från arkivet


Eftersom jag hade fullt upp att leda frågesporten så hann jag inte fota något idag.
Det här är några fina bilder från samma plats vid exakt samma tid förra året!
 
 
 

kamelfrågesport på schemat

Pojkarna är supertighta nu och vill gärna vara max en meter ifrån varandra mest hela tiden. I ladan ligger de med huvudena tätt intill varandra, ungefär som om de låg och överförde vackra djupa tankar mellan sig. 
Smirnoff håller ofta huvudet lite högre medans Kalle kryper ihop intill honom och det ser ut som om Smirnoff vaktar sin lilla kamelvän.
Det är verkligen ombytta roller! Kalle har ju alltid varit storebror och haft huvudansvaret och fått visa Lilllebror runt i livet och nu får Kalle krypa ihop nära en stor trygg vän och koppla av till hundra procent. Det är så fint, sniff!
 
Nu har ju detta flockande som jag tidigare nämnt en liten baksida. Pojkarna blir nämligen lite förnärmade när man ska skilja dem åt och även om Kalle är en lydig och följsam kamel kan jag uppfatta ett visst missnöje när han inser vad jag har för planer för dagen och att dessa inte innefattar hans bästis Smirre.
Det är ju inte direkt så att han härjar loss på något sätt men man kan ana ett litet gurgel och idag även ett litet fräs.
Nu måste ju Kalle få uttrycka sina känslor, han är ju kamel! Men det får stanna vid ett fräs, nåt mer vill jag inte veta av.
Väl på plats var han naturligtvis lika trevlig som vanligt och lyckades glädja ett helt gäng på 60-70 jättetrevliga personer.
Kalle ska även ha en eloge idag för att han lät mig sätta på honom en BH! Det var nämligen så att gruppen vi jobbade med kom från ett företag som sysslade med mammografi och då tyckte vi att min orientaliska magdansar- BH kunde komma väl till pass.
Tilltaget blev mycket uppskattat av samtliga deltagare och Kalle agerade storsint och sa inget om att kände sig förnedrad på något sätt.
 
Nu ska våra vänner få flocka ifred tills på lördag för då ska Kalle jobba igen!
  

psssst..

I morgon ska vi på ett litet stillsamt kameljobb.
Det är i hemmakommunen, det är i en lugn och vacker miljö och det är så skönt med något riktigt oavancerat ibland!


Festligt

 På festen förekom det en massa udda figurer. Kul för mig och Kalle som inte behövde sticka ut ur mängden för en gångs skull!
 
 
 

bilder från helgen

Starke Man hjälpte Skäggiga Damen ner:
 
 
 

uppstigning

Tobias Wallin och Daniel da Silva ska göra entrè på den årliga pokerfesten. Temat i år är 1800-talscirkus!
 
 
 
 

I väntan på att festen ska börja


en promenad!

Vilken häftig kamel han är den där Smirnoff!
Jag började träningspasset med att stänga in Kalle i ladan för att sen försöka fånga in Smirre utanför. Och jag försökte. Och försökte. Och försökte. Och försökte. Och...ja, ni fattar nog,
Herr Smirnoff gled undan som en hal tvål i badkaret och när jag lyckades komma nära så fräste han och skuttade runt med alla benen åt varsitt håll och så drog han vidare i full fart med högburet huvud.
Jag fick alltså tänka om och öppnade således ladan så han fick gå in och vara trygg med Kalle.
Väl i ladan gick det utmärkt att ta tag om näbben på honom och sätta på grimman. Håhåjaja...Sen tassade vi ut och Smirre fick öva på att stå uppbunden och bli borstad vilket han inte tyckte var helt fel. Efter den lilla borststunden
gjorde vi lite joinup-övningar, halter, ryggningar osv en stund för att tillslut lämna Kalle, ladan och den stora trygga hagen för att ta vår första ensamma promenad längs vägen.
Vår fina, fina kamel var så otroligt duktig och allt gick klockrent. Jag kunde öppna och stänga grindarna med honom bredvid och han bara fanns där och följde så fint att han knappt märktes.
 
Det var ett tag sen nu men en välbekant varm känsla har börjat pirra i magtrakten och nej-det är inte magsåren, jag tror jag är kär! 

kamelgig is coming up!

