SMS-inlägg

foto0448 (MMS)


Vi har gjort det!

Stor dag, stor dag! Efter lite överläggande och planerande lastade vi Kalle, stängde luckorna, satte oss i bilen och åkte. Bara sådär. Utan vidare. Fantastiskt! Den första biten slamrade det och rörde det sig en del därbak och vi undrade vad Kalle hade för sig men det skulle vi snart få veta för enligt planerna skulle vi bara åka en kort liten bit för att där lasta ur och promenera hem. Den korta biten kändes som en väldigt lång bit och vägen har aldrig känts som att den varit i sämre skick där jag sniglade fram i en öronbedövande hastighet av säkert 0.0000000001 km/h.
Väl framme gläntade jag försiktigt på framdörren, man vet ju aldrig om det ska flyga ut en galen kamel men mina farhågor visade sig vara rätt obefogade för det första jag såg därinne var...ingenting! Fast vid en andra anblick visade det sig naturligtvis att lille Kalle hade hunnit med att både vända sig och lägga sig ner, lite lätt uppkrupen i ett hörn och där låg han snällt medans vi kopplade honom och öppnade resten av luckorna. När jag bad honom att kliva upp kröp han försiktigt fram till kanten och kikade ut och strax efter det stod han helt obekymrad och käkade gran och undrade vad det var för lyckad tidsmaskin han lyckats kliva in i för att hamna här!

SMS-inlägg

foto0449 (MMS)


pälsfällning och lucköppning

Halvdag på jobbet och fantastiskt dagsljus så jag fiskade in Kalle och lyckades med konsstycket att för första gången sätta på honom grimman UTAN TJAFS! Tror jag ska öppna en flaska champagne och fira lite.
Pojkarna har även de noterat att something`s in the air och fått vårkänslor och därmed böjat släppa taget om sin enorma päls och där står jag som om att jag inte hade nåt bättre för mig och krafsar och rycker och borstar för glatta livet.
När Kalle var fin eller rättare sagt-när mina armar var bortdomnade var det dags för lite lastträning igen och Kalle tvekade ingenting denna gång utan gled snällt med ända in. Självklart var han tvungen att pröva lyckan och försökte backa ut men jag viskade åt honom att om han stannar därinne med mig istället ska jag göra honom lycklig och framgångsrik i framtiden. Så Kalle stod kvar och vi stängde för fjärde gången i hans liv luckorna om honom för att en stund senare öppna och INTE gå ut. Kan berätta för er som inte har lasttränat en kamel nån gång att det är en praktiskt grej att lära sitt djur att man inte får kasta sig baklänges ut det första man gör när nån rör vid luckorna. Det blir så trist stämning när sambon ligger platt som en pannkaka under luckan och svär.

Eftersom Kalle var så otroligt duktig kunde vi ju inte fortsätta så vi gick på promenad istället och visade Kalle hur man hoppar diken och går över staketet in på militärområdet och alla njöt av promenaden som faktiskt var den längsta hittills.

SMS-inlägg

foto0446 (MMS)


SMS-inlägg

foto0445 (MMS)


pass 2

Som jag utlovat har vi utnyttjat det nytillkomna dagsljuset och kört ytterligare ett pass. Vi spände på Kalle barbackagjorden och gled som bara kameler kan på ytterligare en promenad ner till gården. Denna tur var om möjligt ännu blåsigare och Kalle tyckte nog att det var lite onödigt stormigt och tog några extra skutt.
Vi störde honom lite då och då genom att dra i gjorden med jämna mellanrum och Kalle fräste surt åt oss men fann sig snart i den något frustrerande situationen och lommade på precis som man ska när man är lydig kamel.

När vi kom hem fortsatte vi att lägga lite tryck på ryggen och avslutade när Kalle för en gångs skulle stod still.
Stal återigen några goa kamelpussar fast denna gång av snyggingen Kalle. Vilken tur jag har som nu har två extra pojkar att pussa på!  

