alternativt nyår

Livet med kameler medför alltid en massa otippade händelser, bla kan man få ställa in nyårsmiddagen för att åka och jobba på orientalisk nyårsfest.
Tja, varför inte? Vi får väl se till att klä oss extra festligt idag då och rota fram allt glittrande och färgglatt vi har.
Lovar att återkomma med bildbevis ikväll!
 

bättre idag

Idag känns det liiite bättre trots lera och blåst. Solen vågade sig fram iallafall.
Hussen och jag tog med pojkarna på morgonpromenad.
 
Sen tog jag en sväng med hästarna som betedde sig knasigare än vanligt. Hästarnas matte fick uppbåda allt tålamod hon hade idag och alla kom hem till ladan i ordentligt skick och ingen blev hopbuntad och skickad på långtradare till nån östlig hästätande, närliggande nation. Tur att jag höll ihop humöret därute i leran, hästarna tackade ödmjukt efteråt.
 

VARNING, WARNING, ACHTUNG FÖR GNÄLL!

Gaaaah! Jag har ingen inspiration!!
Ute i hagen står två fantastiska kamelpojkar och mina vackraste hästflickor. Hela världen ligger för våra fötter och det finns MASSOR att ta tag i och träna in och underhålla.
 
Men vad gör jag?
Jo, jag drar bara filten lite närmre hakan och hukar mig i min stuga. Undan regn och lera, regn och lera, regn och lera, regn och lera, regn och lera, regn och lera osv osv osv. Och blåst. Höll jag på att glömma att gnälla om också. Fan vad det blåser.
 
BAH!
 
Jag ber om ursäkt om jag sprider negativa vibbar och dålig stämning här. I morgon ska jag vara glad och trevlig igen.
 
För att inte reta upp er ytterligare kan jag klaga lite på arabiska också, så slipper ni fatta hur grinig jag är idag:
 
!!!أنا أكره المطر والرياح في ديسمبر

hyllningsinlägg till Hussen.

Vinden viner kring knutarna och det regnar från sidan. Hussen kvällsfodrar och tar med vovvis på rundan. Matten kollar film och värmer sig framför kaminen. Hussen samlar pluspoäng och ligger mycket bra till.

en god jul till alla

Tror inte det blir så mycket mer sagt här före jul och eftersom jag tycker att julen är en uppblåst missuppfattad skithögtid så känns det lite larvigt att säga god jul men jag och alla Hårbollarna gör det ändå för Er skull.
God Jul på er!

en taskig kamel

Kalle kamel är ett svin!
 
Sent i gårkväll fick jag kliva upp och dra på mig alla ytterkläder och bege mig ner till kamelerna.
Varför då? jo, därför att en viss kamel gillade sin nya hästtransport så mycket att han vägrade lämna den.
När jag först kom fram till Kalle blev jag lite orolig för kamelen var alldeles skummig runt munnen men sen föll blicken på den stackars Andreas som Kalle varit och jobbat med och han var misstänkt grönprickig... 
Jag provade också att be Kalle lämna släpet på det naturliga sättet men med risk för att behöva gå hem och ännu en gång ställa mig i duschen mitt i natten valde jag att lägga ner rätt omgående.
Det slutade med att vi fick dra och bända ut den rackarns kamelen men när han väl var ute såg han nöjd ut och lommade snällt iväg upp till ladan med mig.

snart hemma

Nu är Kalle på väg hem och då är matten lugn och kan gå och sova.
Det är inte lätt att ha sina telningar på vift på här sättet.
Allt har gått bra på jobbet och Kalle har åter igen varit julkrubbekamel fast denna gång hade han en åsna och några får som arbetskamrater.

min bäbis är borta!

Ikväll var det lite jobbigt att komma hem för Kalle är och jobbar UTAN MIG!
Det händer typ bara när jag flytt utomlands eller i julveckan.
Huuuuu, det är svårt att släppa ansvaret även om jag vet att Kalle är i goda händer med sin andra husse och matte och Kalle är stor kamel nu och kan åka utan mig. Sniff.

sura miner

Lunchrestaurangen är stängd idag och pojkarna har städdag.
Smirre är missnöjd och surar.
Men så går det när man drar ut alla de dyrbara stråna utanför fodertransporten och klafsar runt i dem.
 

vår stund

Alltså våra morgnar...
...det är den där stunden i skogen man tar med sig och som sätter piff på resten dagen.
Semlon nickar och håller med.
 

mysdjuren

En av de finaste sakerna med att ha så många husdjur som jag har är bl a att mysfaktorn är mycket hög och att man alltid går omkring med ett leende på läpparna.
 
