SMS-inlägg

foto0479 (MMS)


fredag

Allt lugnt ikväll. Pojkarna har fått nya foderhinkar och var lite misstänksamma men efter en liten stunds betänketid så tog kraftfodrets dragningskraft över och det mumsades glatt.
Kan också meddela att inga nya bevis på vem som ligger bakom gårdagens dåd har framkommit, samtliga djur tiger som muren och trots att jag har pressat katten Randbrallan på info så har inget nytt framkommit och utredningen läggs härmed ner.

kamelkravaller

Kom hem ikväll efter en ovanligt slitig dag och såg fram emot en kopp te och en lugn stund i soffan men ICKE.
I stället möttes vi av en totalhavererad hage med diverse hästar och kameler blandade i en salig röra. Även en av våra katter var där och inspekterade kaoset.  
De fyra större djuren gick fridfullt och betade sida vid sida men eftersom vi var där nu så passade de på att köra en liten uppvisning och de satte full fart och skenade runt runt i hagen och gjorde luftsparkar och diverse piruetter. Hästarna stoltserade även runt på bakbenen för att påminna sina nya polare om att de minsann inte kan stegra.
Vi studerade de helgalna djuren medans vi trött började slå ner nya, hela staketstolpar och satte upp en kilometer elband. Vem eller vilka som äro skyldiga till illdådet är i skrivande stund inte kartlagt och det är ytterst tveksamt om någon förundersökning kommer att inledas, eventuellt kommer jag hålla ett enklare förhör med katten för att se om jag kan ta upp något vittnesmål där.

Det är iallafall spännande i vår herres hage...och i kamelernas...

lillebror

Sötaste Bror charmar brallorna av oss med sin kluriga uppsyn och idag spottade han Johan rätt i nyllet men gned sedan kärleksfullt in det med överläppen i skäggstubben.
Jag stod naturligtvis bredvid och skrattade rått. Skrattar bäst som skrattar sist.


påsk

Lillebror har gått ut stenhårt här i påskhelgen och visat upp sig från sin bästa sida.
Förmodligen har han hört oss när vi talat om diverse fångstanordningar och infångningsplaner och försöker nu undkomma ett tag till genom att spela lite social.

Kalle däremot behöver inte spela social utan är en riktig mystomte som gärna blir kliad och borstad. Misstänker att det börjar kännas ganska svettigt att glida runt i vinterskruden fortfarande.
Häromdagen tog vi med oss Kalle till Syster Yster utanför Bålsta och promenerade en sväng i fritidshusområdet och väckte grannskapet ur deras maniska trädgårdsinsatser. Om folk bara visste hur roliga de ser ut när de får syn på en kamel, de gapar som fiskar på land och jag skrattar åt dem lika mycket som de skrattar åt Kalle.

Sen får man frågan -"varför skaffar man en kamel"? och den ska jag nu besvara, med risk för att låta nästintill lite ohövlig:

Jag börjar med att vända den tillbaka till er som frågar: varför skaffar man en hund, en katt, en häst, tom ett barn?
Kanske för att man gillar djuret i fråga?
Då kommer ju självklart kommentaren: men en kameeel, det är ju så ovanligt! Hur kommer man på nåt sånt?

Hur jag kommer på nåt sånt kan jag inte riktigt svara på för uppenbarligen tänker jag inte som de flesta andra eftersom jag inte såg något konstigt i att förse mig med kamel.
Jag tycker att min anledning räcker utmärkt och behöver väl inte förklaras närmre? Jag gillar kameler!

SOL!

Härlig pådskhelg med massa kamelbus! Återkommer så fort jag hinner!

smsinlägg på väg från hagen

Jag är totalt nerspydd och luktar som en helnatt på stan. Skyldig: vår käre Bror. Jag går hem och duschar och hoppas att jag inte möter nån på vägen.


SMS-inlägg

foto0465 (MMS)


svar på kommentar:

Fia  (a.bergdahl@passagen.se) om SMS-inlägg: Hur fin som helst ! Du ska vara stolt över en sådan fin kamel. Hur gammal är han ?

Tack Fia, vi ÄR stolta, riktigt ap-malliga faktiskt ;)
Kalle är nu två år och Lillebror är ett år. Stor skillnad på dem nu men tänk när de är 26..eller 49!!

