eeehhh...

Igår kväll påbörjade jag något som skulle likna inlärning av nedläggning av kamel. Ett ganska patetiskt och misslyckat försök gjordes från min sida och Kalle tyckte att jag var helt dum i huvet och vevade friskt med sina långa kamelben. Kalle lade sig visseligen ned men inte på mitt kommando och så jag fick hela tiden be honom resa sig så jag kunde öva på att lägga honom. Ganska snurrig tillställning, jag vet, men jag ska nog få ordning på även detta fast helst utan att bli ihjälsparkad på kuppen.

Tog mig iallafall tid senare på kvällen och kröp nära Kalle när han gått och lagt sig och hade en liten mysstund. Han lovade att han inte var sur på mig längre och jag kände mig inte fullt så dum längre.

Johan fuskar

Kamelerna fäller och ser plötsligt väldigt små och kantiga ut. Vi går och sneglar på Lillebrors pucklar och undrar om han är lite tunn. Pucklarna står ju stadigt rakt upp men är så små utan all päls! Johan nojjar värst och delar ut extra mycket kraftfoder och fixar stora lövruskor blir därmed den mest populära av oss. Himla fuskande!

Kalle lägger sig fint i transporten och åk...

foto0521 (MMS)

Kalle lägger sig fint i transporten och åker hem.


Kalle dricker vatten i fina fontänen på gä...

foto0518 (MMS)

Kalle dricker vatten i fina fontänen på gällöfsta.


tjohoo!

Vi är just hemkomna från vårt allra första kamelgig. Allt har gått klockrent, Kalle är underbar och känns helt stabil trots frestelserna som dignar i träden.
Vår älskade pojk blev mycket uppskattad och folk kom fram och hade tusen frågor efteråt och tackade för att de fått lära känna Kalle.
Måste också skryta lite och berätta att jag idag har lastat Kalle helt ensam! Det har varit ett mål för mig då det faktiskt är det man eftersträvar i sin träning, men att det skulle gå så här fort och enkelt hade jag kanske inte räknat med. Å andra sidan är det hela idèn med det sättet vi jobbar och det bekräftar att jag gör rätt! 

Vi är på vårt första kamelgig på gällöfsta...

foto0520 (MMS)

Vi är på vårt första kamelgig på gällöfsta. Kamelfrågesport mm. Kalle sköter sig mycket bra.


odjur

Som vanligt blåste det storm ikväll och kamelerna var totalt utflippade. Johan gick ut stenhårt och drog Lillebror i skägget och bler nerspottad direkt. Jag kom ner lite senare och satte fast Kalle i trädet för att rykta honom men Lillebror surrade runt som en galen fluga och uppviglade Kalle som självklart inte kunde stå still.
Själv hade jag också svårt att koncentrera mig eftersom Lillebror sprang runt för sig själv och kickade både högt och lågt.
Jag rev väl av Kalle ett par kilo hår medans han stretade och drog i grimman och gjorde sitt yttersta för att vara en besvärlig kamel. Tillslut la jag ner verklsamheten och fodrade och gick hem till resten av min utflippade familj.

Fantastisk afton!

Just hemkomna från ett mycket givande besök på Cirkus Maximum. Föreställningen var av världsklass, välmående glada och busiga djur, artister som alltid ger allt och våghalsiga nummer, allt var mycket inspirerande och nu är jag nog på G igen, håll i er därute små hårbollar!
Vi fick även umgås med Maximums häst/kamel/zebra/ko/lamatränare Anton Frank och han var mycket engagerad i vårt kamelinnehav och kände redan till oss och tog med oss ut till djuren och pratade och förmanade och undervisade, precis som en äkta cirkustränare bara kan.
Det känns som att vi på helt rätt väg med våra pojkar men Anton höjde ett varningens finger och talade om för oss att vi faktiskt fick ta det lite lugnt med inridningen, Kalle är för ung. Han tyckte vi kunde spänna på honom filtar och gjordar och på sin höjd sätta upp små lätta barn på honom (gaaaaah!!) men inridningen bör inte ske förens vid tre års ålder. Tack för det Anton säger jag som också känner MYCKET tydligt att Kalle inte är mogen!
Sen pratade vi Selen och uppfostran och snackade skit om alla andra häst och kameltränare, precis som cirkusfolk alltid gör.
En underbar afton i min favoritmiljö och ännu mer underbart att komma hem till sina egna små stjärnor nämligen Aska, Ärtan, Kalle och Lillebror och känna att man har gjort ett bra jobb hittills och också är på rätt väg!


Cirkus

Ska på Cirkus Maximum ikväll och spana in deras väluppfostrade kamelas och inspireras lite. Kommer förmodligen gå raka vägen hem efteråt och lägga omkull Kalle i en snygg pose. Återkommer.


SMS-inlägg

foto0503 (MMS)


PÄLS!

