På plats

Team Cameldealers är på plats!
Igår var vi och tittade på vårt tilltänkta objekt. Han var lite maläten, mager och ganska ilsken men det ska nog gå bra...
Neeeeejdå! Han var fantastisk! När vi såg flocken närma sig tänkte både jag och Johan: hoppas det är DEN. En stor ståtlig hanne med alldeles perfekta pucklar, ett stort vackert huvud, snygg färg och ett bra steg.
Då säger en av killarna:" det är den andra till höger". Och lyckan var gjord, det var just den vi spanat in!
 
Vi hjälptes åt att skilja av honom och två andra ur flocken och lastade dem på en specialbygd hydraulisk kamelvagn och så kördes de hem till gården.
På gården avmaskade vi honom och han åt med god aptit.
Vår nye stjärna lyckades under den korta stunden visa upp en rad positiva egenskaper såsom social kompetens, mod, tapperhet och ett stort lugn.
Som ett exempel från lastningen på traktorvagnen när han kände sig lite pressad att gå på så valde han istället att lägga sig ner. Där låg han och vi kunde putta, sitta på honom och vara allmänt närgångna och han såg inte ens stressad ut! Självklart kan denna avslappnade beslutsamhet (läs obstinat och lat) bli något vi får jobba med i framtiden men jag kan lova att vi hellre har en liggande kamel än en skenande sådan därhemma!
 
Nu ska vi umgås med honom i några dagar för att på fredag bege oss hemåt om allt klaffar.
 
Och ikväll blir det förhoppningsvis lite premiärbilder här i bloggen! Stay tuned!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0