SMS-inlägg

foto0349 (MMS)


SMS-inlägg

foto0348 (MMS)


Nu jäklar!

Vi har just gått på vår första riktiga promenad!!! Bilsocialiseringen gick utmärkt så vi spelade lite högt och gick ut ur hagen, längs vägen och upp till vår tomt där Kalle betade en stund. Allt gick utan anmärkning och Kalle gäspade nöjt när vi kom tillbaks. Lillebror var lite missnöjd med vår utflykt och mistlurade i sin ensamhet men gjorde inga ansatser till att forcera nåt staket. Duktiga kameler!!!!!!!!

Söndag...

...och dagsljus!!
Idag är planen, observera PLANEN, alltså ambitionen, tanken, idèn, att vi ska köra bil runt Kalles ben. Vi ska varva min enorma 1,6:a och tuta honom i örat och dåna genom snödrivorna på värsta lågväxeln!
Låter mysigt va? Japp, vi gillar våra kameler men ibland måste de utsättas för en viss dos av obehagligheter som i detta fall trafikträning. Om detta går att genomföra och hur han reagerar återstår att se. Återkommer med rapport under dagen. Vilken cliffhanger va! 

SMS-inlägg

foto0347 (MMS)


ny grimma

Kalle har fått en jättefin repgrimma som vi efter lite pyssel fick på honom och han spatserade stolt på promenad i hästhagen och mumsade lyckligt i sig diverse lavar, gran och fjolårslöv. Märkligt hur en kamel kan få det att se så gott ut med gammal mossa.
Ingenting strular och Kalle verkar älska att tassa runt på upptäcktsfärd med oss!

En liten promenad

Rymde hem till kameler och hästar en stund mitt på dagen och efter en skön ridtur (till häst) så fiskade jag rätt på Kalle, vilket helt plötsligt går riktigt lätt och vi gick ner till Trädet. Där klämde jag lite på honom, speciellt över ryggen och han tyckte det var pest och pina och morrade åt mig och var väldigt spänd. 
När han slappnat av en smula gav jag mig direkt och gick en sväng med honom för att sen låta honom vara. Kalle såg nöjd ut och jag såg ut som ett frågetecken. Börjar misstänka att Kalle har en släng av Borderline eller nån annan fobisk åkomma eftersom han hela tiden skaffar sig nya nojor. Tack och lov att de gamla försvinner efter ett tag för annars hade han väl stått och darrat som en liten skräckslagen kollibri dygnet runt.

Kärlek!


Kalle med oss på sin första promenad


SMS-inlägg

dsc00003 (MMS)


SMS-inlägg

dsc00001 (MMS)


SMS-inlägg

dsc00002 (MMS)


sådärja

Efter motgångar kommer framgångar, skam den som ger sig, efter regn kommer sol osv osv osv.
Sagt och gjort så smög vi oss ut i hagen ännu en gång denna dag. Kalle var lite misstänksam till en början och när jag band upp honom för att BARA hänga lite mellan pucklarna så fräste han åt mig och såg stressad ut. Jag jobbade en stund med honom och avslutade när han stod stilla och jag fick klämma honom på ryggraden. Sen gick vi på promenad nummer två denna dag och det gick superbra! Kalle fick stanna här och där och äta löv på marken och lavar högt uppe i träden och han följde oss verkligen jättefint hela tiden.
Något jag konstaterat efter dagen studier är att det aldrig blir som man tänkt sig och det inte är det man trodde skulle vara en svår övning som blir det och vice versa...  

IDIOT till kamelägare

Men åååh vilket jäkla pucko jag är!!
Fångade in Kalle lite snyggt sådär, gick ner till grinden och med lite tålamod så tog Kalle sina första steg utanför sin hage, alltså i hästhagen. Där tog vi en långsam men stabil promenad upp till den andra grinden där några vänner stod och väntade.
Vi hade iskallt räknat med att Lillebror skulle få spel när Kalle försvann utom synhåll men han var cool kamel och stannade på rätt sida av staketet. Kalle nosade fint på våra besökare och så gick vi tillbaks till kamelernas hage där jag band upp Kalle vid Trädet.