Imorgon bär det iväg på äventyr.
Tanken är att Kalle och jag ska klä ut oss i 1800-tals-cirkus-stil och göra entrè på en större fest med självaste festfixaren mellan pucklarna. 
Ska rådgöra med Kalle ikväll hur vi på bästa sätt ska styrsla ut oss för att smälta in i temat. Vem vet, han kanske vill vara utklädd till ett lejon?

mörker

Fy, vad det blir mörkt tidigt nu! När jag höll på att rangera bland vagnar och höbalar som bäst upplevde jag plötsligt en stark inre längtan efter en kär gammal vän jag inte träffat på länge. Den har följt mig under många år och är min ledstjärna och ljus i tillvaron under mörka vinterkvällar. Jag vill nästan påstå att mitt liv inte skulle fungera ens till hälften så bra som det gör ihop med denna kamrat.
Jag talar om min vän Pannlampan. I ur och skur sitter den där som en naturlig del av kroppen. Man blir liksom ett med den och hemma har vi har flera gånger fnissat åt varandra när någon kommit in efter kvällssysslorna och sätter sig i soffan och kollar på tv med lampan fortfarande lysande i pannan.
 
 

Den skyldige

Vi väljer att inför allmänheten gå ut med en bild på den skyldige kamelen om han skulle dyka upp i traken så andra oskyldiga människor kan hinna skydda sina grindar:
 
 

Jag-kriminalteknikern

Likt Sherlock Holmes gick jag runt i hagen denna morgon för under nattens sena timmar hade ett illdåd begåtts!
Någon hade brutit sig ut genom en av grindarna och en rockad hade skett så två kameler stod och såg luriga ut bland nässlorna i hästhagen medan hovdjuren glatt vältrade sig i kamelhöet.
Så istället för att sitta med en filt framför nyhetsmorgon och dricka mitt te och klappa katten i lugn och ro började jag lappa ihop ett mycket osnyggt provisorie av fragmenten som fanns kvar av grinden.
Nu ska ni ju inte tro att den skyldige kommer undan med denna arla terrorattack då jag är en mycket slipad deckarläsare och vet precis hur jag ska lägga upp min förundersökning. Det tog mig nämligen inte många minuter förens jag fann bindande bevis för vem som var våldsverkaren!
En tuss hår satt i ett av handtagens fjädrar och vi har bara ett djur med silkeslent kolsvart långt hår: Kalle Kamel! 
Kalle nekar naturligtvis till brott men bevisen mot honom är övertygande så det blir en fällande dom helt utan konsekvenser.
Suck. Nu ska jag dricka te.

flyglektion?

Idag var det flygpremiär för Jessica!
Efter en härlig skogstur med mig på Aska, Jessica på Kalle, Johan längst fram och lille Semlon som såg till att flocken höll ihop på ett korrekt sätt så tog vi ut Smirnoff på en promenad. Smirre gick först med Johan och Jessica, Kalle och jag höll oss bakom.
Som alla vet blir man alltid lite lugn och flummig av att umgås med kameler så döm av min förvåning när Jessica helt plötsligt lättar från marken och flyger rakt upp i luften för att landa på rumpan bredvid mig!
Kalle och jag blev helt överrumplade och flög i luften av rena förskräckelsen vi med. Vilken syn det måste varit, två tjejer och en kamel som hoppar en meter samtidigt!
Men framför oss gick Smirnoff med en ovanligt fräck min och och tittar man noga så kan man hitta det typiska avtrycket från en ganska stor kamelfot på Jessicas ridbyxor... 

slut på semestern

 Nu är det slut på sommarlovet även för våra djur.
Smirre får gå i lekskola ett litet tag till men för Kalle och hästarna började allvaret idag.
Lillhästen Ärtan åkte iväg på eget jobb medans Kalle och Aska fick en lite lugn start på säsongen på hembygdens dag bara ett par kilometer hemifrån.
Vi hade lite tankar runt hur Smirnoff skulle ta de ensamma timmarna hemma men vi stängde in honom i ladan och smög på honom då och då för att konstatera att allt gick lugnt till.
Kalle var hungrig kamel uppe på marknaden och skulle provsmaka alla träd och buskar men tillslut sa Johan, som var kamelförare idag, ifrån. Kalle i sin tur svarade upp på bästa kamelmanèr och skickade ivär en jätteloska som susade rakt över huvudet på Johan. Tur för Johan fast otur för Kalle som omgående blev uppbunden vid ett träd där han fick stå och begrunda sina synder.
Kalle stod och såg lite mulen ut ett tag men tinade snabbt upp när folk samlades för att beundra den stiliga kamelen.
En trevlig start på säsongen med lite extra krydda i hussens hårtoppar!
 

