frestelser

Som ni ser är det jag själv som svingat mig upp på Kalle och tagit mig en liten tur.
Turen består mest av att jag smackar och skänklar lite försiktigt mest hela tiden för att försöka få Kalle att röra sig framåt men resultatet är varierande för vi omges konstant av gröna frestelser längs vägen.
Och döm av min förvåning när Kalle tyckte han fått nog av mitt tjafs däruppe och helt plötsligt vred halsen ut och in för att ge mig en förnärmad blick- några centimeter från mitt ansikte upp och ner
Jag har alltid hyst misstankar om att kameler är besläktade med strutsen och detta stärker mina farhågor.

SMS-inlägg

foto0314 (MMS)


SMS-inlägg

foto0309 (MMS)


SMS-inlägg

foto0308 (MMS)


päls

Kom på att jag kanske måste förklara för de läsare som inte har hängt med i kamelernas pälscykel från början att Kalle nu är i den period då han fäller all sin stora tjocka päls. 
Det är alltså inte så att han har fått rävskabb eller att jag slutat vårda honom. Han ser helt enkelt för hemsk ut den här årstiden, inget att göra något åt.
Förra året stod jag och ryckte päls på Kalle i åtskilliga timmar medan jag inte rörde Lillebrors någonting. Allt detta slit för att sedan konstatera att kamelerna hade blivit av med all päls exakt samtidigt. Grattis till mig liksom.
Hursomhelst kommer Kalle snart se ut som en kal nakenråtta. Denna period varar bara en kort period för sedan kommer den nya fina skruden att växa ut och det fortsätter den med tills Kalle tycker att den är lagom anpassad till klimatet.

Kalle mumsar i skogsgläntan

foto0286 (MMS)

Där finns en massa goda örter, gräs och blad


SMS-inlägg

foto0297 (MMS)


SMS-inlägg

foto0296 (MMS)


sommarlov eller sommarplåga?

Ibland får man verkligen panik av vissa situationer och idag var en sån dag.
Jag ver inte om mitt beslut kan anses vara oöverlagt men i min värld var detta den enda utvägen.

Jag har blivit lovad sommarbete till Kalle och mina två hästar. För närmare bestämt en månad sen skulle de flyttat till de gröna fälten men så har icke skett. Det är nämligen så illa att ett gäng kinkiga tjurar sätter P för våra sommarlovsplaner. De vägrar helt enkelt att lämna den hage som mina djur skulle få bruka och envisas med att hävda att det är för mycket flugor, myggor och bromsar, för lite skugga och för kallt och regnigt och vissa dagar alldeles för varmt och gassigt.
Vi har alltså med ett gäng jävligt diviga nötkreatur att göra här.
Här hemma är höet slut, gräset slut och hagen allmänt trött och sliten. Denna beskrivning kan även överföras rakt av på mig. Jag är skitless på att utfodra djur och gå och snegla på Kalle och hoppas han får i sig det han ska och inte tyna bort.
Jag tog således den lokale farmaren på orden när han nämnde att det faktiskt fanns en liten plätt i en glänta i skogen tvärsöver vägen som jag kanske kunde låta Kalle beta lite i...

Två timmar senare, sjuttio myggbett och femton fästingar senare stod mina två hästar och Kalle på plats i en provisorisk hage och mumsade för fullt. Tack och lov för en viss Göteborgare och hennes loverboy som dök upp som på beställning där ute i skogen och gav oss lite välbehövlig handräckning! Puss pårej Carin!
Nu är tanken att djuren ska vandra där halva dygnet i total harmoni och bli välgödda och berikade med en massa viktiga mineraler och vitaminer.
Eller så blir de galna av myggen och slår ihjäl varandra på kuppen.
Allt detta återstår att se men efter att studerat deras kommunikativa förmågor över rasgränserna en längre period under våren hyser jag goda förhoppningar om att de skall kunna harmoniera och ha överseende med varandras beteenden och stötta varandra i kampen mot insekterna och andra sommarplågor. Hittills ser det lovande ut och de flockar så fint och Kalle kunde faktiskt lägga sig ner bredvid hästarna och gnida nosen i det mjuka skogsgräset utan att väcka någon uppståndelse hos de annars så intoleranta hovdjuren.
 


Fler bilder från Kamelkalaset
Full fart i Kungsängens centrum!