SMS-inlägg

foto0464 (MMS)


stökig kamel och studsmatta

Tog ut Kalle på en liten sväng och Lillebror råmade som vanligt olyckligt. Detta har på sistone börjat beröra Kalle på ett ytterst negativt sätt och han gjorde sitt bästa för att visa det för mig. Han körde hela reportoaren med stamp, skutt, sväng, ryck, spark, fräs och liggstrejk. Nu är ju jag en härdad kamelförare så jag suckade och fräste tillbaks och tillslut blev det en skogspromenad utan allt för mycket kameltjafs.
På hemvägen gick vi in på grannens tomt och tittade på tre vilda barn som röjde på studsmattan och Kalle var mycket tapper och tittade med stora ögon på spektaklet.


SMS-inlägg

foto0462 (MMS)


vårglädje och vår glädje

Inga nya inridningsförsök i helgen men däremot har vi varit på turnè!
Denna gång bar det iväg till ett stall i Kungsängen där en massa vänligt folk inte hade något emot att ta emot en vilsen kamel. Fast vilsen var nog inte rätta ordet för det tog inte många sekunder förens Kalle hade upptäckt det fantastiskt sköna underlaget på ridbanan och låg och gned sig där och njöt av livet. Helt oberörd gled han runt och spanade som om han aldrig hade gjort annat och efter lite fika och en promenad i vårvärmen gled han sen in i transporten och la sig fint för att åka vidare.
På hemvägen stannade vi till utanför mina jobbgrannar, en pizzeria, och där kom det tre lyckliga syrianer utfarande med isbergssallad i högsta hugg och skrek "jalla jalla!" och viftade med armarna och fick hemlängtan vid åsynen av vår stiliga kamel. Mycket bra social träning för Kalle som inte brydde sig nämvärt vilket däremot omgivningen gjorde då det snabbt bildades någon form av trafikkaos på Skolvägen i Kungsängen. Där satt folk i sina bilar och såg ut som gapande fiskar och skrattade. Underbart att kunna gör Svensson glad genom att visa upp våra husdjur, för visst blir man lycklig av en kamel en vacker vårdag!

Inridning dag 1

Gick ut stenhårt och fyllde en overall med halm så den såg ut som en fågelskrämma och döpte den till Crashtestdummie Göran. Sen tog Jessica och jag ut den något dekadenta Göran under varsin arm för att presentera honom för Kalle. Kalle i sin tur var väl lagom road och kände inte direkt för att stifta någon närmare bekantskap med fyllot Göran och gurglade surt.
Vi provade dock att närma oss Kalle mer och mer och strök Göran mot Kalle. Tillslut fick vi upp åbäket mellan pucklarna och där satt han säkert i ungefär tre sekunder innan han fick sig samma flygtur som jag testade för att par månader sen. Kalle var helstressad och fick ju nu vatten på sin lilla kvarn och dagens lektion bestod i Hur-man-blir-av-med-otyget-på-ryggen-så-snabbt-som-möjligt. Big fail.
Nån som trodde det var lätt att rida in en kamel? 

farhågor

Happ, då var lastträningen avklarad. Självklart kommer vi fortsätta resa, ännu mer faktiskt, men intensivutbildningen anser vi vara avslutad så nu kliver vi vidare till nästa steg som ser ut att bli den något uppskjutna Inridningen.
Känner mig inte supersugen att slänga mig upp mellan pucklarna igen efter min senaste flygtur men inser ju att jag kommer bli tvungen eftersom det är jag som är cirkusprinsessa här.
Jag har utbildningen klar framför mig och vet vad som ska göras men ändå skulle det kännas skojigare att göra nåt helt annat just nu *visslar och tittar upp i taket*.
Well well, ikväll sätter vi igång, rapport följer.

visit

Nu är det gjort! Vår första tur till okänd mark.
Kalle briljerade dagen till ära genom att visa upp sina färdigheter i transportåkning och gled rakt in utan att fundera och slog sig ner direkt när vi började rulla.
Färden gick till Kalle-pappa Andreas och Vicki på Lennartsnäs i Kungsängen. Där lastade vi ur lite diskret i en buske för att inte dra för mycket uppmärksamhet åt oss och så gick vi på en kort promenad och hälsade på våra vänner i slottet.
Karl-Kamel är ju en mycket belevad kamel nu så han visste precis hur han skulle anpassa sig till slottsmiljön och sträckte ordentligt på sig. 
Lastning nummer två gick lika bra som ettan och saaaakta gled vi hem.
På vägen hem stannade vi utanför Konsum för att köpa bröd och jag kunde inte låta bli att glänta lite på framdörren och visa två bekanta som precis dök upp vad vi hade på släp, hehehe, obetalbara miner.


big plans

Vi planerar att åka på visit med Kalle ikväll, håll alla tummar och tassar!


