kvällsbus

Jag får mig alltid ett garv när jag mockar hos pojkarna. Inte för att det är så mycket humor i att stå och skotta skit utan för att det hela tiden kikar in två håriga, busiga nyllen som undrar när det är klart att få dyka ner i halmen.
Trots att jag använder en rätt stor skottkärra får jag alltid köra ut minst tre lass och varje gång jag varit och tömt kärran har två förväntansfulla kameler glidit in i ladan. Men så fort de ser mig komma stånkandes uppför backen med skottkärran låtsas de bli dödsförsräckta och kastar sig ut genom dörren med dunder och brak. Sen far de ett par meter ner för den andra backen, hoppandes och bockandes för att snart vända om och komma upp och sticka in sina roliga huvuden och betrakta mig när jag jobbar vidare. Sen upprepas allt igen och de tröttnar aldrig på att trissa upp varandra och kuta ner för backen som två yra höns.

samma färg på manen har vi iallafall!


Kalle och jag


Jag tycker nog vi har lite lika drag?

Sen utgång...

...blev det denna afton.
Klockan var nog både det ena och det andra när Kalle och jag tassade ut på vår lilla kvällsrunda. Temperaturen låg runt 6 grader, det var i stort sett vindstilla, leran var decimeterdjup och är månen ny.

Det var inga problem att få på Kalle hans superfluffiga och mycket manliga (host) benreflexer och Lillebror verkar ha förstått det där när man lite fint framför att han faktiskt inte är medbjuden på promenaden. Ibland tutar han lite missnöjt eller gnäller ynkligt när man går därifrån men idag sa han inte ett knyst.
Rundan gick mycket bra. Jag jobbade med lite lydnadsövningar på en åker och sen tömkörde jag på vägen. Tömkörningen går bättre och bättre för varje gång och han är mycket känslig och lyhörd, precis som jag vill ha honom.
En trevlig novemberafton!


Helg!

Ska försöka hinna med lite träning med pojkarna i helgen. Nästa vecka ser också lite ljusare ut, arbetsmässigt, vilket innebär med kamelmys för mig! 
Dagens I-landsproblem är att fina Suzuki-jeepen tyvärr inte verkar ha överlevt trots allt och gammelmazdan står som en strandad val nerkörd i leran med vattenvagnen bakom. Jag ber en stilla bön till bilgudarna att ge dessa fordon lindring och mig hopp men ljuset i bilträsktunneln är mycket svagt.

vi lever

Tyvärr inget nytt i kamelvärlden. Jag jobbar elva-timmars skift och har inget liv.
Men något positivt som hänt är att Jeepen faktiskt har startat vilket kanske innebär att vi kan komma igång med ridhusträningen på helgerna igen!


Ett kamelgig!

http://svenskaspel.se/?pageid=1631

En förkortad version kommer under bästa sändningstid på lördag i "Så mycket bättre".

Om nån undrar ska Andreas och jag använda vinsten till att fettsuga våra dubbelhakor...

Trött morgonkamel

foto0836 (MMS)

"-oh jösses *gäsp*, är klockan redan så mycket!?"


Fantastiskt!!

Det är en otroligt fin känsla att efter en svår dag och ännu värre vecka arbetsmässigt, komma hem i mörker och kyla och få krama om sina älskade djur. Det blir liksom varmt då.

Tömkörningsbevis!

foto0829 (MMS)

Tömkörningsbevis!


Klura ut den om ni kan!

foto0828 (MMS)

Är det jag som är en liten ryttare och var är Kalles andra puckel?


Askas runda hjärtrumpa!

foto0826 (MMS)

Fina Aska sköter sig alltid exemplariskt när det behövs.


ridtur i solskenet!

Nu jag har varit ute på en ridtur med Kalle skulle man kunna säga. Jag har alltså inte ridit på honom utan på Aska med Kalle på släp vilket gick riktigt bra. Det är lite svårt för lilla häst att gå lika sakta som en kamel men hon gjorde verkligen sitt yttersta, min fina prinsessa.
När jag kom tillbaka tömkörde jag Kalle en stund och även det var ett lyckat tilltag. Nu är det i princip bara igångsättningarna vi ska öva in så har han fattat galoppen-eller passgången kanske man ska säga. 

Solsken!!

Idag ska jag agera i dagsljus! Lite ovanlig företeelse, jag får ta på mig keps och solglasögon och smyga utmed laduväggarna, är ju inte riktigt van vid det här fenomenet med sol.
Igår havererade min fina jeep så nu dröjer det nog tyvärr ett tag till nästa ridhusbesök men jag ska nog finna på råd.
Nu ska jag strax bege mig ut till pälsklingarna, jag har nåt ganska udda på G idag, helt otippat!

