lägesrapport

Var just ute och kollade Kalle och jag får väl säga att statusen var sådärbra. Han låg ner med huvet i maten och dreglade och stönade som han gjort hela dagen ungefär.
Lillebror ligger bredvid och sympatiserar som bara en liten kamelbror kan.
Känns som ett bra beslut att låta dem ligga instägda i natt även om Kalle kunde gå helt rakt utan att snubbla när jag ledde ut honom en sväng runt hagen tidigare men jag vill inte riskera att nån snubblig fyllekamel går och drattar nere i backen i natt.
Usch, man känner sig som en riktig skurk när man utsätter sina djur för sånt här men det är ju liksom oundvikligt, jag vill ju inte bli uppäten av en oberäknelig varulvskamel en mörk kväll liksom! 


VARNING FÖR ÄCKELBILDER!

Alla kräsmagade får kräkas i en papperskorg

Kalle försöker vakna men huvet är tungt oc...

foto0759 (MMS)

Kalle försöker vakna men huvet är tungt och livet likaså


Slutresultat

foto0760 (MMS)

Slutresultat


Testiklar! (jag veeet, jag är lite äcklig)

foto0763 (MMS)

Testiklar! (jag veeet, jag är lite äcklig)


SMS-inlägg

foto0757 (MMS)


Kalle sover sött i mitt knä

foto0756 (MMS)

Kalle sover sött i mitt knä


Mer drogad

foto0750 (MMS)

Mer drogad


Lite drogad

foto0748 (MMS)

Lite drogad


lördagkväll

Kalle är nu kastrerad. Han är på benen, ganska sliten men hönsmamma och hönspappa håller koll. Vi var precis nere och konstaterade att Kalle nu stod på benen så vi släppte ut honom till Lillebror som blev mycket lycklig.
Vi fortsätter att vaka och turas om att gå ut i natt och kolla statusen. Få se om det går att sova nåt överhuvudtaget, man är ju lite engagerad...
Bilder på operationen och utförlig rapport följer!

sista kvällen som hingst

Sitter uppe och ugglar denna kväll och lurar på hur morgondagen kommer att te sig.
Kalle ska kastreras imorgon och det känns lite nervöst fast jag kanske borde vara mer nervös över att ha en snart könsmogen kamelhingst som arbetskamrat. Enligt lite kamelfolk jag talat med kan dessa hingstar bli en aningens närgångna och lätt otrevliga sidor kan komma att skymtas. Bl a kan de visst få för sig att bita av en huvet om man har lite otur... 
En kamelveterinär från en djurpark och kompisveterinär Karin kommer hit och utför operationen så imorgon ska jag upp tidigt och mocka lada, dra elkablar till extra belysning, städa så det ser ut som att det bor en ordentlig familj här och så ska jag laga en fiskgryta till veterinärerna så de inte får näringsbrist och blodtrycksfall och snittar fel i vår lille kamel.
Håll alla tummar för att det går bra imorgon så kommer jag med snar uppdatering!


Nu är den igång!

Spana in vårt ensekundersgig här:

http://professional.player.qbrick.com/player.aspx?mid=9C9E194C


Stadskamelen intar Kungsan

Citykamelen har landat!
Vi fick ett lugnt och skönt hörn att hänga i utanför Wetterlings Galleria och där stod vi och glänste i två timmar.
Allt löpte enligt planerna, folk var mäkta imponerade av att finna en livs levande kamel i Kungsan och många funderade nog över vad de hade fått i den där sista drinken egentligen.
Kvällens Fniss var när Kalle klättrade upp i en lind för att få tag på lite löv och kvällens Aaawww var när han lät en liten flicka komma fram och slå armarna om hans hals och blåste henne sådär milt i håret som bara en kamel kan göra.
Väl hemma tyckte vår citykamel att det var så mysigt att ligga i trailern med fri tillgång till hö och halm och mysbelysningen tänd och halvsova så han hade inte alls några planer på att kliva upp.
Efter en kvarts lirkande, morrande och slitande från min sida makade han sig, fortfarande liggande, runt i trailen så huvet hamnade utåt och då drog jag honom ut, glidandes på halmen tills han tillslut fann sig själv sittandes på backen i mörkret. Först då bemödade han sig med att resa sig upp och förstrött lunka ut till hagen och sin väntande bror.
Ett mycket lyckat kamelgig för alla inblandande!