När jag var ute på kvällsvattning och foderrunda låg pojkarna utomhus och idisslade och kurrade, rapade och gurglade. Supermyskamelljuden som jag älskar!
Hemma sitter Semlon som en valp på hela rumpan och ser så rar ut att man blir alldeles fnissig och när det en stund senare är dags för tandborstning så ligger Kvist där och ser rolig ut.
 
 

miner

 
Och appropå fjantiga miner har jag några till.
Sån här blir man när man får födelsedagsleverpastej:
 
 

lycka

Helgen har inte bara varit äventyrlig för hästar och kameler. Semlon hade lyckan att träffa jägarna när de precis skjutit en hjort och jägarna var mycket hyggliga och bjöd Semlon på det finaste man kan tänka sig för en liten hund, nämligen ett helt hjorthjärta.
 
Semlon trodde knappt det var sant och fick världens fjantigaste min:
 
Tillslut fattade han att det faktiskt var BARA HANS hjärta och då var lyckan fullkomlig.
 
Skitäckligt tycker Semlons matte men lite måste man ju stå ut med för sin lilla hunds skull.
 
 
 

Arbetsam och blöt helg

Pust och flämt vad vi har slitit den här helgen! Det har regnat, blötsnöat och blåst konstant och nu har jag inga fler torra kläder att byta till. Tur att vi får vara kamel och hästjobbslediga några dagar, Kalle ska inte jobba förens på onsdag.
 
Lördagen bestod som sagt av snö och regn men Smirnoff och Aska tog det med jämnmod och Smirre tyckte nog det var ett bra ställe han kommit till för han han kalasade på en tallrik risgrynsgröt och la sig sen ner och kliade ryggen på julgranarna som stod till försäljning. Grenarna knäcktes och barren flög åt alla håll men vad gjorde det när granarna bara blev mer exklusiva, de var ju kamelhårsinrullade!
 
Smirnoff gick med grötris runt munnen resten av dagen men det gjorde honom bara ännu sötare så jag sa inget.
 

-"Mjaha, här åkte man ju fint", sa Smirre och klampade snällt in i nya lyxåket.
-"Endast det bästa åt mig", hörde jag honom säga för sig själv.
 
 
På söndagen var det dags för nästa skift att gå på.
Kalle och Ärtan klämde in sig bredvid varandra i det nya fina släpet och åkte på ytterligare en julmarknad.
 
 
 
Det kom en skum snubbe också och la vantarna på Kalle.
Perfekt, tyckte Kalle och drog genast iväg med skummisen för att äta lite rönnbär.
Perfekt, tyckte även jag och gick och köpte en fika.
 
Kollegorna

självskadebeteenden

-"Hum hum, nu ska vi ser här... 
-"Ahhh, förträffligt, det verkar vara nån slags ståltråd..."
 
*smakasmaka*
-" jajemän, ståltråd it is. Nu ska jag ägna resten av kameldagen åt att slita sönder tänderna här för att sedan svälja en bit som kan linda sig runt magsäck(arna). Eventuellt kan jag kanske få en liten bit i ögat också så får matten nåt att fundera över när hon kommer hem."
 
 
Tur att jag håller ett öga på de där kamelherrarna och kan förutse vissa tilltag iallafall.

lite trolleri ute i leran

Någon tyckte att det var för varmt ute för att ha täcke på sig.
 
Notera att alla spännen är knäppta och täcket är helt.
Ack, vad jag hade betalat bra för att få se det akrobatiska konststycke min häst ägnat sig åt när hon kröp ur sitt klädesplagg!
 

livsnjuterier

Det gäller att ta tillvara på de där ynka solstrålarna när de skymtar förbi.
 
Fast det är ju inga problem för en livsnjutare som Kalle.

sorgligt ute

Ganska äckligt ute idag måste jag säga. Snökladd med blankis och blåst. 
Jag gör som kamelas och håller mig inomhus idag. Kloka djur det där.
 
 
 
 

arbetsmyror

Här var vi i lördags:
 
http://www.ubro.se/sport-fritid/mycket-pa-g-i-bro
 
I helgen som kommer är vi på Håbo-Tibble Hembygdsförenings traditionella julmarknad med Aska och Smirnoff på lördagen och söndagen spenderar Kalle, Ärtan, Jessica och jag på julmarknad i Kungsängens kyrka.
 
