Cool som en kamel!

Älskade Kalle och bästa Jessica tog sig en ridtur tillsammans hemma i hagen idag.
Johan och jag gick såklart bredvid med Kalle i varsin lina men idag var det Jessica som fick styra Kalle.
Som den Komandora jag är gick jag och gav Jessica en massa uppgifter att utföra med Kalle och det gick strålande. Gå hit, sväng dit, stanna där, runda trädet-ingen uppgift var för stor för dem idag!
Vi styrde runt bland hästarna och några katter som ville vara med och hjälpa till och alla hejade på och Kalle kände sig mycket stolt och duktig.

Lillebror kände sig också duktig och spottade Johan mitt i nyllet så vi andra fick garva lite rått.
En lyckad eftermiddag som vanligt!

SMS-inlägg

foto0072 (MMS)


Sams

foto0049 (MMS)

Man måste avsluta som vänner


SMS-inlägg

foto0048 (MMS)


SMS-inlägg

foto0050 (MMS)


Äckelkamel!

Lillebror är ett svin!
Glada i hågen gick vi ut till pojkarna för att ta en promenad.
Tanken var att koppla Brorsan och ta med honom ihop med Kalle på en promenad. Vi hade inga förhoppningar om att han skulle gå fint i lina men att han iallafall skulle larva med som han brukar fast med en lång lina kopplad i grimman. 
Med hjälp av lite avledande manövrar och "spadtricket" var han snart kopplad och jag surfade återigen ner för backen bakom den galopperande kamelen.
När vi väl fått fast den lille gynnaren fick jag stå ut med att få ca 50 liter vominnehåll över mig. Lillebror var så arg så arg och levde om och svor och skrek åt mig men jag stod pall och en halvtimme senare arbetade vi avslappnat med honom på slak lina.
Någon promenad blev det dock inte för jag var grön och gick hem och stoppade in mig själv med kläderna på i tvättmaskinen.

SMS-inlägg

foto0052_edit001 (MMS)


SMS-inlägg

foto0053_edit001 (MMS)


SMS-inlägg

foto0042_edit001 (MMS)


SMS-inlägg

foto0045_edit001 (MMS)


Förvånad kamel


Kvällspass med Bror

Denna afton var det slut på friden för unge Herr Lillebror.
Jag har gått och lurat på honom ett par dagar och ikväll slog jag till när de låg och relaxade i ladan intet ont anande.
Likt en slug liten vessla gled jag inpå honom och kliade lite avledande medans jag knäppte fast linan i grimman han har runt halsen.
Bror for upp som ett skott och skulle genast utrymma lokalen men jag var beredd och höll emot.
Sen påbörjades det gedigna arbete jag la på Kalle för drygt ett år sen. Ett steg framåt, två bakåt, lite spott och lite spe, många fniss och en hel del förmaningar men också mycket beröm och i slutändan en kanske något förvånad men förhoppningsvis nöjd kamel. 


Hungriga djur

Kamelas har ätit över 100 kg halm på två veckor trots fri tillgång på hö och ett par liter kraftfoder om dan! Hur fasen funkar man då, hehehe?
Förövrigt har jag märkt att de har börjat gå ut i hagen och lufta sig lite om dagarna. Självmordsvädret som råder verkar inte vara nåt som påverkar de här herrarna som tur är.


Ridlektion

Tillbaks hemma efter ett lyckat träningspass i ridhuset.
Kalle hade som vanligt varit en flitig student och gjort sina hemläxor och stått och klurat så idag funkade igångsättningarna och halterna och även svängarna började ta sig.
Jessica red och Johan och jag gick med varsin lina bredvid men även jag hoppade upp en stund för att testa lite. Kalle blev genast spänd när han hörde min röst uppifrån ryggen för i hans värld ska jag stå stabilt på marken bredvid honom och vara hans stöd när livet känns lite läskigt. Hans skötte sig dock bra och lyssnade på mina önskemål.  
Det krånglade lite med uppsittningarna, Kalle vill gärna hoppa iväg nåt steg just när ryttaren ska glida upp på honom vilket gör att hela processen blir lite hastig, ryttaren får liksom slänga sig upp för att inte bli hängades i knävecket när det bär iväg. Vi övade lite på detta och det blev lite bättre men det är något vi fortsätta med ett tag tror jag.
Vidare ska det övas på att Kalle ska bli mer självständig och i slutändan bara lyssna på ryttaren, just nu tar han väldigt mycket stöd av oss som går på marken men vi ska på nåt sätt försöka bli mer och mer osynliga för att så smånngom försvinna helt.

Färdig för idag!

foto0038_edit001 (MMS)

Färdig för idag!


Ridhuskamel

foto0037_edit001 (MMS)

Ridhuskamel


Kamelpyssel

Ridhusträniing i morgon!
Jag har just meckat ihop jättefina tyglar åt Kalle, dessa ska testas i morgon. Jag har gjort dem av repet vi köpte i Turkiet i höstas. Lämnade bort dem till en sykunnig kvinna som gjorde dem hälften så breda sen satte jag dit carbinhakar i båda ändar. Mycket lyckat!

Ännu en skoj länk

http://bloggar.expressen.se/pascalengman/2012/01/exklusiv-bild-andreas-weise-och-kamel-bara-har-pa-bloggen/

kul länk

http://vimmelprinsessan.svenskdam.se/efterfest-for-hamiltonfilmen/comment-page-1/#comment-2601

redogörelse!