Inget nytt under solen. Vi hänger på Kalle och går kamelpromenader. Pojkarna fäller och ser ut som två skräcködlor. På fredag har vi Kamelgig på Gällöfsta Konferens & herrgård, vore coolt om hela pälsen låg i en prydlig hög på marken på fredag morgon men det lär väl inte inträffa så jag får borsta och rycka päls hela natten misstänker jag...

Stor dag!

foto0509 (MMS)

Lillebror har fått på sig en grimma! Har ingen aning om hur vi ska få tag i honom men det löser sig nog. Det var längesen jag kamelsurfade nu så det är ju faktiskt dags snart. Andra händelser denna afton var att Jessica hängde på Kalle och jag stod bredvid och fömanade och det gick bättre än vanligt. Vi struntade i gjorden för Kalle stampade och levde om och jag ville ju inte att han skulle skrämma upp min försökskanin när hon gått med på att offra sig och hänga lite.


kamelgig och oväder

Hade ett mycket trevligt sällskap från Infranord på besök i eftermiddag. Vi tänkte bjuda på häst och vagn i terrängbana kombinerat med lite kameldressyr.
Vädret tänkte nåt helt annat och strax efter att jag sagt att det enda som får mig att avbryta något är åska så brakade kaoset loss.
Visseligen har jag inga minnen från när blixten slog ner i mig och Aska för ett par år sen men känslan av hur det var strax innan slog mig med full kraft men med hjälp av världens bästa Johan så fick vi snabbt av vagnarna från hästarna och föste in hela gruppen i ladan.
Nu var det här inga ledsna typer så vi hade en liten kamellektion inomhus och de som ville fick mata och klappa och lagom när maten var slut i hinkarna så klarnade det upp och sällskapet gick ut i kamelhagen för att testa hur det är att vara kamelförare. Kalle var som vanligt mycket vänlig mot nybörjarna och gjorde snällt som de sa medans han hela tiden höll ett öga på mig för liksom kolla av att det var okej att vandra iväg med en annan kvinna.
När alla kände sig som fullfjädrade beduiner begav vi oss upp till hästarna där alla fick lära sig att köra häst och vagn, vilket verkade vara mycket uppskattat trots väder och lite däcksexplosioner.  

Tack Infranord för en trevlig eftermiddag! 

svar på kommentar:

Fia  (a.bergdahl@passagen.se) om inridningen går vidare men inte framåt:
Haha, jag får mig alltid ett gott skratt åt dina inlägg :D. En fråga till ang. kameler. Spottar de som en Lama alltså ? Vet att Lamor spottar för att träffa ansiktet, gör kameler det också ?
varför spottas de, dominans ?
Mycket funderingar blev det ;)

Hej Fia!

Anledninogen till att du får dig ett skratt är förmodligen inte för att jag skriver roligt utan för att kameler är det roligaste djur som finns och man får sig ett garv dagligen med dessa individer.

Jag har inte blivit spottad av nån lama så jag har lite svårt att säga om de spottar likadant som en kamel. Våra kameler spottas, eller rättare sagt kaskadkräks rätt i ansiktet när de är missnöjda med något. Kameler har ju rätt underutvecklade försvarsmekanismer men jag gissar att det här  är en. Har svårt att se att det skulle vara en dominansgrej för de spottar inte på varandra vad jag har sett utan mer som försvar och uttryck av missnöje.
Man blir alltid förvarnad innan spyan kommer farande, det morras och gurglas och de fyller kinderna som en jättehamster, då vet man att man ligger risigt till men det är också då man måste stå på sig och förbjuda dumheterna.
Jag måste dock säga att Kalle verkligen har bättrat sig och gurglar och fräser bara i yttersta nödfall nuförtiden och han slutar alltid när man säger åt honom.

SMS-inlägg

foto0506 (MMS)


inridningen går vidare men inte framåt

Påstridig som en iller är man ju så även denna afton har det bedrivits Hängning på Kamel och som vanligt med varierat resultat.
Kalle uttrycker sitt missnöje genom att vända sig om och spotta på mig och att stå stilla så lite det går så jag inte kan hänga kvar. Men jag är som sagt snart där igen och hänger tills han står still i några sekunder och då får man vara snabb som sjutton och avsluta så Kalle förstår att jag ger mig när han gör det och att det finns en liten connection där liksom.
Något som var mycket roande var att pojkarna under kvällen fick en ny höbal och så småningom slog Kalle sig ner för att mumsa på den underifrån för det är visst mycket godare och vem orkar stå upp och äta så många kilon på en gång? Då passade vår icke ridkunnige bonde Ove, eller som vi kallar honom: Onden Bove, på att SÄTTA sig på Kalle. 
Kalle vände surt på huvet men mumsade sen vidare. Detta var ju vi också tvungna att testa men Johan belönades med en spottloska och ett argsint vrål rakt i nyllet. Övriga närvarande skrattade rått som vanligt och Kalle såg mest förnärmad ut men fann sig tillslut i trakasserierna och slutade bete sig oförskämt.
 