Jessica i ridhuset

Finns egentligen inte så mycket mer att säga eftersom bilden från ridhuset talar för sig själv.
Så jag berättar lite ändå.
Det är Jessica som sitter på Kalle. Jessica är en typisk fjortis och väger ca 45 kilo. Dvs hon är kaxig som fan och väger alldeles för lite, men inte för Kalle!
Jag hittade henne i skogen en eftermiddag för en massa år sen och det var ett bra fynd.
Jessica har hjälpt mig att rida in mina ponnysar sen hon var nio år. Hon har tävlat dem i full kareta på Täby Galopp, vi har ridit tillsammans i ur och skur och hon har tvingat mig att berätta rysliga spökhistorier för henne under många ridturer i kompakt mörker sent om kvällarna.
Vi har suttit under många granar med våra spritkök och lekt indianer och hon har alltid varit en trogen barnarbetare på alla ponnyrundor vi gått under åren.
Häromdagen lärde jag faktiskt henne att köra bil i hästhagen och även där var hon en stjärna!
Hon är totalt orädd men inte på ett dumdristigt sätt utan bara en skön tjej utan nojjor.
Så det känns faktiskt helt naturligt att det är just hon som får den stora äran att sätta sig på Kalle de första gångerna och jag vill därför passa på att berätta hur mycket hon betyder för mig och djuren!

ÄNTLIGEN! Direkt från ridhuset, over and out

foto0821 (MMS)

ÄNTLIGEN! Direkt från ridhuset, over and out


Ridhusträning och krasslig häst

I morgon är det ridhusträning i arla morgonstund. Vi har en skadad stackars häst här hemma som just nu får en behandling som tar enormt mycket tid och energi så de andra djuren, bland annat då kamelerna, får stå tillbaka lite. Pojkarna verkar dock inte tycka att det gör så mycket utan ligger mest och idisslar och hänger med underläppen fast då pga total avslappning.

Kalle tassar i mörkret med sina nya benref...

foto0818 (MMS)

Kalle tassar i mörkret med sina nya benreflexer, vår första men långt ifrån sista kvällspromenad.


vem jobbar när?

Ingen ridhusträning idag tyvärr. Kom på att det var nästa tisdag jag var ledig. Jag ska iallafall hänga lite ikväll tänkte jag och så har jag köpt balla benreflexer som ska provas på kamel!

ridhusträning 1

Första träningspasset i ridhuset!
Kalle gjorde en störtskön entrè genom att glida rakt in, snoka runt nåt varv eller så för att sedan vika ihop sina lurviga tassar och dyka med näbben rätt ner i sanden. Det är skönt att gnida pucklarna i ridhusbottnen!
Sen får matte kratta länge så inte hästarna får spader när de ser sandvallarna Kalle lämnat efter sig.

Johan ledde Kalle medans jag hängde mellan pucklarna och Kalle fann sig i situationen ända tills jag rörde på benen, då fräste han Johan i ansiktet.
Ett mycket lyckat besök och vi planerar ett nytt redan på tisdagmorgon so stay tuned!

Liten kamel i stort ridhus.

foto0812 (MMS)

Liten kamel i stort ridhus.


Ridhusträning!

foto0817 (MMS)

Ridhusträning!


Brorsan imponerar

I morse tänkte jag att jag kanske skulle prova överrumplingstekniken och klädde ut mig till en farlig cowboy, gick rakt in till Lillebror, kliade honom lite på näbben och tog helt iskallt tag i grimman. Lillebror kollade surt på mig och provade att gå undan men jag stod kvar med ett stadigt grepp och hör och häpna: Lillebror fann sig i behandlingen och stod kvar! Inget spott eller spe. Herrejösses, en sån kamel, han verkar faktiskt ha lärt sig nåt.

inridning part 52 eller nåt

Kalle tycker att det är onödigt att Jessica viftar på benen när hon hänger mellan pucklarna och han vänder sig förnärmat om och fräser åt benen. Men Jessica viftar glatt vidare där hon hänger och vi fortsätter vår promenad i mörkret.
Vi har fått tillgång till ridhus på förmiddagarna så nu ÄR det nära! Sen vet jag inte hur jag ska få loss några medhjälpare en förmiddag mitt i veckan men det löser sig nog.

RSS 2.0