Jag kanske ska förtydliga lite vad vi sysslade med igårkväll...

Filmen Hamiilton hade ju alltså galapremiär och eftersom den tydligen utspelar sig i områden där det finns kameler/dromedarer så ville de ha en lite orientalisk touch på temat på festen. Där kom vi in i bilden-och bilden var ju rätt ord...
Kamerablixtarna haglade men Kalle var cool som få och tuggade lugnt på sin gamla frukost som vanligt (idisslare ni vet..) och poserade världsvant.

Vi var fyra i kamelteamet och Carin och jag showade loss medans de andra mer var oumbärliga och pratade med folk och berättade femtonhundra gånger att kamelen inte frös...
Märkligt det där med frysfrågan som alltid kommer, jag kan förstå att man tänker öken och är lite obildad och tror att alla öknar är varma men tror man på fullaste allvar att jag skulle skaffa ett husdjur som inte tål klimatet och släpa runt det i minusgrader och låta det stå och huttra hemma i ladan?
Konstigt...

Allt gick iallafall klockrent och Kalle var lugn och nöjd hela tiden och hälsade artigt på alla kändisar som ville skratta, klappa, häpnas, fotas, fråga och skratta igen.
Några föredrog att bli fotade med mig och Carin hellre än kamelen och det får vi väl ta som en komplimang!

När vi rullade in i hagen vid midnatt var det en stor skön kontrast mot storstadens liv, hemma sken månen starkt och snön hade pudrat hela världen vitglittrande och det var alldeles, alldeles tyst.
Gissa var jag föredrar att hållas?

Mer bilder från kamelpartajet


Persbrandt gillar Kalle såklart


Kalle Hamilton Kamel


förhandsvisning av Hamilton, vi står på rö...

foto0024_edit001 (MMS)

förhandsvisning av Hamilton, vi står på röda mattan på festen på Kungsgatan. Temat är orientaliskt!


såg just hur otroligt lika de är!

Lillebror


Mamma Myrra

Lite familjebilder


Lillebror, ca 3-4 månader gammalLillebrors mamma, man anar en viss likhet!


Pojkarnas pappa, Captain Kirk 

Aska och Lillebror

För att inte dö Tristess-döden släpade jag mig ut i Johans bil för att åka de hundra metrarna ner till hagen. Där lyckades jag hänga lite med hästarna och kamelerna, dvs jag satt mest på en bänk och kraxade medans kreaturen underhöll mig.
Lillebror var såklart den som stod för det mesta av underhållningen då han lackade ur på Aska som försökte sno hans mathink under staketet och spottade henne rakt i ansiktet. Detta tycktes dock inte bekomma min fräcka häst nämnvärt men för att undvika att kravaller skulle bryta ut såg jag till att Brorsan fick behålla sin mat för sig själv.

Crap!

Jag som hade stora planer på att sätta igång med Lillebror under min lilla ledighet men nu ligger jag här och kraxar med feber och skit.
Jag behöver några dagar med intensivare träning och gärna dagsljus men nästa ledighet beräknas vara till påsk.
Neeej, jag är inte bitter idag.


Kalle blir varmt mottagen när han kommer h...

foto0017_edit001 (MMS)

Kalle blir varmt mottagen när han kommer hem. Aska tycker det är mysigt att stoppa in mulen i Kalles mjuka päls.


Kloka Kalle

Ösregn, blåst, en decimeter djup lera, rådjurskrockskadad bil och en sjysst halsinfektion kunde ändå inte stoppa mig från en tur till ridhuset i morse. Som tur var fick vi lön för mödan för Kalle hade som vanligt funderat sen sist och var fantastiskt duktig.
Tygeltagen började funka, halterna likaså och igångsättningarna kom mot slutet.
Kalle funderar mycket över det här med igångsättningarna då ryttaren försiktigt petar honom i sidorna med hälarna och tyckte nog att det kanske var lite onödigt fräckt av ryttaren som denna gång var Emelie. Klok som en bok är han och vänder sig förnärmat om och morrar åt henne, inte mig som går bredvid. Han kan skilja på vem boven i dramat är minsann!


SMS-inlägg

foto0014_edit001 (MMS)

Kalle och Emelie


Kamelgig på G!

Pillar lite med designen, är inget proffs men vet vad jag gillar så vi får väl se hur det blir. Säg till om ni inte står ut!
Imorgon är det ridhusträning som gäller. Ska försöka svinga mig upp på en liten runda igen, hoppas kamelgudarna är med mig.
På måndag är det stort kamelgig. Så stort att jag tyvärr inte kan berätta nåt än men som vanligt drömmer jag mardrömmar och svettas i händerna när jag tänker på det fast det är alltid lika fantastiskt kul när vi väl står där och detta event är verklligen något alldeles extraordinärt.
Uppdatering lär följa!

Nyårsdagen

Pojkarna fick en ny stoooooooor halmbal att pilla med, det är nu så mycket halm i ladan att man får gräva fram sin kamel när man ska ha den. De fick också en ny mineralbalja och en viltsten att gnaga på, kanske de kan tänkas låta bli väggarna då? När hästarna var motionerade, ladan mockad och fixad och alla stod och mumsade medans regnet smattrade mot taket satte jag mig i em halmhög och spelade mungiga för alla djuren. Hästarna skakade på huvet och gick ut men kamelerna stod kvar och lyssnade andaktsfullt. De tycker att jag är musikalisk och hummar med.

RSS 2.0