Igår besökte Kalle den stora metropolen Kungsängens Centrum. Syftet med detta mingelframträdande var att som Upplands-Bros enda kamel förgylla festen på torget, även kallad Kungskalaset.
Jag skulle nog vilja vara lite kaxig och döpa om det till Kamelkalaset för det var ungefär så det kändes.
Hundratals människor ville klämma och känna på Kalle och jag hade tagit med två baljor med gräs så barnen fick mata. Helt oslagbart att höra dem skrika av skratt när Kalle åt ur deras händer!
Vi minglade runt med Kalle bland brandbilar, Livgardets ökenfordon och små marknadsstånd med glaserade äpplen och brända mandlar, allt accompanjerat av folkdansgillets truddeluttande och subalternskårens tutilurande.
Kalle och jag blev också uppbjudna på scenen av självaste Sofia Wistam för att berätta om oss men Kalle valde att avstå scenen och överlät snacket åt mig. Man ska göra det man är bäst på sa Kalle.jobba jobba

Kalle har ännu en gång varit ute på lyckat riduppdrag!
10 små lätta personer kravlade sig upp mellan pucklarna och åkte en sväng var och Kalle var cool som en kamel som vanligt och undrade varför vi skulle hålla på med sånt här när det fanns både äppelträd och gräs att mumsa på men fann sig som alltid snällt i siuationen.
När både kamelfrågesport och turridning var klara belönades Kalle med att få strosa runt fritt och äta vad han ville och några undrade om kamelen var LÖS!?
Ja, varför inte? Kalle gillade läget och varför springa ifrån båda sina favoritpersoner+allt gott gräs för? Det kostar ju bara en massa onödiga kalorier!

På lördag är det nya uppdrag som hägrar. Kalle ska stå på torget och vara social i tre timmar. Undrar just hur social JAG känner mig efter detta...

korthårig

Något jag hatar är att ha mitt långa ösregn till hår utsläppt och dinglandes i ögonen som en annan ful hippie men denna afton gjorde jag ett undantag och var ute tillsammans med Kalle och repade lite gräs i en åkerkant med skiten hängandes i ögonen så jag absolut inte såg vad jag gjorde.
När jag samlat en hel famn full och det var dags att knalla hem med Kalle fick han plötsligt syn på godsakerna jag bar på och fullkomligt flög fram till mig för att slita åt sig en stor tugga av det gröna gräset och därmed också MITT HÅR. Jätteskönt, verkligen. Jag skrek som en arg gris och Kalle ryggade baklänges i ren förskräckelse med mina hårtestar hängandes ur mungipan och ett förvånat uttryck i ansiktet.
Är man ful får man lida pin.


Divig kamel

Kamelmor kommer hem från jobbet efter en 6 dagarsveckas vanligt slit som egen företagare.
Kalle Kamel går i sin hage hela dagen och pillar förstrött bland sina grässtrån och tycker att han lever ett oerhört hektiskt liv med MINST ett kamelgig i veckan plus en massa borstning och numera MOTION också!

Den lokale farmaren lever också ett hektiskt liv bland sina grödor och åker runt i sin blåa traktor och sår och gödslar och Gud vet allt, så Kalle får snällt vänta på att få gå på sommarbete tillsammans med hästarna tills farmaren hör av sig.

Resultatet av denna fina kombination är att Kamelmor får springa ut i naturen och likt en gammal stenålderskvinna börja samla in viktiga örter och närande löv till sin hungriga kamel som glatt vräker i sig utav godsakerna.
Perfekt eftersom Kamelmor absolut inte har något annat för sig.......

-Skulle jag vara en bortskämd rackare?


SMS-inlägg

foto0265 (MMS)


SMS-inlägg

foto0263 (MMS)


En markanläggare

foto0255 (MMS)

Kalle tycker det ser lite skruttigt ut på tomten och hjälper till med anläggandet av grusytan som råkade avstanna nångång förra året.


Det är inte jag som är skakig

foto0261 (MMS)

det är Kalle som knallar på i friskt tempo och jag gör tappra försök att fotodokumentera min ridtur samtidigt som jag jag ska hålla koll på att vi inte hamnar i nåt dike eller i en smaskig trädkrona. Johan gick såklart bredvid och höll i säkerhetslinan. Med ena handen i fickan, som vanligt. Känns som att jag lika gärna kunde hållt i den där linan själv...


Curlingmorsa

Jag känner att jag måste göra ett slags bekännande angående min personlighet här.
Jag har en förmåga att fastna i grunder! Jag kommer t ex aldrig ut på tävlingsbanorna med mina hästar för jag tycker alltid att jag har något att finslipa på (sen är jag ingen tävlingsmänniska heller) och jag skulle kunna hålla på att vara grundlig med våra kameler tills de är 35 och aldrig kommer ut på några avancerade uppdrag vilket faktiskt är tanken att de ska.
Tur är då att min omgivning ser och hör vad Kalle kan och faktiskt tvingar ut mig på diverse uppdrag!
Gårdagens riduppdrag var ju klockrent och Kalle fungerar alldeles utmärkt med lite lättare männinskor på ryggen. Det borde väl även jag insett? Men nejdå, Kamelmor hade förmodligen hållt på att dutta med den lille kamelpojken i åtta år till innan vi kom någonstans! Är jag en sk CurlingKamelMamma kanske?
Suck.

