vardagliga aktiviteter

Gick på en liten walkabout med Herr Karl och gjorde sånt som tvååriga kameler oftast gör så som att titta på harvande traktor, sticka in huvet i grannens bil samt äta ogräs i dikena. En typisk kamelpromenad alltså.

Dagens intressanta händelse var när en kringboende på vägen hem tvärnitade bilen, flög ur och med livlig stämma upplyste oss om att vi ALDRRRIG fick ta kamelerna härifrån för de gav henne en sån krydda i livet!
  
När vi kom hem tog vi en sväng runt trädet med Mr Crashtest mellan pucklarna och det gick enligt planerna det med. Den stora uppstigningen närmar sig....
När jag tillslut vandrade hem i mörkret kände jag den där varma pirriga känslan av förälskelse sprida sig i hela kroppen igen. Tänk om nån skulle sagt till en för tjugo år sen att man en dag skulle bli kär i en kamel!

Sann glädje

Tänk vad vi människor är olika. Somliga gläds åt ett riktigt aktieklipp. Någon går hem och skålar för en uppgradering på jobbet. Den tredje sitter kanske på sin stora veranda och tittar ner på sin nya tremiljonersbåt och känner sann glädje medans en annan står och flinar åt sin grannes olycka.
Jag finner lycka i att en kamel har gått några meter runt ett träd med en uppstoppad overall på ryggen.
 
Ett mycket stort steg i rätt riktning har ikväll tagits.
Jag-den fega beridaren hängde som vanligt på Kalle med en fot på pallen. 
Vår Crushtestdummie-den hjältemodiga overallmannen svingade sig upp och åkte på mage över Kalle ett helt varv runt trädet!
Under den försiktiga turen gjorde vi små halter, ryggningar och korrigeringar. Allt för att Kalle inte skulle tappa fokus på själva uppgiften och börja fundera för mycket över vad som egentligen försigick.
Lycka ÄR en kamel.

BEVIS!

foto0695 (MMS)

BEVIS!


sommarbilder från helgenBilderna är klickbara och jag tänkte att de kan vara bra att ha här när snön yr om öronen om nån månad eller så.

arbetskamel

54 lyckliga barn har idag haft kamelfrågesport och klämt och känt på vår superduktiga Kalle!
Kalle inledde dock inte dagen så himla duktigt.....
Jag skulle prova ut ett täcke som ska användas för reklam men Kalle uppskattade inte vårt tilltag och morrade och fräste. Jag morrade som vanligt tillbaks och Kalle tonade ner sin attityd en smula för att en stund senare istället ge mig en smäll med bakbenet när jag skulle spänna en gjord under magen på honom.
Jag svalde mina instinkter att sparka tillbaks för det behövs inte när man är i kameluppfostrarbranchen.
Våld föder våld och leder aldrig till något gott.
Jag höll däremot en ganska högljudd föreläsning för Kalle om hur man uppför sig och vad som kan anses som mindre trevligt när man förväntas vara en snäll kamel.
Kalle som är en mycket känslig individ skämdes och såg riktigt ledsen ut och upprepade inte dumheterna fler gånger trots att jag provocerade ganska rejält.
Innan vi lastade och åkte iväg till jobbet kramades vi och Kalle strök sig som en gosig katt och gjorde sitt yttersta för att göra mig på gott humör. Hrmpf! Smörkamel!

Väl på plats var han lika lättjobbad som vanligt och gladde alla i sin omgivning, även sin lilla matte.
Kalle testade att doppa kameltårna i sjön men ville hellre prova att gå ut på den vingliga flytbryggan än att ta en simtur med mig.

När jag senare ikväll var ute i ladan och stökade med hästarna i mörkret hade Kalle somnat så djupt att han snarkade högt och han sov så djupt att han inte ens märkte att jag var där.
En hård dag på jobbet för Kalle, helt klart.

Partykamel i partytältet!

foto0687 (MMS)

Partykamel i partytältet!


Beachkamel

foto0685_001 (MMS)

Beachkamel


Kalle ser en sjö för första gången!

foto0684 (MMS)

Kalle ser en sjö för första gången!


Kalle jobbar helg

Imorgon är det kamlegig! Temat är Djur och jag hoppas att vi kan platsa in där. Misstänker också att de små söta men ack så alldagliga ponnyhästarna eventuellt kommer lite i skymundan när vi dyker upp...

en liten bror!

