingen Kalle, ingen Ärta och ingen husse eller hund. Bara vi tre helt ensamma i hela stora farliga världen. För frågar man Smirnoff finns det MÅNGA faror som lurar där ute och när han känner att det blir för svårt att vara en tapper kamel gör han precis som Kalle gjorde när han var mindre, han fryser fast i marken och repet jag håller i blir helt stumt och 700 kilo kamel känns verkligen som ganska exakt just 700 kilo kamel, fastgjuten i marken.
Mina armar är nu ytterligare 5cm längre men vad gör det efter en sån lyckad tur som vi fick?
Vi tog vägen ut på militärområdet och där utförde jag lite kameldressyr både uppsuttet på Aska och själv från marken.
På hemvägen kändes allt så roligt och enkelt och Smirre var så härligt med så vi provade att trava tillsammans några meter. Det var så roligt att vi provade igen och fortsatte hela vägen hem!
 
 

En bra lördag

Idag fick Kalle sina fiskar varma.
Vår egyptiska vän kom över och slängde sig upp på Kalle. Kalle har lärt sig massor idag och det har också vi men även vår egyptiske vän har nog blivit lite klokare efter sin första ridtur på en baktrisk kamel. Ju mer jag lär mig om dromedarer desto större blir skillnaden mellan dem och de baktriska, tvåpucklade som vi har.
 

Most wanted

Den här bilden brukar jag använda när jag ska hänga ut Kalle offentligt.
Man kan riktigt ana sig till vilka hyss som döljer sig bakom de där annars så förföriska ögonfransarna.
Den här killen försöker också visa upp en mycket trovärdig fasad men jag tycker nog inte han ser helt oskyldig ut han heller...
Tagna på bar gärning.
Här ser man tydligt när illdådet med att slita ut de dyrbara stråna utförs.

RSS 2.0