härlig kväll

Kom just in från en skön kvällspromenad med lycklig kamel i hasorna. Vi fnissade lite när vi passerade ett ställe där Kalle för ett par år sen alltid uppförde en liten protest varje gång vi passerade. Nuförtiden är det inte mycket som bekymrar vår kamelherre så vi lufsade obekymrat vidare mot solnedgången.
Gammal bild men det är iallafall Kalle och jag och en solnedgång. En vacker dag kanske jag kan bjuda på lite nyare bilder också...

TILL ER SOM GNÄLLER PÅ SOMMARVÄDRET:

Behöver jag säga mer eller?

stora val i livet

Det händer stora saker och viktiga beslut tas. Svåra beslut men väldigt avgörande.
Allt för att Kalle ska få en trygg och behaglig framtid med oss.
Vad skönt det skulle vara att vara en kamel just nu, att bara glida runt och existera. Inte behöva bekymra sig om morgondagen och var maten eller uppmärksamheten kommer ifrån eller OM den kommer. För det gör den ju alltid, för alla bryr sig om mig för jag är ju kamelen här!
 
 

nosgos

Åååå vad jag önskar att blogg.se började fungera normalt igen så jag kunde fota Kalles fantastiska, supergosiga nallebjörnsLUDD! Man vill bara sticka näsan i pälsen och gosa runt där hela tiden.
Han måste verkligen tycka att vi människor är helt galna.
Men men, året är 2012 och funktionen att mms:a in sina bilder direkt från mobilen är numera obefintlig.
Tekniken går verkligen framåt... eller inte.

En hungrig rackare

Som vi alla minns åt Kalle dåligt i våras, vilket kanske inte var så konstigt i sig men nu har han verkligen beslutat sig för att ta igen den perioden, med råge. Kalle äter nämligen som aldrig förr!
Han drar lätt i sig en bal nyskördat hö om dagen, sin vanliga portion kraftfoder, sin nya utökade jättesaltgiva, 30 liter vatten och allt detta toppar han med att beta gräs och diverse blad och grenar.
Eftersom jag tycker att han har lite att ta igen så får han hållas ett tag till men jag håller ett vakande öga så han inte spricker.

Kvällstur

I går kväll tog vi med Syster Yster och Caisa på middag i skogen.
Det var en märklig karavan som gled iväg. Jag red först på Aska och Johan satt på Kalle med en kall Mariestad i en speciell väska (se detta inlägg http://kamelaventyret.blogg.se/2011/july/kalles-nya-vaska.html) Att rida kamel med just denna väska med en Mariestad i en varm sommarkväll har varit Johans stora mål i ett år nu och det var mycket skoj att äntligen få se honom där.
Sist kom Ärtan med Yster och Caisa i vagnen. Där hade även vår lille hund Semlon Utterprutt placerat sig för att övervaka att inte middagsmaten kom på villovägar.
Runt detta ekipage rörde sig även hunden Molly i en ganska ansenlig hastighet.
En mycket trevlig tur och en härlig middag på en bergsknalle och djuren verkade stortrivas i sommarkvällen. 

otyg i skogen

-Åhhh vilken skiiit det är det här med flugorna och bromsarna! säger Kalle och lägger sig pladask på magen mitt ute i skogen med Elina på ryggen. Elina är lite försiktig och ber Kalle att resa sig men det slutar ideligen med att jag får kliva av Aska och gå fram till den lagom irriterade kamelen och säga åt honom att resa sig upp.

Kalle reser sig motvilligt och gnäller nåt om att i öknen finns det minsann inte några sånna otyg som bromsar och att här kan man ju inte bo osv.

Men efter en liten stund har vi fått upp farten och lufsar tillsammans på äventyr i terrängen och Kalle är nöjd och gnider huvet mot Askas breda bak och har helt glömt bort att flygorna surrar i kör.

Det går framåt!


Johan och Kalle

Kalles husse Johan är en lustig typ. Han flyger gärna upp och ner och ut och in i sitt flygplan, åka motorcykel är en mänsklig rättighet och är det vackert väder svingar han sig gärna upp på en häst och drar en galopp så gruset sprutar.
Men upp på Kalles rygg har han inte tagit sig - förens idag.
Bättre sent än aldrig säger jag och varken Johan eller Kalle verkade lida av nån djupare stress när de gled iväg i sommarkvällen. 

RSS 2.0