fler kvällsbilder


kvällsmys

Vår första promenad med Sminoff!
Att få på grimman var inga problem och strax efter att han rest på sig och Kalle försvunnit med Johan runt hörnet fick jag inte helt otippat kamelsurfa en sväng. Vår nye vän kom dock snabbt på att jag faktiskt hängde i andra änden av snöret och då lugnade han ner sig.
Vi förde en kort diskussion om hurvida han skulle följa med mig på nån promenad eller ej men jag var en övertygande matte och snart tassade vi på vår första walkabout längs grusvägen.
Smirre har ett helt annat tempo än vad vi är vana vid och rasslade på en ansenlig fart med nyfiken blick och vägvinnand steg. Kalle och Johan gled bakom i det vanliga kameltempot.
Denna kväll nöjde vi oss med att gå upp till tomten och äta av diverse delikata träd för att sen gå de ca 200 metrarna hem igen.
Väl hemma övade vi oss på att ligga fint och det satt klockrent hos båda herrarna och även katten kom förbi  och socialiserade sig. Otrevligare fredagkvällar har man ju varit med om!
 
 

flockdjur

Ingen rast och ro för våra kameler här inte.
Pojkarna flockar så fint, kanske lite för fint för ikväll gjorde vi ett litet experiment.
Jag tog ut Kalle på en kort promenad, strax utom synhåll för Smirnoff och Johan satt och gömde sig i bilen i hagen för att se vad Smirre skulle ta sig för när hans nyfunne vän försvann.
Vi kunde genast konstatera att detta är riktiga flockdjur och att våra kameler på två dygn lyckats pakta ihop sig så de nu är rätt oskiljaktiga.
Kalle levde rövare på promenaden och bockade, kickade och for så jag fick ta honom under tukt och förmaning och jag kan lova att jag var glad över att ingen satt på honom för det rörde på sig en hel del.
Herr Smirnoff i sin tur rusade runt i hagen så hans husse blev alldeles nervös och ringde mig för att rapportera.
Då han ändå tenderade att tagga ner en smula gömde jag mig bakom ett torp med husse i luren och klev fram först när Smirnoff hade lugnat ner sig.
Behöver jag nämna att pojkarna blev nöjda när de fick återse varandra?
 
Väl tillbaka i hagen tränade jag en stund med Kalle och lyckades faktiskt efter en stunds tragglande få honom att ligga på kommando för andra gången!
Kalle måste ha undrat vad jag var på för terroristhumör idag som helt plötsligt kom ut och ställde och styrde och krävde en massa helt onödiga saker.
 
Nu har vi en massa jobb framför oss i veckan för till helgen och två helger till framöver är Kalle bokad på jobb så vi måste helt enkelt få det här att fungera El Pronto.
En annan lösning är annars att skaffa en tredje kamel så ingen blir ensam hemma... *visslar och tittar oskyldigt i taket*

Äntligen hemma!

Jisses vilken lång resa!
Herr Smirnoff levde rövare bak i trailern de tre första timmarna sen kom en regnskur som dånade så i taket att han äntligen valde att tagga ner något.
Nu är vi hemma och våra kamelherrar går sida vid sida och ser ut som att de har känt varandra hela livet minst.
Ett riktigt radarpar!
 

bonusbilder från vår inköpsresa

Nu har vi umgåtts med Herr Smirnoff i tre dagar och han är mer än godkänd så i morgon bär det av hemåt.
Vi har en lång resa framför oss så det blir inget nattsuddande i hyddan här inte.
Avslutade dagen med en fantastisk hundpromenad runt en liten grund sjö precis bredvid havet och för första gången tänkte jag publicera några bilder utan kamelinnehåll. Detta är ett stort undantag och jag hoppas ni förlåter mitt lilla snedsteg men det här är bara för vackert:
 
 
 

Rykande färska bilder

Snygga kamelen i solnedgången!
 

Flera bilder

Efter ännu en lång och händelserik dag sitter vi nu i vår lilla hydda och passar då på att lägga in lite fler bilder på Herr Smirnoff:
 
 
och en glad jag!
Johan och Smirnoff utbyter djupa tankar om livet. Johan berättar och Smirre lyssnar andaktsfullt.
 
 
Mys med kli på näbben tycker vår nye vän!
 
 

Låt oss presentera...