TItta vad vi har gjort idag!

Tillåt mig stolt presentera Kalle-vår RIDKAMEL!


Ett fantastiskt kamelgig, Kalle var socialare än någonsin och lät sig villigt hanteras och ridas av de nio konferensdeltagarna!
Efteråt slank det in tre kamelsugna småbarn som också fick varsin tur. Man riktigt såg på Kalle att han hade lika trevligt som vi, vilket även gör mig mycket nöjd och glad.
Tänk vilken tur jag har som får äran att jobba ihop med en kamel!

Nu brinner det i knutarna!

Ett spontant kamelgig dök upp idag, håll tummarna!

Lyckad ridtur

Idag svingade sig lilla Emelie helt graciöst upp på Kalle och tog sig en liten tur. Jag gick som vanligt bredvid och höll i en slak lina, bara som säkerhet, ridningen fick de sköta själva. Kalle lyssnade mycket fint på både tygeltag och röstkommandon och alla var väldigt rörda och entusiastiska över att vi faktiskt har en snart ridbar kamel! Vi vill bara testköra honom ordentligt innan nån annan får sig en åktur. Det är ju nämligen så att om man väl kravlat sig upp mellan pucklarna så sitter man där man sitter. Man kan inte slänga sig av lite snabbt och smidigt In Case Of Emergency liksom och då är det ju behagligt om broms, gas och ratt funkar hjälpligt.

En kräsen rackare

Kalle vägrar fortfarande röra höet så jag får springa i dikena och klippa godsaker och köpa lyxigt kraftfoder. Jag har en känsla av att han utnytjar mig lite här men vad gör man inte för sin enda kamel? Om allt går enligt planerna så flyttar Kalle och hästarna tvärs över åkern på sommarbete till helgen och där frodas gräset! Eftersom det för tillfället är lite stiltje i kamelvärlden kan jag iallafall berätta att det så småningom planeras utökning av familjen...

rörlig kamel

Vi har noterat något intressant som skiljer vår käre Kalle från andra ridbara djur.
Kamelens hals är väldigt rörlig och kan böjas i alla möjliga och OMÖJLIGA riktningar, bl a kan en kamel utan svårigheter böja huvudet uppochner eller baklänges eller vad man ska säga och klia sig själv på pucklarna.
Detta i kombination med att Kalle är en aningens nybörjare på det här med att lyssna på förhållningar och tygeltag gör att ryttaren kan få en och annan intressant upplevelse där uppe!
Han kan helt enkelt knöckla ihop hela halsen och vrida runt huvet och bara fortsätta åt det håll han själv planerat och där sitter man som ett annat pucko och undrar vad som hände.
Tack och lov så är han en mycket godhjärtad kamel och vill oss inte illa, han vill bara bara göra som han själv vill...

Strejk, gräs och panikångest

Kalle tycker att gräset är grönare än höet och anser därmed att det fullkomligt oätligt. Han går och rycker i de små gröna tvåmillimetersstråna som vågat sig upp i den slitna hagen och det blir han ju inte direkt fet på.
Detta innebär att vi så ofta det går måste ta med honom någonstans där gräset växer frodigt och det gör det ju på vår tomt eftersom två av tre gräsklippare är sjukskrivna och den tredje har semester och kompledigt och Gud vet vad.
Dessutom har han som springer bakom gräsklipparna roligare för sig så det passar ju bra att diverse hästar och kameler sköter klippningen.

Igår slog vi på stort och Jessica red Kalle hela vägen upp från hagen till tomten, i stort sett alldeles själv.
Egentligen var det nog så att Kalle i sin iver att länsa vägrenen på maskrosor inte ens märkte att det satt nån liten flugviktare mellan pucklarna. 

Hursomhelst kan ju inte denna hungerstrejk få fortgår så till helgen får både hästar och kamel gå på sommarbete och vi hoppas därmed att det flyter lite bättre än förra året då båda pojkarna fick panikångest och hemlängtan och gjorde livsfarliga utbrytningsförsök.

Bröderna på sommarbete-i ett dygn...

SMS-inlägg

foto0250 (MMS)


Kalle går på fest!


Kalle känner sig lite ensam nuförtiden och tog bussen till det stora Valborgsfirandet i Kungsängen!

Där var det mycket folk och grönt gräs, vilken fest sa Kalle och partajade loss med kidsen!

Matte Gunilla var lite jobbig och ville inte låta Kalle ströva fritt bland folket utan hängde hela tiden i andra ändan av snöret.

Och som alla vet blir man ju lite hungrig när man festat hårt...

Alla älskar Kalle!

Kalle är på Bålsta Gästgiveri och på agendan står "Kameluppdraget", en slags galen lek med kamelfrågesport och utmaningar som endast går att utföra om det finns en kamel i närheten, vilket deltagarna inte har en aning om till en början...

RSS 2.0