Jag tror det är dags...

Idag tog vi ytterligare ett steg i lastträningen. (För de som vill se bilder på lastningen så ska jag fösöka fixa det, har tyvärr varit för koncentrerad på själva uppgiften så det har helt enkelt inte funnits i mitt huvud att ta några bilder.) 
Vi lastade som vanligt men denna gång åkte vi en längre tur för att sedan lasta ur nere på gården, bland tjurar och maskiner. Det är en lagom annorlunda miljö för en oerfaren kamel och där gick vi en liten sväng runt gården. Sen lastade vi igen och åkte hem. Klockrent. 
Nu är det banne mig dags att ta steget och lämna Håbo-Tibble, nån som vill ha celebert kamelbesök och bjuder på fika? 


SMS-inlägg

foto0455 (MMS)


lastträning och skogspromenad


Mer lastträning! Kalle klev på, åkte den korta svängen som vi gjort innan, klev av, gick en promenad i en helt ny skog, klev på igen och åkte hem!
Det som gör mig mest lycklig är att vi äntligen tagit min favoritrunda i min favoritskog och det betydde mycket för mig att Kalle gillade den. Det är den här skogspromenaden jag sett framför mig ända sen jag började drömma om att nån gång kunna gå en promenad med en kamel... 

lastat och klart!

Alltså, vad härligt det är att klappa varandra på axeln och säga "fan vad vi är bra". För att inte tala om hur bra stora fina modiga Kalle är, så han fick också en klapp på axeln. Vart den nu sitter på en kamel?
Idag lastade vi Kalle för andra gången och åkte till samma ställe som sist och där lastade vi ur för att sen ta en promenad.
Lillebror ylade i sin ensamhet men Kalle uppbådadade allt sitt mod och svalde hårt för att motstå frestelsen att meja ner oss och kuta hem till brorsan.

knäpp dag

Konstig dag men har man två kameler hemma så känns det garanterat bättre när man har umgåtts med dessa en stund.
Johan tog ut Kalle medans Jessica och jag gjorde i ordning hästarna och så gick vi på vår första tur tillsammans. Johan red dock inte på Kalle då men annars var vi en fin liten karavan som lommade iväg längs grusvägen.
Kalle testade lite gränser i början och skuttade lite, lade sig lite och fulade sig lite men Johan var cool och påminde Herr Karl om vad som gällde, även idag, och så småningom fogade sig den något ystra kamelspolingen och makade in sig i ledet.
Jag testade tom att ha Kalle som handkamel när jag red Aska och jag kände mig hur mallig som helst!

pärkele!

Regnet strilar ner över kameler och beduiner och leran är ca 20 dm djup så det är väl tur att vi inte håller på och tränar igelkottar eller nåt. Resten av veckan ska visst regna bort och naturligtvis ska det blåsa storm som vanligt i det här landet men vi gör väl några tappra försök att komma nån vart i vår träning så jag klafsar ut i skiten och låtsas som att det regnar. Eller inte....eller nåt? 

SMS-inlägg

foto0452 (MMS)


måndag

Goskamelen Kalle lät mig hänga med armarna mellan pucklarna utan att knota och vår lilla bror var riktigt närgången och jag fick nypa honom i näbben och han är så galet söt att jag får tårar i ögonen!   

Vad ska man säga?

foto0451 (MMS)

Så här låg båda kamelerna igår när jag kom förbi. Hur rörlig får man bli?


normalt träningspass

Vi har just gått på promenad till gården, vunnit lite ledarskapsifrågasättningar, skrämt upp några hästar, gått hem, hängt på Kalles rygg, kännt oss nöjda och avslutat.

RSS 2.0