,,, Smirnoff!
Jag låter bilderna tala för sig själva.
 

På plats

Team Cameldealers är på plats!
Igår var vi och tittade på vårt tilltänkta objekt. Han var lite maläten, mager och ganska ilsken men det ska nog gå bra...
Neeeeejdå! Han var fantastisk! När vi såg flocken närma sig tänkte både jag och Johan: hoppas det är DEN. En stor ståtlig hanne med alldeles perfekta pucklar, ett stort vackert huvud, snygg färg och ett bra steg.
Då säger en av killarna:" det är den andra till höger". Och lyckan var gjord, det var just den vi spanat in!
 
Vi hjälptes åt att skilja av honom och två andra ur flocken och lastade dem på en specialbygd hydraulisk kamelvagn och så kördes de hem till gården.
På gården avmaskade vi honom och han åt med god aptit.
Vår nye stjärna lyckades under den korta stunden visa upp en rad positiva egenskaper såsom social kompetens, mod, tapperhet och ett stort lugn.
Som ett exempel från lastningen på traktorvagnen när han kände sig lite pressad att gå på så valde han istället att lägga sig ner. Där låg han och vi kunde putta, sitta på honom och vara allmänt närgångna och han såg inte ens stressad ut! Självklart kan denna avslappnade beslutsamhet (läs obstinat och lat) bli något vi får jobba med i framtiden men jag kan lova att vi hellre har en liggande kamel än en skenande sådan därhemma!
 
Nu ska vi umgås med honom i några dagar för att på fredag bege oss hemåt om allt klaffar.
 
Och ikväll blir det förhoppningsvis lite premiärbilder här i bloggen! Stay tuned!

Födelsedagsfika med Kalle

Denna afton avnjöts i trädgården med bullar och tårta och med tre hundar som vimsade runt fötterna på oss och mysiga superluddiga Kalle som stod och gnagde i träden. Man kan inte ha en bättre födelsedag!!!
 
Nästa vecka bär det av söderut för då ska vi göra kamelaffärer minsann. Vår söta djur och huspassare får stå ut en vecka till.
Vår nye stjärna (inte huspassaren då alltså utan kamelen) är lika gammal som Kalle, dvs tre år, men är enligt utsago större än Kalle. Han är ledtam = jag behöver förhoppningsvis inte bli nerspydd och flänga runt i hagen efter galen rackarkamel och han är kasterad vilket innebär att det är ca 95% säkrare att umgås med honom och vi slipper orosmomentet kring att omedelbart droga ner och skära pungkulorna av vår nye vän. För vem skulle vilja vara polare med mig efter en sånt första intryck?
Nedan är en liten påminnelse om hur det såg ut när Kalle miste sin manlighet, varning för skrämmande innehåll:
 
Kalle har fått några mysiga injektioner
 
Nerdrogad kamel sover gott i mitt knä
 
Lite risiga bilder, jag vet men ni fattar grejen va? Inget man utsätter sina vänner för i onödan.
 
Lite äckligt, jag vet, men jag var tvungen att dissekera och kolla lite bara.
I vissa länder är detta faktiskt en delikatess.
 
Lovar att höra av mig längs resan, behöver alla lyckönskningar och glada tillrop som finns nu för att detta ska gå vägen!
 
 
 
 

Sommarnytt

Goddagens!
Ber om ursäkt för extremt dålig uppdatering men kan berätta att livet inte har avstannat här för det.
Vi har haft lite semster och har bl a varit på besök hos oss själva... Eller rättare sagt hos ett par vänner som lever ett liv väldigt likt vårt. De bor på landet, har hundar, katter, häst och KAMELER och faktiskt två åsnor och en miljard kycklingar också. Ett mycket trevligt besök med andra ord!
 
Här hemma har djuren skött sig hyfsat ihop med sin reservmatte förutom att katterna haft nån sorts olovligt party och spytt på mattan och hästarna har utvecklat ett trist självskadebeteende med diverse skumma sår som följd.
Kalle har enligt utsago inte lämnat ladan i onödan utan har legat inne och mumsat upp hela månadsransonen av hö och är således så uppsvälld och go att han har fått dubbelhaka, en mycket klädsam sådan.
 
Och så vill jag gärna också berätta att det snart händer väldigt stora saker ute i ladan. Kalle ska få nämligen få kamelsällskap!!!
Håll nu en tumme för att allt klaffar så ska jag bjuda på skojig uppdatering längs resan!
 

RSS 2.0