Hemma igen

Efter att ha varit borta från alla hårbollarna i en vecka var det skönt att komma hem och kramas med dem trots att vi under semestern lyckats hänga med en och annan kamel ändå. Först var vi på Kolmården och spanade in kamelflocken där. Sedan besökte vi pojkarnas uppfödare på Öland och fick se Kalles helbror och jag övade också på att leda runt turister på kameler ute på Alvaret.

Första natten hemma vaknade jag med extrem djurabstinens och tog mig en ridtur (till häst) klockan 04.30 för att efter detta mysa med två morgontrötta kameler i ladan. Båda var otroligt tillgivna och gosiga och Kalle gjorde verkligen sitt yttersta för att inte somna om men det gick sådär. Fick några extremt sköna bilder men nätet verkar inte tillåta oss ha så kul idag så jag får väl visa dem en annan gång.

Senare på eftermiddagen gick vi på kamelpromenad med Lillebror fjantandes lös i faggorna. Båda pojkarna skötte sig mycket bra och även trafikanterna som för en gångs skull tvingades sakta ner och köra åt sidan. 
När vi promenerat klart hängde jag på Kalle en stund och det gick riktigt bra. Jag hängde med hela min tyngd och det enda missnöje han visade var ett svagt gurglande i Johan öra.
Vem vet, en vacker dag kanske jag sitter däruppe igen!

" -Varför har inte du päls och pucklar som...

foto0595 (MMS)

" -Varför har inte du päls och pucklar som alla andra här?"


lördagsbus

Denna vecka har vi haft celebert besök från Göteborg och kamelas har visat upp sig från sina bästa sidor. Vår vän Carin blev nog allt lite kär och istället för att återvända hem till Göteborg i tid kom hon ut till kamelhagen en sista gång och kastade sig helt orädd upp på Kalles rygg.
Detta "kastade"var kanske lite en aningen överdrivet då vi under flera dar arbetat Kalle och hängt på honom och idag kändes han faktiskt mogen att bestigas.
Carin belönades först med en sjysst tremeters kaskadkräkning men dök helt proffsigt ned bakom en puckel och undkom den värsta grönstinkande sörjan. Kalle i sin tur belönades med att Carin helt kaxigt satte sig på honom och han blev nog lite häpen av att det inte gick att spela drake och skrämma iväg den krävande Göteborgaren och stod alldeles stilla tills träningspasset var över.  
Vi gick även på promenad med Kalle och hans vilda Bror fladdrande som ett litet löv omkring oss. Han tyckte att det det var det roligaste som hänt på länge och om man tittar noga så kan man faktiskt se att han skrattade hela tiden. Kalle var som en klok gammal farbror och lunkade snällt på som vanligt.

Nu har jag shoppat till kalle igen, denna ...

foto0590 (MMS)

Nu har jag shoppat till kalle igen, denna gång en filt från indiska. Kassörskan kom av sig helt när jag i förbifarten råkade nämna filtens användningsområde.


Bror

Glömde nästan att berätta om ett enormt framsteg med Lillebror! Vi har vid ett flertal tillfällen fått klia honom både på puckeln, sidan och halsen!!
Det känns som att han är i en ålder då det händer väldigt mycket. Han växer både fysiskt och mentalt. Vår lille bäbiskamel.

Kalles nya väska!

foto0588 (MMS)

Kalles nya väska!


SMS-inlägg

foto0589 (MMS)


bromsar, kamelsparkar och små ölväskor

Eftersom det är lite sommaruppehåll på kamelgigsfronten vill vi inte att Kalle ska stå hemma och bli osocial så vi tog med honom på en trevlig promenad på Biskops Arnö.
Det var lika fullt med bromsjävlar där som hemma och överallt och Kalle var ganska störd av dem och slog och sparkade omkring sig. Tyvärr råkade en god vän stå precis bakom Kalles argsinta sparkar och hon fick sig en rejäl kick och flög iväg en bit. Tack och lov gick det bra och förutom att hon precis trampat i ett hål och vrickat foten och fått kamelbajs på byxorna och var allmänt svettig och plågad av myror så måste jag säga att hon mådde förhållandevis bra.
Sen gick hela gänget inklusive syster med hund och fikade på det mest underbara lilla hippiefiket och Kalle stod fint vid ett träd och mumsade oxelbär. På fiket kan man även köpa sköna örter och snygga skinnväskor och Kalle fick sig en fin liten handväska. Johan såg genast dess rätt användningsområde, den hade perfekt storlek för att stoppa ner en kall Mariestad i!

varmt!

Helt otroligt vilket läkekött de där puckeldjuren har!! Såren har torkar ihop jättefint men fortsätt hålla en tumme för att jag ska slippa brotta ner Lillebror och medicinera och tvätta honom!

sommarplågor

Pojkarna lider svåra trauman efter sina timmar i sommarhagen och vägrar i princip att lämna ladan. Johan var utanför och viftade med en lövruska i morse men så fort det dök upp ett gäng agressiva bromsar så for båda kamelerna in i ladan som ett skott. För min del får de gärna ligga därinne i svalkan och skuggan så mycket som möjligt så såren får läka ihop ordentligt och inte flugorna får nåt att mumsa på.

hemma igen

Kamelas trivdes inte på betet och gjorde utbrytningsförsök. Båda pojkarna är fulla med sår och har nu fått vandra den långa vägen hem igen.
Väl hemma var ju vi tvungna att sanera ladan och lägga in en massa ny, ren halm och pojkarna var MYCKET angelägna om att få komma in medans vi höll på. När de väl blev insläppta grävde de ner sig i halmen, fick små mysiga ögon och somnade med en suck.
Har aldrig sett två lyckligare djur.

Äntligen framme! Nu återstår bara ett lite...

foto0587_001 (MMS)

Äntligen framme! Nu återstår bara ett litet dilemma... Hur ska vi hitta våra kameler i fyra hektar kuperad terräng?


Det var långt att gå men här är vi halvväg...

foto0585 (MMS)

Det var långt att gå men här är vi halvvägs iallafall!


Nu går vi på sommarbete!

foto0583 (MMS)

Nu går vi på sommarbete!


Pojkarna får gå i hästhagen och mumsa blad...

foto0568 (MMS)

Pojkarna får gå i hästhagen och mumsa blad! Bra för vegetationen att skifta betesdjur ibland.


kamelmys

Då jag har jobbat som en iller den senaste veckan har jag knappt hunnit se mina pojkar och har därmed ett riktigt uppdämt kamelbehov men igår tog jag igen det ordentligt.
Pojkarna har börjat få fin päls och är alldeles ludna och supermysiga att krama och gosa med. 
Vi fick klia Lillebror på puckeln när han låg i ladan och när jag borstade Kalle så kom det lille drakynglet och var med precis överallt och fibblade oss i ansiktet med sin lilla kamelnäbb. Obeskrivligt charmigt och mitt hjärta smälte och låg om en blöt fläck nedanför fötterna som vanligt. 


SMS-inlägg

foto0564 (MMS)


Sommarkamel

foto0560 (MMS)

Sommarkamel


RSS 2.0