Kul med jobb när man har så fina kollegor!

divalater

Jag tror att vi gått och blivit lite diviga här. Ni vet som kändisarna när de ska på turné och kräver en massa larviga saker som femtio skumnallar i en rosa skål på rummet och fyra madrasser med olika ytskikt och 78 presentinslagna dofttvålar i badrummet osv osv.
När våra kameler ska ut och resa har vi nämligen också lite krav för att behaga dyka upp. Dessa önskemål kan bl a vara att det inte ska finnas trappor, att vi får en närliggande parkering utpekad åt oss, att det är halkbekämpat och att arrangören håller med ordningsvakter om omständigheterna kräver det.
Egentligen punkter bara för att våra djur ska ha en sån trygg vistelse som möjligt.
Fast lite diviga känner vi oss ibland...

några pics

Okejdå, några bilder blev det iallafall.
 
 
Ruskigt kallt! 
 
 
Dagens outfit:
 
Mössa: blingbling orientaliskt från HM, typ 99 spänn
Under allt synligt: skitsnygg orientalisk outfit från jordens alla hörn men vad tusan gör man när det blåser isbjörnar rätt igenom alltihop?
Jo, då blir det en gammal uttjänt dunjacka med valptandmärken i och termobrallor från nån outlet mitt i juni och röd väst utlånad av den lokala församlingen ovanpå allt. Jättesnyggt. Verkligen.
 
 
Och som vanligt ser det för taskigt ut när Samsungen inte kompatiblar med bloggplattformen. Alltså inte mitt fel. Notera gärna det.

julmarknad och vinterkameler

Fina Kalle och jag underhöll folket på en julmarknad i Bro Centrum igår.
Bro är en riktig håla men invånarna där ska banne mig inte underskattas för inte EN gång hördes de där föraktfulla orden "stackars kamel" bakom ryggen på en som oftast uttalas av en riktig snobb med en rävboa runt halsen och som faktiskt inte har en endaste aning om hur kamelen ifråga har det i sitt liv.
Däremot svarade jag nog på om kamelen inte fryser ungefär 75 gånger på 3 timmar. Han ser ju inte ens frusen ut där han står med sin jätteskrud till päls, varför frågar de inte istället om JAG fryser? För det gjorde jag. Så att jag nästan dog.
 
Och dagens bästa kommentar var nog han som faktiskt förstod sig på detta med pälsen och temperaturen och med en mycket vis uppsyn konstaterade att den här typen av kamel inte fryser för att det är faktiskt en VINTERKAMEL. Sådeså.
 
Så många bilder blev det inte denna gång för jag frös för mycket för att ta upp kameran efterom jag inte är en vinterkamel. 

nytt

Det står något stort, nytt och dyrt hemma hos mig:
 
Hästarna och jag tog en premiärtur till Enköping med den igår för att komma hem med nyfixade fina hovar. Transporten blev godkänd av båda hästarna som glatt skuttade in och ställde sig. 
Ack denna ljuva materiella lycka!
 
Hoppas att Kalle gillar den lika mycket för vi ska åka på jobb imorgon. Annars får jag tala om för honom vad den kostar!

Grattis Semlon!!!

Hurra, hurra, hurra för Semlon som fyller två år idag!
 
 

tråkigheter

En liten kamelvän har somnat in alldeles för tidigt.
 
 
Våra tankar går idag till den lilla kamelens husse och matte. Vi här hemma vet ju hur bedrövligt det är att förlora sin kamelkompis i alldeles för unga år och lider med dem. 
 

klia tillbaka

Ni vet när det kliar och man hittar precis rätt ställe och bara får klia tillbaka- aaaaaahhhh!
Då kan det hända att man får en sån här skön min:
 
 
Kli kli. Bra med två tår med naglar på så man kan krafsa på kliet ordentligt.

fultricks!

Idag kom jag på dem minsann! 
Fast tagna på bar gärna forsatte de helt fräck med sitt.
Förbaskade bävrar som gnager ner inredningen.
 
Hejåhå!
 
 
Vilka vandaler till kameler man har!
 

morgonrundan

Aska och jag tog en morgontur som vanligt

Det visade sig att vi inte var ensamma i skogen
Trevligt med lite sällskap ibland.

morgonligan

Trots att vi bor mitt ute i skogen så lyckas vi nästan varje morgon springa på det här gänget:
 

men ursäkta...

...att det inte blev nåt superkul söndagsinlägg med vilda och vackra bilder.
Vi blåste helt enkelt bort i stormen. Precis som alla lösa föremål runt ladan, elen, mössan och stegen på taket.
Tur att man är totalt ohuslig och inte hade dragit igång storbaket med ugnen full av lussekatter.
När kaoset var ett faktum och kylan och mörkret inomhus började tränga sig på sket vi i allt och åkte på jukmarknad i Sigtuna istället. Det var mycket stämningsfullt och vackert men jag tycker nog att det saknades en kamel på torget...
 
 

RSS 2.0