hmmm, ska jag simma, vandra eller jogga, d...

foto0157 (MMS)

hmmm, ska jag simma, vandra eller jogga, det är frågan?


SMS-inlägg

foto0155 (MMS)


undrar om det här danska bolaget vill förs...

foto0154 (MMS)

undrar om det här danska bolaget vill försäkra en kamel?


En vandrande reklampelare

foto0153 (MMS)

En vandrande reklampelare


Äntligen!

Imorgon är det kamelgig! Kamelfrågesport på Såstaholms Konferens och Herrgård står på schemat.
Håll utkik efter udda bilder och uppdatering!

Läskig kamel

Lillebror Ler Listigt och Langar iväg en Lite Lagom Läskig Loska och jag Ljuder högt och Låter bli att Leka med min Lilla kamel i Ladan mer i kväll.

slit å släp

Sent i kväll gick jag helt grymt in till kamelas och bad dem kliva upp och lämna ladan för jag var i mockartagen. 
Tror nån att det var nån kamel som reste sig och gick ut?
Nä. Två lata kameler låg självklart kvar och när jag kom med grepen i högsta hugg såg de lite besvärade ut. 
Jag tror jag bad Kalle minst fem gånger. Jag knuffade och gungade honom och jag petade honom på rumpan med grepen men icke då.
Jag ville inte härja loss för mycket med Lillebror eftersom jag är i en känslig förtroendefas med honom just nu så det var Kalle som var objektet för min förflyttning och jag hoppades iskallt på att om jag bara fick ut Kalle så skulle brorsan drälla efter.
När jag insåg att jag inte skulle lyckas maka på några kameler med mina metoder gick jag och hämtade ett rep och la om halsen på Kalle och VIPS så reste han sig och följde snällt med ut ur ladan och mycket riktigt så svansade Lillebror efter.
Så svårt var det. Känns som att jag började i lite fel ände här så jag gav mig själv en smäll med grepen och skämdes lite.

Sen stormockade jag hela kameldelen och brottades fyrtio minuter med en rundbal halm som jag massakerade utanför och släpade, skyfflade, skottade och puttade in i ladan. 
Ca 786 brända kalorier senare sitter jag nu och känner mig duktig i soffan, det får jag va?

störig ungkamel

Kalle -klok som en bok, ligger lugnt och idisslar i sitt hörn av ladan medans Lillebror och jag tar oss en match.
Brorsan vill inte bli kopplad och verkligen inte kliad. Han morrar, gurglar och fräser och hytter åt mig med sin arga lilla mun och klargör tydligt att han minsann är en vass ungkamel som man inte ska komma säga åt vad han ska göra.
Känns det igen? Kanske har jag några trötta tonårsföräldrar bland mina läsare? NI HAR MIN FULLA SYMPATI OCH VARMASTE MEDKÄNNANDE!
Hursomhelst gör jag som de flesta tonårsföräldrar gör: jag jobbar lugnt och metodiskt. Förklarar att han är en underbar pojke men att han gör bäst i att följa mina regler så länge han bor under mitt tak.
Lillebror är på helspänn men jag ser i hans ögon att han inte är arg utan tänker och analyserar allt som händer. Mitt mål idag var att hålla honom i en lina och komma så nära att jag kunde plocka ett halmstrå ur halsskägget.
Det tog en bra stund men tillslut kunde jag t.o.m klia honom bakom örat och på halsen och dra lite i skägget.
Hamsterkinderna var hela tiden skarpladdade med en vältuggad gulgrå sörja som han hotade mig med men även denna kväll gick jag hem alldeles ren!

SMS-inlägg

foto0098 (MMS)


kvällsskifte i ladan

Ikväll blev det ett litet arbetspass för Lillebror som denna afton faktiskt sparade lite på svordomarna och fann sig riktigt fint och lyssnade på mig när jag band upp honom och jobbade lite med honom i lina. Inget avancerat men han kändes inte fullt så frustrerad som han gjort tidigare och jag är faktiskt helt ren och hel!


Lite hästar tittar in i kamelbloggen ibland!

foto0121 (MMS)

Lite hästar tittar in i kamelbloggen ibland!


Aska är en klok dam och kan gå hem själv.

foto0120 (MMS)

Aska är en klok dam och kan gå hem själv.


Jag är tillbaks!

Har kravlat mig fram från min sten jag begravt mig under de tre senaste veckorna.
Jag börjar skönja lite ljus i livet igen (trots att det var ganska mörkt och mulet ute idag) så jag slog på stort direkt och tog med större delen av gänget ut på tur.
Gänget bestod av Jessica på Ärtan, jag på Aska med Kalle på släp och Johan till fots. Johan blev hungrig halvvägs och vände hem men vi andra fortsatte.
Kalle frispelade lite i början, något han testat de två senaste promenaderna men det känns inte så oroväckande utan inbjuder mer till ett fniss eller två, om man inte råkar sitta mellan pucklarna förstås! Frispelen består nämligen av diverse bockande och allmänt fladder men Herr Karl skärper sig snabbt och samlar ihop sina lemmar så fort man säger till honom.
Kalle var så otroligt glad och positiv och det verkar som att han hela tiden kollar in vad hästarna gör och inte gör och försöker ta efter det.
Ute i skogen stannade vi och fikade och djuren fick som vanligt stå uppbundna vid varsit träd. Kalle som inte är så van vid just denna aktivitet spanade genast in hästarna som grävde i snön efter nåt ätbart och var inte sen med att göra likadant.
På hemvägen testade vi att dra upp tempot och det tog inte lång tid förens vi for fram i galopp med Kalle glatt skuttandes bakom Aska!
Sista biten blev han lite trött och ville ta det lugnt och gå och idissla så Aska fick gå ensam bakom Ärtan hem medans Kalle och jag lufsade på i maklig kameltakt.

För första gången på länge känner jag varm glädje och kunde njuta av att vara tillsammans med djuren i skogen och jag inser hur lyckligt lottad jag är som får uppleva sånt här trots min sorg och saknad.

Fikapaus i skogen

foto0119 (MMS)

Fikapaus i skogen


SMS-inlägg

foto0118 (MMS)


Livet är hårt och kallt och för tillfället...

foto0093 (MMS)

Livet är hårt och kallt och för tillfället fyllt av sorg. Återkommer när ljuset vänder tillbaka.


RSS 2.0