Inridningen

går långsamt.
Jag hänger, Kalle stretar, jag trillar av, Kalle får vatten på sin kvarn, jag hänger igen osv osv.
En del tycker att jag ska hänga kvar eller rent utav klättra upp och binda fast mig eller nåt men jag ser ingen annan göra det heller så jag vet inte jag...


hehehe

Pojkarna går och tittar upp i träden och suktar efter löv och ser allmänt sugna ut så Johan plockar ner och ger dem. Då blir det lite krig om de delikata bladen och grabbarna Kamel brottas om födan och stånkar och pustar i sina tjocka pälsar.
Oftast är det kaxige Lillebror som vinner på walkover för Kallemannen är ingen fighter.

svar på kommentar:

Fia  (a.bergdahl@passagen.se) om Inridning:
Duktiga Kalle ! :) Hade vi bott närmre varandra hade jag fasiken kommir, hade lätt mockat hagen för att få titta =).
En fråga om kameler, fäller de vinterpäls och lägger på vinterpäls också precis som hästar ?, fast mycket mera päls. Eller hur anpassar de sig efter vårat klimat ? :)

Kamelerna sätter en enorm vinterskrud som de till våren tappar i stora tussar. Eftersom de har en tät underull kan de ju inte håra småstrån som hästar så det hela ger ju tyvärr ett lite skabbigt intryck
 
Här kan man se skillnaden på sommar och vinterpäls.

Inridning

Vill gärna meddela min omgivning att Hängning i Stigbygel igår gick utmärkt, tycker dock att det var lite dålig uppslutning kring mitt event.
Jag kunde hänga med hela min vikt i stigbygeln, det tog en stund innan Kalle stod helt stilla och accepterade det men tillslut så. Duktiga fina Kalle!


Tonight

I kväll planeras Hängning i Stigbygel. Allmänheten är välkommen att beskåda konststycket mellan kl 19.30 och 20.00.
Jag kommer att utföra detta stordåd iklädd Burka med störtkruka. Eventuellt kommer även ett par svetsglasögon bäras, just in case.
Inträde betalas i form av hö eller korn/havrekross alt så får du mocka hagen.

Välkomna!


SMS-inlägg

foto0490_001 (MMS)


osnygga kameler

Pojkarna fäller och ser ut som två skabbråttor.
Kalle går ju att hålla efter litegrann genom att borsta och rycka stora tussar på men med fegisen Lillebror är det värre ställt för honom får vi ju inte röra på samma sätt.
Få se hur länge det dröjer innan nån anmäler oss för vanvård av kamel, de ser verkligen bedrövliga ut just nu!

sol!

Gör härmed ett litet försök att blogga, få se om systemet är med mig, sist trollade Blogg.se bort mina inlägg och bilder och då surar man snabbt ihop och går ut till sina kameler istället och gör nåt som är KUL!

Hursomhelst..

Senaste träningspasset var mycket givande. Vi betade på tomten och så gick vi som sagt var ut på vallen och betade INTE. Allt detta för att öva på att bara stanna och äta när matte och husse vill det och inte när det behagar Herr Kamel.
Efter denna mycket lyckade övning gick vi hem till Trädet och jag hängde på Kalle och denna gång tog jag mod till mig och satte dit en stigbygel på gjorden och klev i den och hängde lite även där. Hela tiden medans jag hade en fot kvar på pallen, för Kalle rörde sig oroligt då och då och gurglade och morrade men skötte sig annars väldigt bra. Johan höll i hela tiden men han har lite svårt att parera när den stora kamelen börjar skutta i sidled så jag får nog fega ett tag till. Måste ändå säga att jag tycker det går framåt, han står stilla längre nu iallafall.

Lillbror är en riktigt social liten spjuver nu och är hela tiden delaktig i allt som görs och när man hänger som bäst på Kalles rygg kan man ge sig den på att ett litet nyfiket kamelnylle dyker upp och nosar en i ansiktet.
Härmodagen var han på riktigt rackarhumör och när stygga Johan busade upp honom så fick han in en riktig fullträff på Johans arm. Nu var det ju så att Johan faktiskt hade förtjänat en liten kick eftersom han konsekvent rör sig väldigt nära de sprättiga kamelbenen och envist busar upp den lille kamelpojken så han fick mest ett rått flin från min sida och inte så mycket ömk. Johan flinade ganska gott han med faktiskt.

Och så promenerar vi på vallen och övar på...

foto0496 (MMS)

Och så promenerar vi på vallen och övar på att INTE äta gräs. Ingen match för vår pojke som är en lydig kamel.