SMS-inlägg

foto0443 (MMS)


kloka fina Kalle

Nu jäklar var det stormigt i busken! Kalles hår stod rakt ut och vi andra hukade för vinden när tappra nordbor begav sig ut på eskapad.
Färden gick  som planerat ner till gården och Kalle var denna gång helt avslappnad och gick och tuggade förstrött på ett grässtrå. Ganska kul med tanke på att sist vi gick den vägen så var det så otäckt att han var tvungen att lägga sig mitt på vägen och fundera över kamelsituationen mycket noga innan vi kunde fortsätta.
På vägen hem stannade vi en bra stund och pratade med lite folk och Kalle deltog fint i vårt samtal som om han vore en mycket gammal och klok kamel.
Väl hemma grillade vi korv med kamlerna och jag förärades en puss på munnen av finaste Lillebror!

idag

Idag planeras två träningspass med Kalle. Vi ska öva på att ha saker på ryggen och så ska vi gå på promenad ner till gården och kika på stora traktorer och tjurkalvarna igen.
Återkommer som vanligt med rapport i eftermiddag!

utprovat och klart

Nu är den nya gjorden utprovad och ombyggd för Kalle som såg ut som att han gått omkring med en barbackagjord runt kroppen mest hela livet.
Vi har även bråkat lite med honom genom att peta honom på fötterna i ett steg att så småningom kunna lägga honom ner. Vidare har vi trakasserat den stackars kamelen genom att hänga oss själva och andra märkliga föremål över ryggen på honom. Han är fortfarande inte helt bekväm med situationen och rör sig oroligt när vi blir för påflugna och vem sjutton skulle inte göra det?

nu har jag köpt den!

Ny dag-nya bus! Idag ska vi testa den nyinköpta barbackagjorden på Kalle. Tror att jag kommer behöva ta fram mina ingenjörskunskaper först bara och kamelmodifiera den en aning. Spänningen stiger!

Sorry

Kan berätta för alla jag råkat oroa att kamelerna låg på sin plats i ladan i morse och kom snällt ut och hälsade när jag dök upp. Insåg att jag oroat mina läsare med mitt senaste inlägg, sorry för det!


bortblåst

Kom hem sent ikväll och inga kamelas syntes till. Förmodligen har de blåst bort. Hoppas jag lyckas lokalisera dem i morgon bitti!

mera väder

Hela dagen har solen skinit och jag har haft hemlängtan, eller rättare sagt kamellängtan.
När jag väl lyckats ta mig hem så hade det sockersöta reklamvädret bytts ut mot helvetet på jorden.
Jag lyckades iallafall ta mig ut till djuren i totalt mörker, blåst alà Islands nordspets, regn- gärna från sidan, jo man tackar ja, och LERA. Denna lera har lyst med sin frånvaro i snart ett halvår men slog mig idag åter med full kraft, det är SÅHÄR det är att ha djur på utedrift i Sverige!
De enda listiga typerna i min bekantskapskrets var naturligtvis kamelerna som hade slagit sig ner i ladan, helt torra och där låg de och hade det übermysigt och lyssnade till strilet över plåttaket och vindens försök att ta med sig ladan på en flygtur längs åkrarna. Som tur är är bygget från mitten av 1700-talet så det ska väl stå pall för lite larvigt 2000-tals väder.
Jag smittades såklart av kamelernas mystillstånd och hängde med dem och hästarna en stund...närmare två timmar blev det i slutändan men nu är även jag übermysig och ska kura och lura och hoppas på att leran på nåt mirakulöst sätt gått upp i rök tills i morgon!

barbackagjord

I min ambition att ta tag i Kalles inridning funderar jag på om detta kan vara ett lämpligt hjälpmedel:

idèer...

Värken i rumpan har för längesedan lagt sig och jag känner ett diffust men krypande behov av att bestiga Kalles rygg igen. Funderar på att att införskaffa lite lämpliga seldon och sen binda fast mig själv runt en puckel, vad tror vi om det? Hindras endast av det faktum att jag är egen företagare och således inte klarar en sjukskrivning särskilt bra ekonomiskt. Dock vore det ett lagom straff åt Kalle att inte få mat på en månad om han valde att dänga mig i backen en gång till..... Funderar på saken och återkommer.