SMS-inlägg

foto0744 (MMS)


en knäppis med en kamel

Stor dag! Idag ska Kalle visa upp sig mitt inne i city, i Kungsträdgården närmare bestämt.
Vi ska göra reklam åt en resebyrå som har gjort ett stort repotage om landet Oman. Jag har ingen aning om hur man ser ut i Oman men jag klär ut mig med alla roliga kläder jag har.
Tänk vilken lycka för en knäppis som jag, att få spöka ut mig ihop med en kamel, får showa bland en massa folk och dessutom få betalt för det!
Uppdatering följer!

Söndagspromenad

foto0737 (MMS)

Söndagspromenad


söndag

Kamelpromenad på schemat idag, även Lillebror ska få larva med tänkte vi. Återkommer nog med lite sköna höstbilder på karavanen.


jobbar hemifrån!

Idag har vi kamelgigat åt Miljonlotteriet. Kalle var som vanligt helt galen och gick ut stenhårt och sparkade ner filmteamet och skenade sedan gården runt med kamerorna hängandes i sina sladdar kring benen....eller inte...
Närå, han var lika cool som vanligt och poserade världsvant med ett grässtrå i ena mungipan och charmade alla med sina långa ögonfransar.
Lillebror drog sina grässtrån till stacken han med och gled runt och var allmänt mysig i sensommarhöstsolen.
Skönt nog var vi på hemmaplan och jobbade och det passade oss utarbetade småföretagare ganska bra faktiskt.
Andreas med familj var nämligen också på plats och lagade smarrig fiskgryta över öppen eld och filmteamet var nog lite lätt tagna av den lantliga idyllen.
Annars inget nytt under den där sensommarhöstsolen. Jag försöker greja ett sk ridhuskort så Kalle och jag kan åka och träna nånstans i höst där det inte blåser full storm, haglar från sidan och är 30cm djup lera men det verkar inte vara helt enkelt att hitta nån som vill hyra ut sitt ridhus till en kamel.

höstmysafton

Hade myskväll med pojkarna i ladan nyss. Det påminde så starkt om när jag för snart ett år sen sakta, sakta närmade mig Kalle och hur jag till en början bara satt hos honom och sjöng i mörkret.
Nuförtiden får man två tunga kamelhuven att klia och krama så fort man sätter sig hos dem.
De ligger där och ser så trötta och nervarvade ut efter dagens vedermödor som består av att tugga hö, som numera serveras i ladan, meditera lite, för att sen ta en sväng och inspektera ägorna och slurka några liter vatten. Denna procedur upprepas sedan ett antal gånger under dagen och till kvällen är båda kamelerna så trötta att de knappt kan hålla ögonen öppna när jag pysslar i ladan.
MEN sen händer något! Jag öppnar den magiska foderlådan och två kameler flyger upp som cobror och långa näbbar sticker in i foderutrymmet mellan planken och fiskar efter godsaker.
Efter sista utfodringen säger jag godnatt till pojkarna och beger mig in i stugan med hjärtat alldeles uppvärmt av kärlek!

Fönstertittare

foto0729 (MMS)

Fönstertittare


En trevlig länk

Kika gärna in på den här länken, det är en reklamsnutt från jobbet på Medeltidsdagen i Kungsängens kyrka.
http://www.youtube.com/watch?v=Y63Qalpbeh8&feature=player_embedded

kändisträff


underbart kamelgig!

Vi är just hemkomna från vårt hittills roligaste kamelgig!

Idag styrde vi kosan mot Münchenbryggeriet där vi skulle spela in en reklamslinga för Postkodsmiljonären.
Vi var där i mycket god tid och Kalle låg och småslumrade i transporten och gnagde förstrött på några blad. medans Andreas och jag roade oss med att kolla in när John Houdi (jag skulle visst vetat vem det var?) trollade fram en massa stålar. Efter detta kom Rickard Sjöberg in och misslyckades med att trolla fram en bil för det blev ju en kamel istället. Rickard trollar sedan rätt och får till det med bilen och alla är glada.
Nu kanske fattar var vi kom in i bilden och kom in i bilden var just vad vi gjorde!
Jag hade självklart spenderat större delar av natten med att gå igenom alla tänkbara scenarion och den gemensamma nämnaren i mina bilder var kaos. Ni vet, kameror som flyger i luften, sladdar som slits av och trasslar sig runt Kalles ben tills han stupar över statisterna och sätter eld på lokalen. Ett alternativt scenario var även att han slet sig redan vid urlastningen och började skena okontrollerat på Söder Mälarstrand. 

