Tre dagar på mässan avklarade!


Kalle är stolt och nöjd!

lite mer reklam...

http://www.youtube.com/watch?list=UUO7IojJ62yoVvLOKrRu1Y8g&feature=player_detailpage&v=H4KzDlJQndc

Första dagen på mässan

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=s3FetGRUP6c&list=UUO7IojJ62yoVvLOKrRu1Y8g

Cool som få gled han in genom portarna. Folk stod ut med huvudgatan och bugade sig för den stolta kamelen som majestätiskt skred längst gångarna tills han stolt kom fram till sin plats och ställde upp sig för att ta emot folkets ovationer. Det var bara palmbladen som fattades framför hans fötter.
Kalle hälsade artigt på ca 100 personer sen valde han att backa nåt steg för att ställa sig helt stilla och se ut som att han vore uppstoppad.
Snacka om att jag hade roligt där jag satt och såg folks miner när den uppstoppade kamelen plötsligt rörde på sig!
Sedan pratades det fiskedrag och flugbindning med kamelhår men det struntade Kalle i och tog sig en lur istället.
Hoppas lördag och söndag blir en lika stor succè och att Kalle står ut med att vara en "hardworking camel"!

Kalle känns inte särskilt nervös på jobbet...

foto0206 (MMS)

Kalle känns inte särskilt nervös på jobbet...


Framme! spänningen stiger, vad kommer Kall...

foto0203 (MMS)

Framme! spänningen stiger, vad kommer Kalle tycka om att vara på en mässa?


På väg till stort tredagars Kamelgig.

foto0202 (MMS)

På väg till stort tredagars Kamelgig.


matbestyr

I går kväll gjorde jag ett tappert försök att avmaska Lillebror. Kalle glufsade glatt i sig kraftfodret med medicinen i men Lillebror frustade och fräste och tyckte att det smakade råttgift om maten! Jag stod och handmatade honom en lång stund men han fick ändå inte i sig allt.
Typiskt att det är han som ska krångla för han behöver verkligen avmaskas för den stackars kamelen har alltid diarrè och är tunnast.
Nytt försök sker ikväll och då med morötter i maten!

Working camel


Duktiga jag

Idag har jag mockat hela ladan, hämtat hö och massor av kraftfoder nere på gården och släpat in en rundbal med halm. 
Vad har då kamelas gjort för nytta? Jo, de har noga övervakat min mockningsteknik och de var duktiga på att fluffa till halmen ordentligt när jag var klar och de har förmodligen provbajsat ordentligt i ladan också.
Duktiga djur det där.
Nu ska ni ju inte tro att det här är några bortskämda rackarkameler utan tvärtom faktiskt. Kalle ska nämligen jobba fredag, lördag och söndag. Denna gång är det sportfiskemässan i Kista som gäller! Och vad gör då en kamel på en fiskemässa undrar ni? Jo, vi är ju företagsamma företagare så min kära kollega Andreas har klurat ut att all kamelull som ligger och dräller så här års faktiskt är ett fantastiskt material att binda flugfiskedrag med och självklart har han sålt in sin idè på rätt ställe. Så nu har vi blivit ombedda att göra reklam för denna fina idè och då får Kalle i egen hög person stoltsera med sin fina pälsskrud på Mässan.

Söndagstur

En härlig dag med lite hopp om något trevligare i luften!
Jessica tog en ridtur på Kalle och jag gick bredvid. De gjorde svängar, halter, igångsättningar och allt gick jättebra!
Kalle var så fin att jag var tvungen att kasta mig upp en stund jag med!
Även Lillebror fick sig en omgång då jag fick fatt i honom i hagen (!) och gick en sväng med honom i lina. Jessica provade också att hantera ungkamel igen och trots en viss tvekan följde han sakta efter henne fast med blicken fäst på mig hela tiden som för att kolla av att allt verkligen var i sin ordning.
Helgmockningar fick vänta tills i morgon till förmån för trevligare bestyr...

Surprise!


Jag får panik...

...vad det första den blivande bruden sa när hon öppnade dörren och det stod en kamel fastbunden i trappräcket.
Sen upprepade hon det fjorton gånger till för att ytterligare, med en ynklig, kvidande stämma klämma ur sig:  
-"vad är det här?"
Tillslut stod vi inte ut med att iaktta den förtvivlat förvirrade kvinnan så vi brast ut i gapskratt och hoppade fram ur buskarna och presenterade oss.
Vi gav henne ingen tid att låta adrenalinet försvinna ur kroppen utan baxade upp henne mellan pucklarna innan hon hann ändra sig och så fick hon sig en liten ridtur genom trädgården.
Planen var att hon skulle fått glida ut en sväng på gatan utanför men det tillsynes lugna villakvarteret hade pga Kalles närvaro förvandlats till ett vilt inferno med folk som var helt bortkollrade i huvet och betedde sig minst sagt stressande för en stackars kamel.
Folk skrek rakt ut av entusiasm och inga lagar rådde, varesig till fots eller i bil och vi fick ta skydd i trädgården och möhippegänget hade fullt sjå att freda oss och Kalle från den upphetsade skaran.
När den korta men mycket givande ridturen var över fick hon mata Kalle med morötter och så fick hon ta en promenad med Kalle till gatan där vi stod parkerade.

Jag tror att detta är en dag denna kvinna sent kommer att glömma och det gör inte vi heller i första taget så mycket som vi fick skratta och när jag tittade på Kalle tyckte jag nog mig se att även han drog på smilbanden.

Kalle ligger i släpet och förbereder sig f...

foto0188 (MMS)

Kalle ligger i släpet och förbereder sig för jobbet.


Möhippa

Fick ett litet kamelgig till helgen som lät kul.

Scenariot är följande:

Det ringer på den ovetande ungmöns dörr och en främmande man med stressad uppsyn undrar om hon möjligtvis sett till hans kamel som han råkat tappa bort. Ungmön har natutligtvis inte skymtat nåt kameldjur och stänger irriterat dörren och går ut i köket för att dricka sitt kaffe.
När hon en stund senare tittar ut i trädgården får hon sitt livs chock för vad står där och idisslar om inte en KAMEL!
Jag gissar att det är ungefär då hennes vänner hoppar fram ur buskarna och berättar att dagen kommer att ägnas åt diverse möhippeaktiviteter.
Om omständigheterna känns rätt kan det hända att hon får ta en kort tur på Kalle men jag måste känna av situationen ordentligt först.

Lycka är...

...att sakta vandra trettio meter ner för backen med sin lilla kamel. Trettio meter låter inte långt men det är en enorm sträcka för mig och Lillebror så när vi kom ner till det berömda trädet och jag knäppte fast honom var vi båda väldigt nöjda och avslutade strax därpå.
Det var igår när jag kom ut till pojkarna som han sa till mig att det var dags. Det var så tydligt. Vi hade kommit till en punkt när han hade bestämt sig för att samarbeta så då gjorde vi det!

SMS-inlägg

foto0185 (MMS)


SMS-inlägg

foto0184 (MMS)


Emelie tar en ridtur i solskenet. Första g...

foto0183 (MMS)

Emelie tar en ridtur i solskenet. Första gången Kalle blir riden i hästhagen!


Besök


Idag hade vi besök av superfotografen Kristina Huttunen och hennes syster med sambo.
Syster vad djärv och tog sig en ridtur!
Alla bilder tillhör Kristina och får icke stjälas härifrån utan tillstånd!

Glada konferensdeltagare!


RSS 2.0