"-vill INTE ha grimma!"

foto0439 (MMS)

tyvärr lite dålig bildkvalitet, sorry Andreas


kalles backteknik

Idag blev det ett innehållsrikt träningspass där Kalle bestämde sig för att gång på gång backa ur trailern, gärna snett åt sidan för att sen svänga runt hela kroppen så den hamnade mer utmed den istället. Ett intressant uppdrag för mig att lösa men en grimma, ett grimskaft och en nästan vält trailer senare så satt det!
Nu låter det som att det hela går väldigt våldsamt till men eftersom det är en kamel vi försöker lasta här så kan jag berätta att allt går i sloooooow mootioooon.
Hursomhelst satte jag hårt mot hårt och efter en liten stund med en del list från min sida så stod han snällt därinne.
Vi brydde oss inte om att stänga denna gång eftersom det känns onödigt att tänja på gränserna och man går ju hellre hem och suger på segerns söta karamell än att skaffa sig en massa nederlag som inte gör någon kamel eller beduin glad.

Innan dessa prövningar tränade vi på att ha konstiga saker på ryggen, obs! inte jag denna gång, och fast Kalle såg livrädd ut på öron, kroppshållning och blick så var han just så tapper som bara han kan vara och stod ut med tokerierna. Förmodligen endast i syfte att behaga sin favoritperson Johan.

Vi avslutade med en skön promenad i hästhagen och åt delikata fjolårslöv och jag tror vi löste en del av problemen med när Kalle surnar ihop och lägger sig ner. Man får helt enkelt se till att vara lite på alerten och stoppa honom i samma sekund som han börjar ta ton och hinner han ändå slå sig ner så drar vi honom lätt bakåt och då skuttar han genast upp igen för att sen lufsa vidare i jakt på nya smarriga små delikatesser.

dagsljus!

Det är smutsigt och blåsigt ute men det är LJUST så jag går ut och hittar på nåt bus med pojkarna.
Återkommer naturligtvis med senaste nytt om en stund! 

Kamelhög vid trädet.

foto0435_001 (MMS)

Bröderna brottas


så var det helg igen då...

...och då tränas det kameler på landet!
Denna helg har vi utfört de vanliga aktiviteterna som innefattar allt från matlagning över eld i hagen till härliga promenader med Kallepojken.
Vi tog mod till oss och tassade ner till gården där det finns stora brummande traktorer och ystra tjurkalvar. Inget av dessa berörde Kalle som idag var en modig kamel nämnvärt men så fort det blir lite för mycket krav så lägger han sig platt ner på marken. Vi är ju fortfarande lite ovana vid detta beteende och funderar mycket kring faktorerna som utlöser den något udda situationen och vi har kommit så långt som att vi har förstått att det kan bero på lite olika saker när han gör så.

Kan också nämna att storhunden Kimba var med på promenaden för första gången och Kalle gjorde lite försök att närma sig henne. Tyvärr vet vi inte vad utgången av ett kamel-Grand Danoismöte skulle bli så jag stoppar Kalle lite fint när han spänner ögonen i hunden och börjar jogga mot henne med sänkt huvud.

När vi kom hem lastade vi Kalle ännu en gång.
Han har på sistone vunnit lite för många Jag-backar-ut-ur-trailern-i-femhundra-knyck-så-ingen-har-en-chans-att-stoppa-mig-segrar men vi var listiga som illrar och drog ut den långa linan genom framdörren och tog den ett varv runt ett träd.
Det hela slutade med att Kalle slet och drog till ingen nytta och insåg att han snällt fick stå kvar i trailen och vi stängde luckorna om honom. Han var lite darrig i brallan men stod snällt kvar när vi öppnade igen och backade fint ut på kommando.

