midsommarkaravan

Kalle har invigt sin karriär som körkamel och varit ute på tur bakom Aska och hennes rochard. Jag körde Aska och Johan satt bredvid och höll i Kalle. Aska fick skritta med myrsteg för att Kalle skulle kunna glida i kameltempo.
Förmodligen en ganska ovanlig syn då folk typ körde i diket och stannade utmed vägen och ropade högt vid åsynen av vår lilla karavan. Nästa gång kanske jag chockar dem med att lägga till fler konstiga djur på turen, jag har ju några att välja på...

utfodring

Lillebror var en riktig raring ikväll och jag fick krafsa honom på pannan när han åt minsann! Och inte en spottloska nånstans har jag -nänä, här har vi ordning på våra ungdjur!
Eftersom Lillebror har femton andra saker i huvet än just maten så går det mycket fortare för Kalle att äta upp och sen tror ju han att det är fritt fram att glufsa i sig broderns krubb också. Men jag var väldigt pedagogisk och ritade och berättade för Kalle att man INTE äter sin yngre broders mat eftersom denne behöver sin näring, han har tom en puckel på sned och det har inte Kalle, han är mer åt det fetlagda hållet, så jag kräver ordning på torpet tack! 
Kalle såg besviken ut men förstod resonemanget trots sin låga ålder och lommade iväg och snackade lite med katten istället.

SMS-inlägg

foto0552 (MMS)


Hög kamel

Jag har sånt kamelbehov efter att ha jobbat för mycket en längre tid så nu joggar jag ut i hagen så ofta jag kan bara för att pilla Lillebror lite på näbben och krama Kalles långa hals.
I kväll gick vi en promenad ner till gården och tittade på när de tog hand om det nytröskade kornet. Massor av traktorer, kärror och höga ljud men det brydde sig inte Kalle om, det fanns ju några grästuvor att fokusera på!
Vi diskuterar också vad som bör göras åt Kalles nya lite fula stil då han bara gååååår när det är nåt grönt han vill åt. Han är så duktig i övrigt och stannar och backar och håller koll på oss men det är som att han blir helt hög av gräset (vilket man ju brukar bli ja) och bara kliver på i nån sorts gräsdimma. Flumkamel.

Kalle och jag på fest


Mingelkamel


Klicka för förstoring!

lockande löv

I lördags var vi som sagt på kamelgig ute på Lidingö. Kalle hade lite svårt att stå still när löven i träden lockade som värst men det var inget jättebekymmer. Det jag lurar lite på är hans sätt att ignorera mig när han ska åt de dinglande delikatesserna och jag inser att jag förmodligen måste bli lite mer hårdhänt än vad jag önskar, vilket känns tråkigt men å andra sidan är det något vår käre kamel kan undvika bara genom att inte kliva rakt över mig.

Efter några halvhjärtade infångningsförsök av Lillebror har denne blivit en liten spottkobra, fast en rolig sådan.
När man kommer med en lövruska så drar han ihop hela ansiktet och dreglar och ser galet skojig ut. Säger man då åt honom att man inte får spottas så sväljer han ner sörjan igen och man kan faktiskt gå torrskodd därifrån ibland t.o.m!
Tänker ibland på hur Kalle var för ett halvår sen och det känns lite overkligt hur fort det gått ändå, det var inte längesen det var hans kaskadspyor jag duckade för!

Kalle får ett varmt mottagande av hästarna...

foto0541 (MMS)

Kalle får ett varmt mottagande av hästarna när vi kommer hem.


SMS-inlägg


Nu är vi på väg hem från ett superlyckat u...

Nu är vi på väg hem från ett superlyckat uppdrag på lidingö. Berättar mer imorgon!


gratisdrinkar och kamelgig

Vi har ju varit ute med Kalle ett gäng vändor nu och jag kan konstatera att folk alltid reagerar på ett eller annat sätt när vi dyker upp. Det vanligaste reaktionerna är "KOLLA, en KAMEEEEL!!!! *springspring*" men vi har även fått prov på "Nämen vad är det här!!" och nu senast ett gäng förfriskade konferensdeltagare djupt nersjunkna i trädgårdsmöblerna med eftermiddagens gratisdrink: döhööö, määä, hehe vafaan!?"
Vi kan också slå fast att det framförallt är fyllon och vilda barn som vill kramas mest med Kalle och han är väl sådär-nöjd med det men sköter sig med undantag från ett litet surt gurgel när fyllpallen blir för närgångna.

Ikväll ska vi till finfina Lidingö och giga på en kändisfest. Det är nån slags PR-historia med allt ifrån fördrinkar med champagne till Marinensmusikkår och mitt bland allt detta en kamel.
Jag är lite spänd inför eventet då Kalle var lite obstinat sist och inte kunde vara riktigt så stillsam som jag hade önskat men de som lever får ju som bekant se. 
Återkommer naturligtvis med fullständig redogörelse efter kvällen/nattens aktiviteter.
 

Vi är på kamelgig på gällöfsta konferens o...

foto0538 (MMS)

Vi är på kamelgig på gällöfsta konferens och herrgård och kalle softar. På schemat står kamelfrågesport såklart!


Sur på blogg.se!


Och by the way, visst har de vissa likheter? Ni vet vilka jag menar...

morrrr

Blogg.se gör vad de vill med mina inlägg. Jag surar och drar mig tillbaka tills de har löst situationen.

Ganska exotiskt va?

foto0532 (MMS)

Ganska exotiskt va?


kamelgig och kärlek i värmen

Vi är just hemkomna från ännu ett lyckat kamelgig. Denna gång styrde vi kosan mot Hässelby och en områdesfest med massor av barn, hög musik, hoppborgar, moppar, partytält och grillar.
Temperaturen höll sig kring 27 grader men vi är ju beduiner så det störde endast Suzukin som ville koka lite utmed vägen.
Kalle fick beta som en liten giraff högt uppe i träden medans glada och hänförda människor klappade, fotade och frågade.
Det här med frågorna är ganska kul, folk är verkligen genuint intresserade och vill veta allt om kameler.
Man får oftast samma frågor och jag sammanställer här nedan en liten lista på tre-i-topp-undringarna:

1: fryser de inte på vintern?
-nej, det gör de inte, de har en decimetertjock päls med underull och täckhår och rörformade strån för bästa isolering. De kan dessutom reglera kroppstemperaturen med ca 6 grader beroende på väder och vind.

2: Varför skaffar man en kamel?
-detta har jag besvarat här förr och jag svarar lite olika men just nu säger jag såhär: Varför skaffar man INTE en kamel?

3: Vad äter de?
-de äter väldigt varierat, mest hö, korn/havrekross, blad, grenar, lavar, gräs och en och annan liten försvarslös bebis slinker ner ibland också. Eller inte...

Idag fick vi också vid två tillfällen se den fantastiska jagharblivitkärienkamelblicken. Den är oslagbar och jag känner igen så mycket av mig själv när jag ser det. Man vill skratta, gråta, pussa, krama och lära sig allt och aldrig gå därifrån mer. Total kärlek helt enkelt.SMS-inlägg

foto0532 (MMS)


Imorgon är det nytt kamelgig! Denna gång i...

foto0517 (MMS)

Imorgon är det nytt kamelgig! Denna gång i Hässelby och ett hundratal barn ska klappa på Kalle. Hoppas han behåller sitt goda sinne för barn efter denna prövning!


RSS 2.0