Det som sedan utspelade sig är en sk Gunilla-klassiker och jag är ett sånt ärkepucko att jag inte borde få ha kamel egentligen.
Jag ville såklart visa våra vänner hur duktig Kalle blivit sen de var här sist så jag gled lite klämkäckt upp på Kalles rygg och landade med en liten duns mellan pucklarna varpå Kalle får totalt spel och börjar springa runt trädet (fortfarande fastbunden) medans han körde en riktigt rodeouppvisning. Ärkepuckot klämde fast med benen och höll hårt i pälsen, vilket bara gjorde Kalle ännu mer skärrad och Kalles bockningar var mer kraftfulla än vad man kan ana så det slutade med att puckot mellan pucklarna flög i backen, såklart. Känner mig dum och ledsen men gläds ändå åt den lyckade promenaden och sitter nu på min ömma ända och planerar nästa geniala drag...

lördag

Ett stort lysande föremål har till allas stora förvåning placerat sig på himlen, det är ett fenomen! De säger att det kallas Solen och vi går ut och använder oss av dess fördelar, man ser faktiskt vad man gör! Få se vad som händer i kamelvärlden idag, återkommer med rapport under eftermiddagen.

Man ska krama sin kamel!

foto0339 (MMS)

ofta!


Kvällsmys med pojkarna

Efter att ha varit ute en sväng med Aska fick jag en energikick och böjade mocka hästsidan i ladan och kamelerna var mycket deltagande och stod på sin sida och undrade om jag inte var färdig snart för det var minsann dags för maaaat.
De fick sin mat och jag övergick till att städa i utrymmet mellan kamelerna och hästarna (den fredade zonen) och trots att de ätit upp så valde de att hänga med mig och sticka in sina huvuden och inspektera min städteknik. Jag gick ut och hämtade lite grankvistar till dem och en trevlig doft av idisslad gran förstärkte den nystädade känslan.
Det är så trevligt att vara i ladan om kvällarna och man behöver aldrig känna sig ensam.


Här sitter jag!

Vad ska jag säga, bilderna är ovedersägliga. I am a Camelrider! Eller åtminstone en Camelsitter.
När jag precis lyckats glida upp och satt mig tillrätta mellan pucklarna hör jag ett mycket annorlunda ljud närma sig. Ljudet eskalerar i styrka och jag hann precis krångla mig av Kalles rygg när bonden kommer dundrandes med nerfällt plogblad tvärs genom hagen! Kan tillägga att hagen är långt ifrån platt och det gömmer sig en och annan sten under snön så det var ju inget diskret litet uppdrag han var ute på. Kalle är dock en cool kamel och lyfte bara lugnt på sina skojiga ögonbryn och återgick sedan till att bara vara cool.
Projektet fortskrider enligt planerna lugnt och metodiskt. Jag är övertygad om att det är denna typ av grundträning som ger långsiktiga resultat.
Kalle är fortfarande ganska skitdålig på att gå i koppel, man går några meter, funderar en stund, tar ett steg, funderar, för att sen gå några meter igen. Men vi jobbar på det så vänta ni bara!!!!

SMS-inlägg

imag0090 (MMS)


SMS-inlägg

imag0088 (MMS)


SMS-inlägg

imag0086 (MMS)


stor dag

Ledig dag = nya hyss så jag fångade in Kalle med min nu välutprovade spadteknik och gick ner till Trädet. Trädet är nu inte bara vilket gammalt träd som helst utan en ståtlig Fraxinus Excelsior (Ask för er som inte gått trädgårdsskola)och fungerar som mitt uppbindningsställe, spottsköld och allmänt skydd för eventuella kamelattacker. Där kan jag utmana och utvecklas med Kalle och fortfarande känna mig trygg. Modig tjej som fångar sim kamel med spade och hukar bakom en trädstam....men så får det vara tills Kalle blivit lite mildare i sin framtoning. Hursomhelst provade jag lite olika grimmor och provgick även med en av dem utan några större framgångar, det var som att börja om på nytt men jag inser att det är bara att kämpa på. Den nya grimman ger ju tryck på andra ställen än vad Kalle är van vid. Eftersom han fortfarande har vissa attitydsproblem kring just grimmor, rep och allmänt pill runt hals och ansikte så jobbade jag med det en bra stund tills det faktiskt släppte (för den här gången). Jag stod då på en hög pall precis bredvid pucklarna och började klämma och hänga lite på ryggen på honom medans jag kliade och masserade och Kalle stod alldeles lugnt med små ögon och mös. Sen kunde jag inte låta bli att bara lägga över ett ben och hänga lite till. Sakta och försiktigt lämnade foten pallen och tillslut släppte jag greppet om Trädet och där satt jag, visseligen lite på sniskan för att kunna göra en snabb reträtt, men jag SATT på Kalle och jag är världens lyckligaste, igen!