Vill också gärna passa på att nämna att grannungarna idag har utnämt mig till Världens Bästa Kameltämjare och ni vet väl att det man hör av barn och fyllon alltid är sant?

stor dag

Idag tog vi lastträningen till nya höjder och bad Kalle gå hela vägen in i transporten. När vi konstaterat att han stod lugnt och fint stängde vi försiktigt luckorna, först den främre dörren och sen fällde vi upp rampen. Kalle stod snällt därinne tills vi släppte ut honom och visst såg man att han inte var helt bekväm men han svalde tappert och blev genast lugn och fin när han fick massor av beröm, gran och kli. Efter detta lastade vi faktiskt en gång till, denna gång utan att stänga in honom och detta bara för att försäkra båda Kalle och oss om att allt är väl och transporten är ett najs ställe att vara på. Kan också berätta att vi lärt Kalle att lyfta på tassarna på kommando och idag tog jag tag i ena frambenet och höll kvar det en stund. Inga problem där heller, Kalle idisslade lugnt och funderade inte så mycket över jag sysslade med. Däremot går det lite trögt med rid-träningen, han är fortfarande mycket spänd när vi närmar oss hans rygg men idag fick Johan iallfall hänga lite där med armarna utan att livet kändes alltför svårt för Kalle.

SMS-inlägg

foto0433 (MMS)


ANdra passet

Fick besök av mina föräldrar så vi tog en lugn promenad längs åkrarna och mumsade lite tall i en trave fällda träd. Smakade ljuvligt. Som vanligt möttes vi av nyfikna, glada människor som vill stanna oss och prata, fråga och beundra. Mig alltså. Eller..?
Även denna gång klev vi in i transporten och nu går det så bra att vi nästa gång måste avancera till nåt nytt. Tror att nästa steg är att ta ur bommen, lasta hela kamelen och stänga luckan. Ska bli spännande att stänga in sig på ca 3 kvm med en ungkamel!


Paus i skogen!

foto0432 (MMS)

Paus i skogen!


fullspäckat träningspass

Vi inledde med lastträning, vilket nu gå klockrent. Kalle tassar in i transporten utan att knota och nu tränar vi på att han ska stå avkopplad därinne. Det går framåt för nu vågar han sig på ett försiktigt tugga på en tallkvist. Sen vill han gärna ta ett eget beslut om att backa ut och där får man ha lite känsla och antingen hålla kvar honom en stund till eller själv hinna före med backandet så han inte tror att det är tillåtet att ta några egna kamelbeslut.
Efter detta gick vi på promenad i Otäcka skogen igen. Vi diskuterar febrilt vad som förorskar Kalles nervösa beteenden och kommer väl fram till att det är en kombination av många olika faktorer. För närvarande kör han på han linje där han helt enkelt lägger sig ner när han känner att han inte har läget helt under kontroll och idag testade vi att låta honom göra det. När vi efter en stund bad honom att resa sig och följa med så var han betydligt mer avkopplad och vi diskuterar även våra teorier kring detta. Återkommer naturligtvis när vi våra avhandlingar kring detta så snart de är utredda och behandlade.
Vi tog iallafall en längre skogspromenad än vanligt och jag måste nog säga att det var den mest lyckade sväng vi tagit hittills.
Väl hemma igen lastade vi igen och tränade en stund med en kamelslukande overall som så småningom ska fyllas så känns som en människa och sen ska upp på Fegproppens rygg. Håhåjaja...
Planerar ytterligare ett träningpass i eftermiddag SO STAY TUNED!

Duktiga kalle!