Kalle fick en liten helbror i våras och här följer några sköna bilder på honom!
Ett möte

Den här kvällen ska familjen Vanlig åka och titta på en häst de kanske ska köpa. Vägbeskrivningen leder dem rakt ut på landet, vägen är knagglig men det är obeskrivligt vackert.
Familjen sitter i sin vanliga bil och pratar om saker som vanliga människor gör och allt är så normalt det bara kan bli i familjen Vanligs liv när de helt plötslig möts av en riktigt grov synvilla!
Ur kurvan kommer nämligen en prickig ponny med ljusblå ögon dragandes på en lika blå vagn med två personer i och en KAMEL på släp!!!
Familjen skriker rakt ut då de blir rädda för vad de måste ha fått i sig för hallucinogener till middag men medans de sitter som gapande fiskar på land vandrar ekipaget lugnt förbi och familjen inser att detta måsta vara verklighet!
De vevar således ner rutan för att förhöra sig om vad detta är för vansinnesdåd och får till svar att alla nog borde satsa på just en prickig ponny och en kamel för att hålla stämningen uppe i livet.
Ekipaget lunkar vidare och försvinner bakom nästa krön och Familjen Vanlig inser att de just mött Familjen Inte Riktigt Lika Vanlig. 

SMS-inlägg

foto0678 (MMS)


SMS-inlägg

foto0682 (MMS)


SMS-inlägg

foto0676 (MMS)


rackarkameler

Nu har vi varit ute och hängt och klängt en stund på Kalle. Till en början var han ganska spänd och gurglade och tuggade irriterat och fräste mig i ansiktet och så fort han kom åt tog han tillfället i akt att känga iväg pallen ett par meter. Kalle såg nöjd ut och hade han kunnat hade han gett mig fingret och flinat åt mig men jag grälade på honom och efter en stund taggade han ner en smula och både Jessica och jag fick hänga på honom i omgångar och Kalle var duktig kamel och stod alldeles stilla.
Hela situationen är ju lite spänd kan man säga och det hela förenklas ju inte direkt av att man har en viss Lilllebror mitt framför sig ungefär exakt hela tiden. Den lille vildingen har blivit fullkomligt översocial och ska ta del och snoka i allt man gör och man kan inte ta ett steg utan att han är där och står mitt i vägen. Dessutom kan han närsomhelst skicka ut ett bakben i vilken riktning som helst så det hela är onekligen lite komplicerat.
Vi väljer ändå att ha honom i faggorna eftersom han behöver se och lära och man måste ju erkänna att han är en krydda i tillvaron den lille rackaren.

Efter dessa bravader gick vi på promenad med båda pojkarna och Lillebror var nu så självständig att han blev lååångt efter hela tiden. Men efter att försökt hoppa ut på en åker och sno åt sig av den goda lusernen och snubblat i diket och voltat ut i gräset så var han inte så kaxig längre och höll sig faktiskt i närheten en lång stund.  

SMS-inlägg

foto0674_001 (MMS)


Kamel VS Struts

Under vår lilla turnè i Sverige kom vi att besöka en strutsfarm. Det finns ju en liiiten likhet mellan våra kamelas och en struts och vi var sugna på att titta närmre på dessa. Vi förklarade detta för strutsfarmaren som glodde på oss och försökte få bilden klar för sig men sen skakade han på huvet och sa att det gick bra att gå ut till hängnet och kika.
Kan väl tycka att det finns nåt enstaka drag som förenar våra olika boskapstyper men jag föredrar verkligen en varm, lurvig och socialt begåvad kamel framför en struts med hjärna stor som en ärta och en enorm mördarklo på foten.

SMS-inlägg

foto0673 (MMS)


Häpp!

Tillbaka från mer semsesterliga äventyr!
Kom hem i går kväll och gick ut stenhårt idag genom att ta med Kalle-pojken på Bygdens dag här hemma. Han var inte bokad men jag kände att jag behövde socialisera mig ihop med en kamel och åkte hem och hämtade honom vilket mottogs med stor glädje.
Kalle skötte sig som vanligt och visade sig från sin allra finaste sida och gosade och sniffade barnen i håret.
Lillebror var hemma och gnällde lite ynkligt när vi åkte men var å andra sidan en supermyskamel när vi kom  tillbaka.

Ett stim kameler

foto0618_001 (MMS)

Ett stim kameler


-"skulle jag se ut som en utomjording?!"

foto0652 (MMS)

-"skulle jag se ut som en utomjording?!"


SMS-inlägg

foto0655 (MMS)


SMS-inlägg

foto0637 (MMS)


RSS 2.0