lördag

Happ, då var man ledig igen, vilket innebär att puckeldjuren kommer att utsättas för en extra dos träning.
Planen för dagen är att fånga in Kalle lite smidigt sådär för att sedan promenera ner till trädet där jag ska prova ut en lämplig grimma på honom.
Får se om Kalles plan är detsamma eller om han har något annat på agendan idag...
Jag är ruskigt sugen på att ta med Kalle ut och gå med honom i den stora hagen men jag försöker som vanligt att tänka vuxet och se alla faror som lurar därute. Detta i kombination med blöta snömassor gör att jag håller mig lugn ett tag till, kanske...
 

alternativa infångningsmetoder

Efter att ha pulsat runt i hagen en bra stund i ett misslyckat försök att fånga Kalle valde jag en annan väg.
Jag fodrade pojkarna i ladan, Kalle är ju lite grinig just i själva infångningsögonblicket och det gör ju inte saken bättre att han då står och äter men jag var listig som en tångräka och gömde mig bakom boxdörren och stack in ett spadhandtag under grimman och drog honom till mig! Detta visade sig vara den absolut mest genialiska metod eftersom spadskaftet fick ta spottandet i stället och jag kunde stå på behörigt avstånd och säga åt honom att lägga av vilket han som vanligt strax gjorde. 
Sen var det inga som helst problem att knäppa fast grimskaftet och så tog vi en promenad ner till trädet där vi avslutade den lilla övningen.
Kan förövrigt meddela att om det inte slutar snöa OCH töa snart så kommer jag att ta mitt pick och pack och emigrera. Alternativt söka psykiatrisk hjälp.

SMS-inlägg

foto0276 (MMS)


a little windy

Var just ute och konstaterade att det förmodligen är bra att vara kamel idag. Det blåser typ storm och de känns ju väldigt stabila till skillnad från hästarna som virvlade runt som två snöflingor.
Eftersom jag är ledig idag planeras det som vanligt att jobba med pojkarna i dagsljus. Alla jackor är redan nerspottade så jag har inte så mycket att förlora om det inte är så illa att mina mördarkameler har kokat ihop något riktigt otyg mot mig dagen till ära. Detta återstår att se och jag återkommer naturligtvis med rapport under dagen. 


fräs

Jag vill men inte Kalle. Har inga fler rena jackor så jag gick hem.
Fast Lillebror var modig och ville nosa mig i ansiktet. Men det ville inte jag.

SMS-inlägg

foto0318 (MMS)


återbesök

Eftersom två Andreas, Vicki och småbarn kom över var vi tvungna att gå ut till kamelerna igen för att visa upp deras färdigheter och döm om allas (inklusive min) förvåning när jag gick rakt fram till Kalle och bara tog honom! Vi gick bort till trädet som vanligt och band upp honom och alla fick klappa och klia. Sen lekte vi med Vigge, den ena Andreas son, i höet och kamelerna var nyfikna och hängde med oss hela tiden.

SMS-inlägg

foto0307 (MMS)


SMS-inlägg

foto0314 (MMS)


SMS-inlägg

foto0304 (MMS)


SMS-inlägg

foto0303 (MMS)


SMS-inlägg

foto0301 (MMS)


SMS-inlägg

foto0299 (MMS)


händelserik förmiddag!

Vi har just kommit in efter ett par timmar med kamelerna. Vi har gått med Kalle i rep, satt på honom en repgrimma och gått lite till. Han har också stått uppbunden en del och jag har plockat kardborrar ur halsskägget (vilket han HATAR) och så har jag pillat honom i öronen, runt ögonen och grejat med rep i ansiktet. Johan fodrade Lillebror som kaxade upp sig som en liten ankunge som vanligt men Johan stod på sig och trots att han var helt grönprickig och stank kammelspya så stod han pall och lyckades tillslut klia Brorsan på huvet utan spott och spe. Jag fnissade rått men karman var omedelbar och strax stod även jag grönprickig och stinkande.

Osäker ungkamel

Lillebror äter ur hink och är så rolig att man inte kan hålla sig för skratt. Han kvackar som en anka med huvet i hinken och fräser rakt ut. Misstänker att detta beror på att han är väldigt osäker så vi låter honom stå med huvet i hinken och bjäbba.

SMS-inlägg

foto0297_001 (MMS)


2011

Johan, jag, SysterYster och Caisa firade ett luuuuuugnt nyår och gick ut till hagen vid halv tolv för att kolla att hästar och kameler klarade sig bra.
Tack och lov för snön som dämpade fyrverkerierna, allt gick över förväntan. Hästarna sprang lite som vanligt medans kamelerna stod oberörda och käkade hö.
Nu är jag ledig några dar och ska självklart passa på att fota lite i dagsljus och jobba med rackarkamelerna.

RSS 2.0