Idag inledde vi träningspasset med lite lastträning vilket gick lugnt och städat men eftersom Kalle tog tid på sig och förmodligen känner lite inre stress så avslutade vi när han tillslut tog ett rejält kliv upp på rampen och stod stilla där.
Sen gick vi på en liten walkabout till Otäcka skogen. Där vistas en del väsen som grådvärgar, vättar och annat oknytt så Kalle är verkligen på sin vakt. Grannungarna föjde med och var ett bra inslag av socialträning eftersom de hela tiden skuttar, ropar, byter kläder med varandra och är allmänt stökiga i en kamels ögon. Idag var Kalle verkligen nervös men gjorde sitt yttersta för att sköta sig men vi tre tillfällen blev det lite för mycket för honom så att istället för att härja loss så valde han att helt sonika lägga sig ner. Grym som jag är tillåter jag inte detta utan ber honom bestämt att resa sig och Kalle lyder då snällt och följer med.
Hela tiden stannar vi honom och gör små övningar för att han ska hålla fokus på oss.
När vi kom hem gav sig Johan på lite lastträning igen och vips så stod Kalle med hela framdelen inne i transporten och såg stolt ut.
Vi avslutade och pojkarna belönades med sitt kraftfoder och alla var nöjda och glada!
 

SMS-inlägg

foto0424 (MMS)


intressant morgon

Vaknade alldeles för tidigt denna ljuva morgon och beslutade mig för att lägga in ett extra pass med Kalle.
På agendan står förstås lastträning eftersom vi för tillfället har tillgång till en transport med tillräcklig takhöjd.
Karl Kamel var uruselt morgonhumör och demonstrerade högljut sin frustration över att behöva ta på sig kläderna och gå till dagis...eller hur var det nu...
Nåväl, efter lite spott och spe satt den lilla grimman på plats och Kalle var lugn och harmonisk så vi gled bort till transporten och kikade lite på den. Det var ju ingen match så vi avancerade till att kliva upp på rampen med framtassarna, även där u.a. När vi kom till att ta ytterligare några steg fick jag ha några minuters tålamod men trots att grimman vid ett tillfälle lossnade stod Kalle efter en stund med hela framdelen inne i transporten och endast bakbenen på rampen. (Lite svårt att få plats med en hel kamel därinne när bommen är på plats). Kallepojken belönades rikligt med tallkvistar och så borstade jag honom tills ögonen blev små och huvet tungt. Kalles huvud alltså, själv var jag bara trött i armarna men åkte med glatt sinnelag till jobbet!

övningar

Sista dan på semestern och vi gick en ganska lång tur med Kalle. På vägen hade någon lagt upp avverkade träd och marken var täckt med massa smaskiga barrväxter!
På hemvägen tog jag med mig lite gran och tall och släpade dem bakom mig och fick helt plötsligt en mycket sugen kamel i hälarna. Han såg väldigt rolig ut när han skulle jaga mig med godbitarna men Johan visade Kalle tillrätta genom att göra halter och rygga honom.
Väl hemma la vi in riset i transporten som står i hagen och tränade Kalle på att gå ombord. Övningen gick bra, ingen panik eller dumheter och vi avslutade när båda framtassarna stod på baklämmen.

SMS-inlägg

foto0420_001 (MMS)


SMS-inlägg

foto0418_001 (MMS)


Godmorgon!

Det är en fantastisk dag! Solen skiner, fåglarna kvittrar, Lillebror kvackar i ladan...
Funderar på att ta ut Kalle på en promenad, helt ensam. Gick ju sådärbra sist men man får inte bli feg så jag går ner till pojkarna och känner av stämningen lite iallafall. 

SMS-inlägg

foto0415_001 (MMS)


fredag eftermiddag

Idag har vi varit effektiva! Lilla Emelie kom och hälsade på och fick en snabbkurs i hur vi kommunicerar med Kalle och eftersom hon är hästvan och arbetar med mjuka men bestämda metoder, precis som jag, så gick det lätt som en plätt!
Vi gick upp mot Otäcka skogen och gjorde en massa övningar på vägen dit och strax innan skogen la vi ut ett äckligt kamelätande hästtäcke på vägen. Kalle nosade, funderade och flööööög över i ett fantastiskt skutt. Särskilt fantastiskt eftersom kameler inte kan hoppa...eller...
När vi kom tillbaks från turen spände vi på honom en filt oh släppte honom i hagen och väntade på galen rodeo men det galnaste som hände var att Lillebror kom och drog i filten så den hänge på tre kvart.
Vicki och Andreas kom förbi med sin hästtransport som är något högre än min. Den ska bo ett tag i hagen så kamelerna får börja vänja sig vid den och så småningom ska vi börja lastträna. Spännande!!!

fredag

Ska åka och jobba några timmar men återvänder strax för att ta med Kalle på skön vårpromenad. Ska inte ställa några särskilda krav idag mer än de vanliga. Dvs, man får inte stampa och sura när man inte får stanna och gnaga gran och man får inte lägga sig mitt på vägen och sådana där basic grejer.