Vi betar i trädgården.

foto0493 (MMS)

Vi betar i trädgården.


SMS-inlägg

foto0495 (MMS)


Kalle och jag telepaterar


Eller så är det jag som försöker spela kärleksfull och han vill bara äta upp mig!! Hemska tanke!

Kalle och de små liven


ingen kamel på motorvägen

Kanske ska förklara för alla nyfikna varför Kalle har inte mndre än två grimmor på sig på de senaste bilderna.
Till att börja med: ni har fel, han har TRE!
Två på huvet av den enkla anledningen att båda var av dålig kvalitet (nya är införskaffade) och en kring halsen som en extra säkerhet om de på huvet skulle trilla av eller gå sönder.
Verkar det vara lite väl mycket säkerhetstänkande här? Kanske, men det är bara negativt med en camel on the lose på highway E18 i höjd med Lahäll!

lycka är en kamel

Jag funderar på att bli missionär i glädje, vore inte det nåt?
Det är fantastiskt vilka underbara reaktioner en kamel kan locka fram ur folk. När vi knackade på fönstret under konferensen och Kalle och jag kikade in så blev de så lyckliga att de skrek rakt ut, inte av skräck (hoppas jag) utan av glädje och vuxna människor rusade fram till fönstren och tjoade och skrattade och knackade på glaset som små lyckliga barn. 
Tänk att viga sitt liv åt att bara åka runt och skapa sådana reaktioner hela dagarna, vore inte det otroligt skoj?

Missa inte spegelbilden i fönstret!


Lite bilder från idag:

OBS! Klickbara!

Vår fantastiska kamel!

Kalle har ännu en gång slagit mig med häpnad, tagit mig med storm, värmt mitt hjärta, osv osv.
Han har glidit runt på inte mindre än TVÅ konferensanläggningar och visat upp sig från sina allra bästa kamelsida.
På första stället dök det upp en en skock dagisungar som genast flockades kring Kalle och ville mata, klappa och låta sig förtjusas. Och Kalle bara njöt! Han åt försiktigt ur de små livens händer, nosade dem i håret och blåste stillsamt dem i ansiktet.
Vi gick en fin promenad runt slottet, posade för personalen och charmade förbipasserande, allt medans några parkarbetare rev ett skjul, fyllde svarta plastsäckar och brummade med sin lastbil. Inget som berörde vår coola kamel idag inte.
Sen susade vi vidare till Såstaholm och nästa slottsmiljö. Vi poserade även där och personalen var mycket förtjusta och gav oss genast 100.000:- för att komma varje vecka och glädja folk...eller inte kanske...
Ett mycket lyckat inslag var också när vi smög upp utanför ett fönster där det satt en gäng uttråkade konferensdeltagare och tjippade efter syre och lyssnade på trista försäljningsrapporter. Minerna på dem när de fick syn på mig och Kalle när vi kikade in var helt klart i världsklass. Hehehehe, ett gott fniss förlänger livet, jag kommer bli 115 år!

När vi väl kom hem klev en ganska trött men nöjd Kalle ut och gäspad ett par gånger för att sedan lomma iväg med Lillebror och käka hö. Ingen raserad hage och en helt lugn Bror som kikade ut ur ladan när han fick syn på transporten.
Sammanfattning: en mycket lyckad dag på vår lilla promotionturnè och en mycket stolt kamelförare som känner att hon fått lön för mödan när jag tänker tillbaks på totalt mörker, 30 minus och tappra uppfostringsförsök.

Bilder kommer inom kort!

Kalle har käkat vårlök på näsby slott, gos...

Kalle har käkat vårlök på näsby slott, gosat med dagisbarn och klivit in i en konferens på såstaholm. Nu är vi på väg hem. Utförlig rapport följer.


Rapport längs vägen: vi har visat upp oss ...

Rapport längs vägen: vi har visat upp oss på husses jobb och grannarna på mitt jobb. Mycket uppskattat inslag en gråkall måndagmorgon. Kalle låg fint i släpet och plirade på alla nyfikna som stoppade in huvet. Han måste tycka att vi människor är bra underliga.


stor dag

Idag ska vi ta med oss Kalle till Näsby slott i Täby och visa upp honom för personalen där. Det kommer att bli den längsta resan hittills, bortsett från transporten från Öland och det blir förmodligen den längsta stunden för Lillebror ensam hemma.
Observera att jag har avsatt extra tid för staketreparationer i eftermiddag...
Om en stund ska jag gå ut och påbörja det gedigna arbetet att få Kalle lite snygg i pälsen innan avfärd.
Antingen kommer jag med ett positivt blogginlägg ikväll och berättar om vår resa eller så kan ni följa nyhetsrapporteringen i media om den galna kamelen som rusade utmed E18 vi tolvtiden idag...  


RSS 2.0