Förändringar

Inom en väldigt snar framtid kommer det att ske väldigt stora förändringar ute i ladan.
Jag har tagit ett stort, långdraget, svårt, hjärtskärande, rätt, roligt, brutalt, spännande och noga övervägt beslut.
 
Aska börjar nämligen bli lite till åren, 21 år närmare bestämt, vilket egentligen inte är nån jätteålder på en islänning men med tanke på Askas senor som risar ihop med jämna mellanrum så får iallafall senorna nog betraktas som lite äldre.
Hon behöver därför avlastning då hon är min allra bästa vän och jag vill att hon ska få bli riktigt gammal hos mig utan svullna senor och onda knän. Därför har jag beslutat att sätta in en vikarie.
 
Vikarien är en ung praktikant och det kommer ta många år för praktikanten att nå Askas nivå därför kommer han in i bilden redan nu.
Man kan säga att praktikanten precis slutat på dagis och börjat första klass så Aska och jag har ett gediget arbete framför oss när vi tillsammans ska visa den lille spolingen rätt här i livet.
 
Då jag dessvärre inte har tre anställda stall, häst och kamelskötare att tillgå utan planerar att utföra allt arbete själv samtidigt som jag ska hjälpa folk i nöd, vara kreativ konstnär, lyckad VD och trevlig fru så inser även jag mina begränsningar. 
Ni hör va? Inge kul alls.
Ärtan kommer därför om allt går som det ska lämna oss i början av april. Hon ska se om hon kan tänka sig att trivas med en annan familj. Om hon inte gör det eller familjen eventuellt känner att Ärtan är lite... hmmm. ... för mycket ponny, så är hon självklart välkommen hem igen och vi får se om nån annan familj kan tänkas förbarma sig över henne.
 
Som sagt; svårt, roligt, sorgligt, allt på en gång. Typiskt livet!
 

Kommentarer
Postat av: Annalena

Lars hälsar sin kompis Ärtan lycka till men sin nya familj och jag instämmer. Hoppas det blir riktigt bra!

Svar: Stort tack! Matten är nervös och lite ledsen och skamsen men försöker tänka med hjärnan istället för hjärtat.
Gunilla Crantz

2016-03-24 @ 14:51:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0