SMS-inlägg

foto0402 (MMS)


vårdag!

Aska är tyvärr inte på banan så Ärtan fick följa med som hovdam (hehe) åt Kalle när vi gick mot skogen. På vägen mötte vi en nyfiken lastbilschaufför som var tvungen att stanna bredvid Kalle och fråga ut oss om varför man har kamel osv. Samtidigt passade lastbilen på att lämna ifrån sig de värsta väs och pysljuden man kan tänka sig och tillslut fick Kalle nog och försökte springa hem men jag är numera en erfaren kamelsurfare så jag hängde proffsigt på därbak och som vanligt stannade Kalle efter ca 10 meter. Vi tassade vidare upp i skogen och på vägen försökte Kalle få fram sitt missnöje ett par gånger genom att stampa hårt i backen när han inte fick som han ville och en gång testade han även att lägga sig ner. När inga av dessa ungdjursfasoner fungerade så gav han med sig och vi kunde gå en helt normal sväng om än något kortare. När vi kom tillbaka kom en skock sportlovsfirande ungar på besök och Kalle uppförde sig exemplariskt och hälsade fint på kidsen.

onsdag

Klarblå himmel, lagom med minus, vindstilla och semester. Idag ska vi ta upp träningen i skogen, Tant Aska följer med. Uppdatering kommer inom kort!

Kallefjant med favvo-Johan

foto0404 (MMS)

Kallefjant med favvo-Johan


eftermiddagspass

Dubbla träningspass idag!
Körde att pass markarbete och det gick utmärkt.
Vi gick på Röda mattan, lyfte på tassarna och hade saker på ryggen. Kalle såg förvånad ut när Johan höll i träningen.
-"Vafasen nu då!? Mysfarbrorn KRÄVER saker av mig? Bäst att lyda annars kanske han inte vill klia mig sådär skönt nåt mera..... "

SMS-inlägg

foto0399 (MMS)


tisdagspromenad

Vi klev upp riktigt tidigt (för att vara semster) och redan halv nio var vi på promenad med Kalle.
Då planen var att ta oss till den otäcka skogen, där Kalle totalflippade för några veckor sen, fick Tant Aska följa med som lots.
Kalle verkade nöjd med tillvaron och fick stanna för lite smakprover då och då men endast när jag tillät. Som vanligt la jag in lite join-up övningar och allt satt fint. När vi var längst bort på rundan, ungefär där knasbollen började stöka sist stannade han för att ta en tugga men jag ansåg att det fick vara för en stund och genast började fasonerna igen! Han böjade med att sänka huvet, stanna upp och stampa med frambenen i marken, precis så började han sist, innan det brann totalt för honom men denna gång var jag förberedd minsann! Jag berättade för honom att dessa fasoner inte anstod en fin kamel av hans börd och att du ska hedra din moder och absolut inte visa attityd mot den som vet mest, dvs jag.
Efter dessa förmaningar ryggade jag honom ett par gånger och gjorde ett par övningar till, bara för att få honom fokuserad och se på den, det funkade!
Vi gick hela rundan utan något trix och fix från Kalles sida och han visade ännu en gång bevis på att även kameler kan flyga genom att graciöst som en svan kasta sig handlöst tvärsöver ett dike på ca 17 cm. Kan även tillägga att han mitt i luften upptäckte att han faktiskt skulle hamna rakt på mig som stod och stirrade på andra sidan och han lyckades undanstyra manövern mitt i luften för att smidigt dunsa ner bredvid mig istället. Han såg faktiskt lite förvånad ut själv när han landat men jag tackade honom för den generösa gesten.

RSS 2.0