Gott nytt år!

Årets sista dag avslutades med att vi red ut på hästarna i solnedgången med Kalle på släp. En mycket vacker tur med skötsamma avkopplade djur. Klockrent!

vem har sagt att kameler inte duger till hoppning?

Vi satsar på Grand Prix till våren!

Stor dag!!

Idag är det den 29/12-2011, lägg det på minnet, för det var den dagen jag lämnade över kontrollen till en annan människa och klev upp på Kalles rygg för att ta min första riktiga kamelridtur!!!

Lillebror


Kaxig som få men ack så nyfiken.

Vyn från en kamelrygg


bry er inte om den morgontrötta tomtenissan som står och ger order

Ridning i arla morgonstund


Stackars Carin blev uppjagad i ottan för en ridtur i soluppgången. Hon verkade dock inte helt missnöjd med upplevelsen.
Kalle var extra duktig idag och vi övade på att röra armarna däruppe och det gick mycket bättre än tidigare.
Det var dessutom första gången Kalle gick med endast mig som ledare, tidigare har vi varit två för säkerhets skull men vi blir djärvare och djärvare!


mysdag

Carin har hängt med kamelas idag och Lillebror har varit en riktig flörtis och smörat in sig rejält tror jag bestämt!
I kväll hängde vi med med pojkarna i ladan och Kalle blev så trött och mysig av allt kli så han somnade på min arm, mycket rart.
I morgon blir det rida av för Carin igen, håll en tumme!!

!


det krävs en göteborgare för att få fart på mig!

Andra lediga dagen och vi har: mockat hela ladan, fyllt på vattentanken, ridit två hästar och en kamel.
Kamelen hade dock glömt bort det här med att vi höll på att rida in honom och blev helt stressad när Carin hängde sig över honom och studsade iväg ett par meter men fann sig rätt snabbt. Carin hängde kvar men blev åksjuk så hon kravlade sig upp och satte sig tillrätta mellan pucklarna istället vilket gick mycket bättre. 
Stora verk planeras denna vecka!

Vår favoritgöteborgare är här!

Så nu blir det fart i ladan!

jag arbetar...

...och återkommer efter jul.
Då planerar jag att fortsätta rida in Kalle och att ta tag i Lillebror. Finns ju en del att göra där men jag ser fram emot det. Vi har ju liksom facit i hand så det blir nog lite enklare denna gång så det ska bli riktigt spännande.

Kram på er och GOD JUL!

En vandrande reklampelare


Klicka för större bilder!

Skurkar!

Jäkla rackarkameler verkar ha tråkigt så de passar på att äta upp väggarna på den fina 1700-talsladan de bor i. Snart rasar väl huset ihop och då kan de ju stå där i snålblåsten och se dumma ut.

lördag

Ridhusträning och idag lyckades jag lura upp Emelie på Kalle. Emelie är precis som Jessica också ett hittebarn. Hon dök upp här för ca tre år sen och även hon har blivit ett naturligt inslag i miljön.
Emelie är en asfaltsblomma som inte bangar mycket så hon klev glatt upp på Kalle och hennes min var ganska oslagbar när hon gled iväg på sin första kameltur.

Kalle var mer avslappnad denna gång så vi ökade svårighetsgraden genom att Emelie försiktigt lyfte sina armar upp och ner och det var riktigt skumt tyckte Kalle.
Tanken med den övningen är att han så småningom ska stå ut med att ungefär vadsomhelst kan ske däruppe mellan pucklarna. Man kanske vill ta av sig en jacka under ridturen eller känner för att stå lite på händerna eller nåt annat vanligt förekommande och då är det ju praktiskt om han inte får panik och skuttar iväg.

SMS-inlägg

foto0856 (MMS)


SMS-inlägg

foto0859 (MMS)


Inridning

Aftonen inleddes med att Kalle testade ett nytt trick för att slippa jobba. Så fort pallen stod på plats bredvid honom och Jessica skulle hänga sig mellan pucklarna tog han ett litet diskret steg åt sidan. Inget stort skutt eller så men tillräckligt för att vi skulle behöva börja om och flytta efter med pallen.
Denna procedur upprepades en sisådär femton gånger och under tiden berättade jag för Jessica om tålamodets ädla konst.
Tillslut kom hon upp, hängandes på mage och vi tog ett par svängar utan problem och denna gång kunde Jessica dessutom vifta på fötterna utan att Kalle vände sig om och spottade på dem.
Eftersom Kalle hade gjort sin hemläxa och allt flöt på kunde min modiga lilla beridare ännu en gång glida upp och sätta sig tillrätta mellan pucklarna. Kalle var såklart spänd men skötte sig exemplariskt så där gick vi runt med vår kamel i månskenet denna kyliga decemberkväll.
En del går på gym och några somnar framför tv:n efter jobbet. Och nån annan rider in en kamel. Helt naturligt.

Med lite fantasi kanske man kan se vad vi ...

foto0854 (MMS)

Med lite fantasi kanske man kan se vad vi gör?


Nu är det nog dags

Kanske borde lämna ett tassavtryck och visa att både jag och kamelas lever. Det är bara att det inte sker så mycket nytt i kamelvärlen just nu.
I helgen tog vi iallafall en sedvanlig promenad med pojkarna och Johan och Lillebror tog sig ett snack på vägen.
Snacket bestod av att Johan petade Bror på nosen och Bror fräste så Johan blev prickig. Johan petade vidare tills Bror taggat ner på attityden. Sen gick vi vidare och alla var sams och Johan prickig. 
Jag körde lite basicövningar med Kalle och de sitter verkligen nu!

Känner att det är hög tid att ta det hela till en högre nivå men det är så enkelt och mysigt på den nivå vi är så jag har liksom dröjt mig kvar lite här och njutit av när allt fungerar och flyter på.
Nackdelen är som sagt att inte så mycket händer och bloggen lär ju dö om inte annat och det vore ju en tragedi i sig.
I kväll kommer iallafall Kaxiga Jessica och svingar sig upp på Kalle så vi får väl se vad jag har att förtälja i morgon...

RSS 2.0