Men vår underbara Kalle uppförde sig som han aldrig gjort annat än filmat för Postkodsmiljonären och gled rakt in i studion utan att visa minsta tecken på stress och när vi ställt oss i position kliade han sig sött mot en pelare och tog ett smakprov på en krukväxt. 
Produktionsteamet hade avsatt MASSOR av tid för eventuellt kameltrassel och skrämt upp statisterna med hot om spöstraff om någon ens släppte en fjärt som kunde skrämma deras inhyrda kamel, så när vi gled in i lokalen satt alla som tända ljus och det enda Kalle möjligtvis kunnat reagera på var den onaturliga tystnaden.
Kallepojken stod som ett ljus och poserade världsvant i de vinklar som önskades och fem minuter senare var vi klara.
Hela filmteamet skrattade och alla var överens om att kamelen Kalle var den som hade skött sig bäst av alla aktörer denna eftermiddag!

populära!

Det verkar som att vi är en del av en ganska trevlig trend, nämligen kameltrenden! Det liksom ligger i luften överallt känns det som. I TV-morgonsoffan pratades det om att höstens färg är Kamelfärgen och folk vill boka oss till diverse kamelrelaterade event stup i kvarten.
Vi har några mycket spännande gig framför oss så ikväll har vi varit och rekat på några kommande arbetsplatser inne i Stockholm.
Vi är mycket noga i vår reserch inför ett jobb, alla fattar lustigt nog inte att man inte kan parkera vårt ekipage varsomhelst och lasta ur en kamel mitt i city i rusningstrafik.
Idag har vi även bestämt tid och plats med veterinären som ska besikta Kalle i samband med eventet på onsdag och jag lovar att uppföljning på det kommer! Skulle ni mot fömodan glömma bort adressen till kamelbloggen kanske det räcker med att slå på TV:n....

medeltidskamel

Då var vi hemma efter en lååång helg med massor av häst och kamelgig.
Men eftersom detta är en kamelblogg kanske jag ska hålla mig till vad just dessa sysslar med om dagarna.

Kalle vaknade på helt fel sida denna morgon och protesterade vilt när jag skulle borsta ur halsskägget men jag borstade vidare, uppfostrade, duckade för spottloskor osv osv.
När vi kom fram till dagens arena passade han även på att demonstrera sitt missnöje genom att vägra resa sig upp där han låg i transporten.
Efter lite diskussioner kom han dock upp på benen tillslut och vips så var han på strålande humör och äntrade schenen där ett par hundra glada medeltidsmänniskor fick klappa, gosa och fota.
Man känner sig lätt som en papegoja där man står och upprepar vad en kamel äter, var han kommer ifrån och om han faktiskt inte fryser på vintern men det är ett kärt besvär att besvara alla dessa frågor när man ser glädjen i folks ansikten när de får klappa en livs levande kamel!


Kanske på väg åt rätt håll?

VIKTIGT MEDDELANDE!

En bajshög med fyllig konsistens har siktats i ladan!
Glädjen som fyllde mig var uppriktig och värmande. Tänk vad lite bajs kan göra ens dag. Misstänker att högen är Lillebrors då Kalles avföring fortfarande rinner längs benen på honom MEN med något bättre konsistens än tidigare. För att beskriva närmre: mer havregrynsgröt än coca cola.

Vidare kan jag meddela att eftersom vi verkar ha hamnat i nån slags nordlig monsun så har hagen på sina ställen blivit lika lerig som i slutet av november. Detta medförde igår att Lillebror gjorde en praktvurpa när han skulle göra bus med mig och skottkärran. Stackars liten, han såg så ynklig ut där han låg med benen åt alla håll och funderade över sitt tilltag. Tack och lov verkar ungkameler vara gjorda av gummi för han reste på sig och var som vanligt strax efter, dvs en rackarkamel full med hyss och en räv bakom varje öra.

På söndag är det kamelgig! Vi ska klä ut oss till medeltidskameler och bajsa ner parkeringen utanför Kungsängens kyrka. Rapport följer naturligtvis på denna tillställning.

Färdigålad

foto0709 (MMS)

Färdigålad


Lillebror myser i ladan och ålar runt i ha...

foto0708 (MMS)

Lillebror myser i ladan och ålar runt i halmen


Skit

Igår var allt skit. Kalle bestämde sig för att testdockan var en jävla idiot som han inte ville ha med att göra helt plötsligt. Lillebror flydde när vi närmade oss med linan vi tränar med och båda kamelerna är oerhört dåliga i magen.
Vi har lite olika teorier om varför de helt plötsligt drabbats av denna magåkomma och har lagt upp en plan för detta men det är helt klart ett orosmoment.
Mockade ut en helt kärra med onämnbart innehåll ur ladan och går nu och drömmer om att jag ska komma hem och bara finna små fasta fina kamelpluttar men med tanke på konsistensen på avföringen igår lär det nog inte hända.
Skit.

RSS 2.0